به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ حجت الاسلام محمد ساجدیان در خطبه‌های نماز جمعه این هفته با اشاره به آثار فردی و اجتماعی حسادت اظهار کرد: حسادت از رذائل اخلاقی است که انسان را به نارضایتی از نعمت‌های الهی در زندگی دیگران می‌کشاند و در مقابل مؤمنان باید خیرخواه یکدیگر باشند و آنچه را برای خود می‌خواهند برای برادران دینی خود نیز بخواهند.

وی با بیان اینکه روابط انسان‌ها در مناسبات مادی و اقتصادی می‌تواند با سه حالت حسادت، غبطه و غیرت همراه باشد اظهار کرد: حسادت به معنای آرزوی زوال نعمت از دیگری است در حالی که غبطه آن است که انسان با مشاهده امکانات و موفقیت‌های دیگران برخورداری از نعمت‌های مشابه را از خداوند بخواهد بدون آنکه آرزوی محروم شدن دیگری را داشته باشد.

امام جمعه درگز افزود: غیرت به معنای خیرخواهی برای برادر مؤمن است به‌گونه‌ای که انسان اگر ببیند برخورداری فردی از موقعیت یا امکانی به زیان وی منجر می‌شود آرزو کند آن عامل آسیب‌زا از زندگی فرد دور شود.

ساجدیان بیان کرد: حسادت دشمنان نسبت به پیشرفت و جایگاه جوامع اسلامی، یکی از عوامل تلاش برای تضعیف این جوامع بوده است.

وی با تأکید بر اینکه تشخیص قطعی مصلحت دیگران در برخورداری از نعمت‌ها برای انسان ممکن نیست خاطرنشان کرد: انسان نباید به امکانات، اموال و موقعیت اجتماعی دیگران چشم طمع داشته باشد بلکه باید خیرخواه مؤمنان باشد و از آرزوی محرومیت آنان بپرهیزد.

امام جمعه درگز ضمن گرامی‌داشت روزجهانی پست با اشاره به نقش اداره پست در زندگی روزمره مردم اظهار کرد: انجام به‌موقع مسئولیت‌ها و رساندن بسته‌های پستی به دست صاحبان آن افزون بر ارائه یک خدمت عمومی، می‌تواند به آرامش روانی جامعه نیز کمک کند.

 ساجدیان در بخش دیگری از خطبه‌های خود یاد و خاطره شهید آیت‌الله اشرفی اصفهانی پنجمین شهید محراب را گرامی داشت و با استناد به فرمایشات رهبر معظم انقلاب وی را نمادی از ایمان و مجاهدت دانست که با حضور در جبهه‌های جنگ الهام‌بخش رزمندگان بود. 

وی تأکید کرد: زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدا، ضامن تداوم انقلاب و حفظ حافظه تاریخی ملت ایران است.

امام جمعه درگز با اشاره به برخی نظریه‌های مطرح‌شده درباره نظم جهانی و آینده قدرت‌های بین‌المللی به نظریه پایان تاریخ فرانسیس فوکویاما پرداخت و گفت: تحولات جهان و طرح دیدگاه‌های جدید درباره آینده قدرت‌های بزرگ، زمینه بحث درباره امکان شکل‌گیری قطب‌های تازه قدرت را فراهم کرده است.

وی با اشاره به جایگاه ایران در معادلات منطقه‌ای و بین‌المللی اظهار کرد: ظرفیت‌های راهبردی ایران، از جمله موقعیت جغرافیایی و اهمیت تنگه هرمز موجب تغییر قدرت در نظم جهانی خواهد شد.

امام جمعه درگز اظهارکرد: امروز دنیا به قدرت جمهوری اسلامی پی برده است بر خلاف تصور غرب، ایران اسلامی نه تنها از پای ننشسته بلکه با تکیه بر محاسبات الهی، ایمان مردم و رهبری حکیمانه در حال تبدیل شدن به یکی از قطب‌های مؤثر در معادلات جهانی است.

ساجدیان افزود: تمدن اسلامی توانایی آن را دارد که در برابر تمدن مادی غرب، حرف برای گفتن داشته باشد و الگویی نوین برای بشریت ارائه کند.

وی افزود: اگرچه محاسبات مادی دشمن، ایران را قدرت چهارم جهان می‌نامد اما بر مبنای محاسبات الهی ما قدرت اول جهان هستیم و امروز تمدن اسلامی جانشین قدرتمند برای تمدن رو به افول غرب است و برخلاف محاسبات مادی که در پی اثبات پایان تاریخ به نفع غرب بود نشانه‌های زوال امپراتوری آمریکا همانند بریتانیای گذشته در حال ظهور است.

امام جمعه درگز در پایان با استناد به آیات قرآن کریم، خطاب به نمازگزاران خاطرنشان کرد: شمل به فضل الهی قدرت برتر هستید بنابراین نباید از تهدیدات دشمنان هراس داشته باشید چرا که توکل به خدا و پیمودن راه شهدا مسیر رقم زدن تاریخ آینده جهان را هموار کرده است.

انتهای خبر/