درباره نویسنده
امام جمعه نیشابور تاکید کرد؛
ایران، محور مقاومت با پرچم عاشورا

امام جمعه نیشابور گفت: در معادله جدید منطقهای جمهوری اسلامی ایران با الهام از فرهنگ عاشورا با اقتدار بهعنوان محور مقاومت در برابر صهیونیسم جهانی و استکبار ایستاد.
سیدقاسم یعقوبی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ با تأکید بر جایگاه همیشگی و تأثیرگذار نهضت حسینی در دل ملتهای مؤمنان، عاشورا را سرچشمه بیداری و مقاومت امت اسلامی دانست و اظهار داشت: پیامبر اکرم (ص) درباره امام حسین (ع) در دوران کودکیاش فرمودند: در دلهای مؤمنان حرارتی از حسین است که هرگز خاموش نمیشود این کلام پیامبر معجزهای است که پس از ۱۴ قرن، مصداق آن هر روز بیشتر دیده میشود.
وی با اشاره به جریان زنده عاشورا در امت اسلامی، ادامه داد: چه کسی جز پیامبر میتواند سخنی بگوید که بیش از 1400 سال بعد، همچنان زنده و قابل مشاهده باشد؟ امروز شاهدیم که نام حسین (ع) جهانی و جهانیتر شده و حرارت حسینی روز به روز در دلها جوشانتر میشود.
امامجمعه نیشابور با اشاره به فرمایش امام حسین علیهالسلام که فرمود: «والله لایسکن دمی حتی یبعث الله المهدی» اظهار داشت: بهخدا قسم خون حسین آرام نمیگیرد تا ظهور حضرت مهدی (عج) و این یعنی عاشورا نه فقط حادثهای در گذشته بلکه جریانی جاری در تاریخ و زندگی مردم است.
شروع قیام از دوازدهم محرم؛ کوفه در بهت و خروش
وی با بیان اینکه نهضت حسینی از روز دوازدهم محرم آغاز شد، بیان داشت: زمانی که حضرت زینب سلاماللهعلیها وارد کوفه شد و خطبهای شجاعانه، کوبنده و علیگونه خطاب به مردم ایراد کرد، ایشان فرمودند: «یا أهلَ الكوفةِ، يا أهلَ الخَتْلِ و الغَدَرِ» ای مردم نیرنگباز و فریبکار آیا برای برادرم گریه میکنید؟»
یعقوبی ادامه داد: مردم کوفه با شنیدن این سخنان بهتزده و منقلب شدند و کوچههای شهر، لبریز از گریه، شیون و لعن بر قاتلان حسین شد.
وی بیان داشت: مردم کوفه از یکدیگر میپرسیدند چه کسی این جنایت را مرتکب شده؟ چه کسی حسین را کشت و اهلبیت او را اسیر کرد؟
نخستین شورشها علیه حکومت اموی از همان روز آغاز شد
امام جمعه نیشابور افزود: در همان روز، مردم کوفه به خروش آمدند. از جمله عبدالله بن عفیف از صحابه نابینای پیامبر که در مسجد کوفه علیه ابن زیاد سخن گفت و او را رسوا کرد. هرچند بعدها مأموران ابنزیاد او را به شهادت رساندند اما این آغاز خیزش مردم بود.
وی با اشاره به شورش مردم سیستان در همان سال اول (۶۱ هجری) گفت: مردم زابل ایران، فرماندار اموی را بیرون کردند و یکی از خودشان را به عنوان فرماندار منصوب کردند. این خیزش تا چند سال ادامه داشت و دولت اموی نتوانست سیستان را کنترل کند.
مدینه قیام کرد؛ یزید رسوا شد
امامجمعه نیشابور با اشاره به واقعه حره در سال ۶۳ هجری افزود: وقتی اسرا به مدینه رسیدند، مردم با شنیدن فجایع کربلا به خروش آمدند. حاکم مدینه برای توجیه یزید، گروهی از بزرگان را به شام فرستاد، اما آنها بازگشتند و گفتند یزید نهتنها شرابخوار است بلکه هیچ التزامی به دین ندارد. مدینه شورید و حکومت آن به دست مردم افتاد تا اینکه لشکر یزید به شهر حمله کرد و هزاران نفر از صحابه و اهالی مدینه را قتل عام کردند.
