حسین شمس در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ در خصوص برنامه‌های هفته دفاع مقدس اظهار کرد: هفته دفاع مقدس امسال با شعار «لبیک یا خامنه‌ای» در شهرستان تایباد برگزار می‌شود و برای این ایام ۱۰۱ عنوان برنامه پیش‌بینی شده که ۲۶ عنوان آن از برنامه‌های شاخص و اثرگذار است.

وی با گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس، شهدای جنگ ۱۲ روزه و دیگر شهدای انقلاب اسلامی، افزود: هفته دفاع مقدس امسال با شرایط متفاوتی همراه است و نخستین سالی است که امام شهید در این ایام حضور ندارد؛ از این رو یاد و نام ایشان و همه شهدای انقلاب اسلامی را گرامی می‌داریم.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج تایباد با اشاره به نگاه امام خمینی (ره) به دفاع مقدس بیان کرد: جنگ هشت‌ساله به ملت ایران تحمیل شد و جمهوری اسلامی آغازکننده جنگ نبود، بلکه در برابر تجاوز دشمن از کشور دفاع کرد.

وی ادامه داد: امام خمینی (ره) در سال‌های پایانی جنگ تأکید کردند که ملت ایران در دفاع مقدس ابهت شرق و غرب را شکست و زمینه صدور انقلاب اسلامی را فراهم کرد. همچنین در این دوران، ملت ایران به خودباوری رسید و توانست توانایی ایستادگی و تکیه بر ظرفیت‌های خود را به اثبات برساند.

شمس افزود: ملت ایران در دوران دفاع مقدس، در کنار مظلومیت، اقتدار خود را نیز به جهانیان نشان داد و امام خمینی (ره) تأکید داشتند که ملت ایران از عملکرد خود در این دوران نادم و پشیمان نیست.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج تایباد با اشاره به نگاه امام قائد شهید به دفاع مقدس گفت: دفاع مقدس یک گنجینه گران‌بها و سرمایه‌ای تمام‌نشدنی است و اگر این گنجینه و ارزش‌های آن به‌درستی و بدون نگاه‌های جناحی و گروهی به نسل‌های آینده منتقل شود، می‌تواند در شرایط سخت و بحرانی به حفاظت و حراست از نظام و کشور کمک کند.

وی تصریح کرد: عزت و اقتدار امروز ایران اسلامی در عرصه بین‌المللی و جایگاه آن در جهان اسلام، از تجربیات دفاع مقدس بهره گرفته است و این دوران باید به عنوان یک سرمایه برای نسل‌های آینده مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه دفاع مقدس یک دانشگاه برای تربیت نیروهای جهادی و انقلابی است، اظهار کرد: در دوران دفاع مقدس انسان‌های برجسته‌ای در عرصه‌های علمی، معنوی و اعتقادی تربیت شدند و تجربه این دوران می‌تواند برای نسل جوان امروز نیز درس‌آموز باشد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج تایباد با اشاره به همزمانی هفته دفاع مقدس با بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها گفت: این همزمانی فرصت مناسبی برای انتقال فرهنگ دفاع مقدس به نسل جوان است و باید از ظرفیت مراکز آموزشی برای تبیین ارزش‌های ایثار، مقاومت و خودباوری استفاده کرد.

شمس درباره برنامه‌های هفته دفاع مقدس در تایباد گفت: فضاسازی سطح شهر، روستاها، ادارات، مدارس و دانشگاه‌ها و همچنین ایجاد سنگر و حجله شهدا در مقابل ادارات، مدارس و دانشگاه‌ها از جمله برنامه‌های این هفته است تا فضای شهرستان با فرهنگ دفاع مقدس پیوند بخورد.

وی افزود: برنامه‌های هفته دفاع مقدس با تجدید عهد و پیمان با شهدا در مزار شهدای شهرستان آغاز می‌شود و پس از آن نمایش اقتدار نیروهای مسلح در قالب رژه خودرویی برگزار خواهد شد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج تایباد قرارهای شبانه را محور اصلی برنامه‌های این هفته عنوان کرد و گفت: در طول هفت شب هفته دفاع مقدس، برنامه‌های مختلفی با مشارکت اقشار گوناگون برگزار می‌شود و نخستین شب به یادواره شهدای شهرستان و گرامی‌داشت یاد امام شهید اختصاص دارد.

وی ادامه داد: یک شب به شهدای اداری، کارگری و اصناف اختصاص دارد و با توجه به بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، یک شب نیز با محوریت بسیج دانش‌آموزی، آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها برگزار می‌شود. همچنین جامعه زنان و شهدای زن شهرستان، عشایر و شهروندان تایباد نیز در شب‌های دیگر مورد توجه قرار خواهند گرفت.

وی با تأکید بر مشارکت اقشار مختلف مردم در برنامه‌های هفته دفاع مقدس اظهار کرد: تلاش شده است هر یک از اقشار در اجرای برنامه‌های مربوط به خود نقش داشته باشند تا برنامه‌های این هفته با مشارکت و همراهی مردم برگزار شود.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج تایباد از برپایی نمایشگاه دفاع مقدس در کنار قرارهای شبانه خبر داد و گفت: در این نمایشگاه دستاوردهای یک‌ساله بسیج و ظرفیت‌های شهرستان در معرض دید شهروندان قرار می‌گیرد.

شمس افزود: نمایشگاه دفاع مقدس از ۳۱ شهریورماه از ساعت ۱۶ تا زمان برگزاری قرار شبانه و تا ساعت ۲۰ برای بازدید شهروندان دایر خواهد بود.

وی برگزاری مسابقات فرهنگی، ورزشی و تربیتی را از دیگر برنامه‌های هفته دفاع مقدس دانست و گفت: در این هفته برنامه‌های متنوعی در حوزه‌های فرهنگی، ورزشی و تربیتی در سطح شهرستان برگزار خواهد شد.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج تایباد همچنین از سرکشی از خانواده‌های معظم شهدا و تجلیل از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس خبر داد و بیان کرد: با همکاری شهرداری‌ها، روستاها و دهیاری‌ها مقرر شده از رزمندگان ساکن شهرها و روستاها توسط مسئولان محلی، شوراها، دهیاران و فرماندهان پایگاه‌های بسیج تجلیل شود.

وی با اشاره به تأکید امام شهید بر جهاد تبیین گفت: بخشی از برنامه‌های هفته دفاع مقدس با تمرکز بر جهاد تبیین و روشنگری برگزار می‌شود و با توجه به بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، این موضوع در مراکز آموزشی مورد توجه قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: هادیان سیاسی در نمازهای جمعه شیعه و اهل‌سنت حضور خواهند یافت و درباره دستاوردهای انقلاب اسلامی، تجربیات دفاع مقدس و تحولات سال‌های اخیر برای مردم و نسل جوان به تبیین و روشنگری خواهند پرداخت.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج تایباد همچنین از اجرای اردوهای جهادی، سازندگی و محرومیت‌زدایی خبر داد و گفت: در روستاها و حاشیه شهر، خدمات مختلف از جمله خدمات درمانی و حمایتی به اقشار نیازمند ارائه خواهد شد.

وی با اشاره به تأکید رهبر انقلاب بر وحدت و همدلی اظهار کرد: تایباد شهرستانی تلفیقی است و در دوران دفاع مقدس نیز شهدایی از اهل سنت تقدیم انقلاب شده‌اند؛ بنابراین تلاش می‌شود در برنامه‌های هفته دفاع مقدس همه اقشار و مذاهب، اعم از شیعه و سنی، حضور و نقش‌آفرینی داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: وحدت و انسجام ملی از عوامل مهم موفقیت ملت ایران در مقاطع مختلف بوده است و باید با حضور همه اقشار و مذاهب، زمینه برگزاری برنامه‌هایی اثرگذار و در شأن شهدا در شهرستان تایباد فراهم شود.

انتهای خبر/