رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
سه‌شنبه 1403/10/18 Tuesday - 2025 07 January الثلاثاء ، 7 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-16 09:23 شماره خبر : 10048 https://sobhtoos.ir/short/Vbpj2 0

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: مهمترین اقدام امام هادی(ع)، انسجام بخشی به مکتب ناب تشیع بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، به نقل از آستان نیوز، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در ویژه برنامه سالروز شهادت مظلومانه دهمین پیشوای شیعیان، حضرت امام هادی (ع) که با حضور جمعی از زائران و مجاوران بارگاه ملکوتی حضرت رضا (ع) در رواق امام خمینی (ره) برگزار شد، با اشاره به عظمت شخصیت این امام بزرگوار، اظهار داشت: ائمه معصومین (ع) همه نور واحد هستند و در عرصه تبلیغ دین فعالیت کردند ولی ایفای نقش آن‌ها در زمینه تبلیغ دین بنابر شرایطی که در زمان آن‌ها حاکم بوده، فرق داشته است. 

وی تصریح کرد: با نگاهی به سیره سیاسی امام هادی (ع) می‌بینیم که آن حضرت نیز همسنگر سیدالشهدا (ع) بودند و مانند این امام مظلوم برای دفاع از دین و مبارزه با دشمنان خدا، تلاش کردند. شرایطی که در دوران امامت امام هادی (ع) به وجود آمد، در واقع مانند عاشورای حسینی بود، منتهی در یک عرصه چند ساله به وقوع پیوست.

امام جمعه مشهد با اشاره به انحراف مسیر ولایت و حکومت جامعه اسلامی بعد از رحلت رسول اکرم (ص)، اظهار کرد: بعد از واقعه عاشورا از دوران امامت امام سجاد (ع) تا دوران امام رضا (ع) ائمه معصومین (ع) کارشان این بود که، شیعه را شکل دهند. 

وی ادامه داد: از زمان امامت امام رضا (ع) تا امام عسکری (ع) این بزرگواران در جهت مبارزه با خلافت بنی عباس حرکت کردند و این جریان توسط امام رضا (ع) پی‌ریزی شد و تا سه امام بعد ایشان نیز ادامه داشت، به همین خاطر، سه امام بعد از ایشان از جمله امام هادی (ع)،ملقب به «ابن الرضا» (ع) بودند. 

آیت‌الله علم‌الهدی خاطرنشان کرد: خلفای عباسی برای تحت کنترل قرار دادن امام هادی (ع)، ایشان را به شهر سامرا که در واقع یک پایگاه نظامی بود منتقل کردند تا ارتباطات ایشان را کنترل کنند و اقدامات ایشان را تحت نظر داشته باشند. 

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی عنوان کرد: از آنجا که امام هادی(ع) حجت الهی بود، رفتار ایشان حتی درباریان و عوامل خلافت عباسی را تحت تأثیر قرار داده بود و امام هادی (ع) از طریق آن‌ها با شیعیان ارتباط برقرار می‌کردند و همین اقدامات باعث انسجام بخشیدن به مکتب تشیع در زمان ایشان شد. شعرخوانی آئینی شاعر و مدیحه‌سرای اهل بیت (ع) احمد احمدی و مرثیه‌سرایی و ذکر مصیبت در سوگ شهادت امام هادی (ع) با نوای ذاکران آل‌الله، امیر عارف و جواد مشکی‌باف، از دیگر برنامه‌های این مراسم باشکوه بود.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار