به گزارش خبرنگار گروه سیاسی بایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ حجت‌الاسلام علیرضا هراتی مطلق در خطبه‌های نماز جمعه با تسلیت فرارسیدن ماه محرم و ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) بر ضرورت حفظ و تقویت شعائر حسینی تأکید کرد و اظهار کرد: برنامه‌های میدانی و هیأت‌های مذهبی هر دو باید با قوت و شکوه برگزار شوند و هیچ‌کدام جایگزین دیگری نیست.

وی با بیان اینکه دشمنان چشم به کاهش حضور مردم در اجتماعات مذهبی دوخته‌اند افزود: حفظ حضور مردمی در میدان و هیئت‌ها یک ضرورت مهم فرهنگی و اجتماعی است و باید از همه ظرفیت‌ها برای برگزاری باشکوه مراسم عزاداری استفاده شود.

امام جمعه قوچان با اشاره به برنامه‌ریزی انجام‌شده برای حضور هیأت‌های مذهبی در مراسم میدانی تصریح کرد: بناست هر شب تعدادی از هیأت‌های مذهبی با برنامه‌ریزی مشخص در میدان حضور یافته و ضمن اجرای آئین‌های عزاداری، در حفظ شور و شعور حسینی نقش‌آفرینی کنند.

وی تأکید کرد: برخی نذورات و سنت‌های مذهبی دارای قید زمان و مکان هستند و نباید به بهانه‌های مختلف مورد تغییر قرار گیرند، چرا که حفظ سنت‌های اصیل عزاداری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

امام جمعه قوچان با اشاره به توصیه‌های شهید آیت‌الله رئیسی به مداحان و سخنرانان مذهبی گفت: مجالس حسینی فرصت کم‌نظیری برای تبیین معارف دینی، آگاه‌سازی نسل جوان و ترویج فرهنگ اسلامی است و باید از این ظرفیت ارزشمند به بهترین شکل استفاده شود.

وی افزود: مداحان و سخنرانان نباید تنها به برگزاری مراسم بسنده کنند، بلکه باید از فرصت حضور گسترده جوانان در هیأت‌ها برای انتقال مفاهیم دینی، اخلاقی و انقلابی بهره بگیرند.

امام جمعه قوچان تصریح کرد: سوق دادن نسل جوان به عمل به دین، تقویت روحیه مسئولیت‌پذیری و ایجاد روحیه حماسی و انقلابی در جامعه از مهم‌ترین وظایف فعالان فرهنگی و مذهبی است.

وی همچنین بر ضرورت توجه به مسائل روز جهان اسلام و آگاهی‌بخشی نسبت به جنایات دشمنان تأکید کرد و گفت: امروز جبهه استکبار و صهیونیسم جهانی همچنان در برابر ملت‌های مسلمان ایستاده‌اند و وظیفه نخبگان فرهنگی و مذهبی، روشنگری و تبیین حقایق برای مردم است.

امام جمعه با اشاره به اهمیت زنده نگه داشتن یاد شهدا افزود: هیئت‌های مذهبی باید یاد و نام شهدای انقلاب اسلامی، شهدای مدافع حرم و شهدای اخیر را در برنامه‌های خود برجسته کنند تا فرهنگ ایثار، مقاومت و شهادت در جامعه تقویت شود.

وی خاطرنشان کرد: امروز همه اقشار جامعه به‌ویژه جوانان باید خود را وارث راه شهدا بدانند و با حفظ وحدت و انسجام ملی در برابر توطئه‌های دشمنان ایستادگی کنند.

امام جمعه همچنین با اشاره به حضور مستمر مردم در برنامه‌های مذهبی و انقلابی، از این همراهی قدردانی کرد و گفت: حضور آگاهانه و پرشور مردم در صحنه، سرمایه‌ای بزرگ برای کشور و پشتوانه‌ای ارزشمند برای نظام اسلامی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نقش بخش کشاورزی در تأمین امنیت غذایی کشور، بر ضرورت حمایت از تولیدکنندگان و حرکت به سمت خودکفایی در محصولات راهبردی تأکید کرد و افزود: استفاده صحیح از ظرفیت‌های داخلی می‌تواند وابستگی کشور به واردات کالاهای اساسی را کاهش دهد.