به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین بوژمهرانی، امام جمعه شهرستان جوین، در سخنانی با اشاره به آموزه‌های قرآنی درباره مراحل زندگی انسان، بر ضرورت حفظ عزت و کرامت انسان در تمام دوران زندگی تأکید کرد و گفت: توجه به حقوق کودکان، احترام به سالمندان و ایستادگی در برابر ظلم، از جمله موضوعات مهمی است که باید در جامعه مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به آیه ۲۰ سوره حدید، پنج مرحله زندگی انسان را شامل کودکی و بازی، نوجوانی و سرگرمی، جوانی و زینت، میانسالی و تفاخر و دوران سالمندی و افزایش حرص به جمع‌آوری اموال دانست و افزود: آموزه‌های دینی انسان را به توجه به حقیقت زندگی و حفظ کرامت در همه مراحل عمر دعوت می‌کنند.

امام جمعه جوین با اشاره به روز جهانی کودک، بر ضرورت شناخت حقوق کودکان در خانواده و جامعه تأکید کرد و با نقل روایتی از پیامبر اکرم(ص) اظهار داشت: انتخاب نام نیکو، آموزش آداب و تربیت صحیح و اختصاص جایگاهی شایسته به فرزند، از حقوق اساسی کودکان بر عهده پدر و مادر است.

بوژمهرانی با انتقاد از عملکرد مدعیان حقوق بشر در قبال کودکان فلسطینی و ایرانی، خاطرنشان کرد: اگر حقوق کودکان واقعاً مورد احترام بود، شاهد شهادت دانش‌آموزان در حوادثی همچون فاجعه مدرسه میناب و کشتار کودکان در غزه نبودیم. وی این حوادث را نشانه‌ای از فاصله میان ادعاهای حقوق بشری و عملکرد برخی قدرت‌های جهانی دانست.

وی با اشاره به رنج کودکان فلسطینی، بر ضرورت توجه افکار عمومی جهان به وضعیت آنان تأکید کرد و عملیات طوفان‌الاقصی را عاملی در بازگرداندن مسئله فلسطین به کانون توجهات جهانی دانست. او همچنین به اعتراض نمایندگان شماری از کشورها به حضور نماینده رژیم صهیونیستی در سازمان ملل اشاره کرد و آن را نشانه افزایش مخالفت‌های جهانی با سیاست‌های این رژیم دانست.

امام جمعه جوین در ادامه، حفظ عزت و کرامت را وظیفه انسان در تمام مراحل زندگی عنوان کرد و گفت: همان‌گونه که باید به کودکان و نوجوانان احترام گذاشت، سالمندان نیز شایسته تکریم هستند و فرزندان، اقوام و نزدیکان باید حرمت افراد سالخورده را حفظ کنند. وی افزود: عزت‌مداری باید در رفتار فردی و اجتماعی و همچنین در مواجهه با دشمنان مورد توجه قرار گیرد.

بوژمهرانی با اشاره به اهمیت راهبردی تنگه هرمز، بر ضرورت حفظ منافع ملی و مدیریت این گذرگاه دریایی تأکید کرد. وی با استناد به پیام‌های منتسب به رهبر جمهوری اسلامی ایران درباره تنگه هرمز، این موضوع را از مسائل مهم راهبردی کشور دانست و اظهار داشت: حفظ حقوق ایران در خلیج فارس و تنگه هرمز باید با اقتدار و بر اساس منافع ملی دنبال شود.

وی همچنین درباره موضوع دریافت هزینه عبور از تنگه هرمز گفت: در مسیرهای دریایی بین‌المللی، سازوکارهای مختلفی برای دریافت هزینه خدمات و نگهداری وجود دارد؛ با این حال، هرگونه اقدام در این زمینه باید با در نظر گرفتن قوانین و مقررات بین‌المللی و حقوق کشورهای ساحلی بررسی شود.

امام جمعه جوین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحولات منطقه، از عملکرد آمریکا در غرب آسیا انتقاد کرد و حضور نظامی این کشور را عاملی برای افزایش ناامنی دانست. وی با اشاره به تحولات یمن و حملات منتسب به نیروهای انصارالله، بر ضرورت پایان محاصره این کشور و توقف زیاده‌خواهی‌ها تأکید کرد و مقاومت ملت‌های منطقه را عاملی مؤثر در معادلات سیاسی و امنیتی دانست.

بوژمهرانی با اشاره به شرایط منطقه، تاب‌آوری و ایستادگی را از عوامل تأثیرگذار در سرنوشت تقابل‌ها عنوان کرد و گفت: کشورهای منطقه باید درباره پیامدهای حضور قدرت‌های فرامنطقه‌ای بازنگری کنند و منافع واقعی ملت‌های خود را در اولویت قرار دهند.

وی در پایان با اشاره به روز دامپزشکی، از تلاش‌های فعالان این حوزه در زمینه سلامت و امنیت غذایی قدردانی کرد و افزود: پیشگیری از بیماری‌های دامی، انجام واکسیناسیون، غربالگری و فعالیت‌های جهادی دامپزشکان، نقش مهمی در حفظ سلامت دام‌ها و جلوگیری از گسترش بیماری‌های خطرناک دارد. امام جمعه جوین از تمامی فعالان این عرصه که گاه به‌صورت گمنام خدمت می‌کنند، تقدیر کرد و بر اهمیت تداوم این تلاش‌ها تأکید داشت

انتهای خبر/