نهضتهای حسینی در تاریخ
یعقوبی ادامه داد: پس از آن، قیام توابین، قیام مختار، جنبشهای علوی در گوشه و کنار دنیای اسلام و بالاخره قیام خراسانیها به رهبری ابومسلم خراسانی شکل گرفت که سرانجام حکومتهای اموی و مروانی و زبیری را سرنگون کرد.
وی با تأکید بر اینکه ریشه همه این قیامها عاشورا بود، گفت: شعار همه این جنبشها «یالثاراتالحسین» و خواستگاه همه آنها کربلا بود.
انقلاب اسلامی، تداوم راه حسین است
امامجمعه نیشابور افزود: مهمترین انقلاب متأثر از عاشورا، انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) بود انقلابی که بر پایه مکتب حسین و با شعار مقاومت در برابر ظلم، نظام ستمشاهی را ساقط کرد.
یعقوبی ادامه داد: امروز نیز ندای «لبیک یا حسین» در سراسر منطقه شنیده میشود. ایران، عراق، لبنان، یمن، فلسطین، بحرین، افغانستان، پاکستان و حتی کشورهای آسیای میانه همه تحت تأثیر فرهنگ عاشورا هستند.
از کربلا تا خرمشهر؛ از عاشورا تا مقاومت ایران
امامجمعه نیشابور به پیوند عمیق نهضت عاشورا با فرهنگ دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: انقلاب اسلامی ایران، ادامه طبیعی نهضت حسینی است همانگونه که رزمندگان ما در دفاع مقدس با الهام از فرهنگ کربلا، شعار «هیئت منا الذله» را سرلوحه خویش قرار دادند و اجازه ندادند ذرهای از خاک این سرزمین به دست دشمن بیفتد.
یعقوبی ادامه داد: دفاع مقدس، کربلای دیگری بود که در آن جوانان مؤمن و بسیجی در میدانهای مین در فکه و شلمچه به تأسی از اباعبداللهالحسین جان خود را تقدیم اسلام کردند.
وی افزود: همین روحیه عاشورایی است که امروز نیز در برابر زورگوییهای استکبار جهانی و صهیونیسم بینالملل، ملت ایران را مقاوم و استوار نگاه داشته است. در جنگ ۱۲ روزه اخیر که صهیونیستها بهدنبال درهم شکستن اراده ملت ایران بودند با پاسخ دقیق، قاطع و حسابشده جمهوری اسلامی، نهتنها به هدف خود نرسیدند بلکه ضعف و شکنندگی خود را بیش از پیش در مقابل جبهه مقاومت به نمایش گذاشتند.
فرهنگ عاشورا، ستون فقرات امنیت منطقه
یعقوبی با تأکید بر اینکه فرهنگ عاشورا تنها محدود به مرثیه و سوگواری نیست، اظهار داشت: فرهنگ عاشورا یک اندیشه راهبردی برای زندگی سیاسی، اجتماعی و حتی امنیتی ملتهاست. همان چیزی که موجب شد امروز ایران اسلامی، محور جبهه مقاومت در منطقه باشد. امروز فریاد لبیک یا حسین، نهتنها در نیشابور و قم و مشهد که در غزه، صعده، بیروت، بغداد و کابل شنیده میشود و این یعنی تمدن نوین اسلامی در حال شکلگیری بر محور عاشورا و مهدویت است.
جنگ ۱۲ روزه؛ عاشورا در مقیاس بینالمللی
امامجمعه نیشابور در ادامه با اشاره به جنگ ترکیبی ۱۲ روزه اخیر رژیم صهیونیستی علیه ایران گفت: اتفاقات خرداد و تیرماه امسال، یک عاشورای دیگر بود.
وی ادامه داد: صهیونیستها با پشتیبانی رسانهای غرب و همراهی چند دولت مزدور منطقه تصور کردند که میتوانند با حملات سایبری، تحریک گروهکها، عملیاتهای خرابکارانه و حتی فشارهای سیاسی، ملت ایران را تسلیم کنند. اما آنچه رخ داد، شکست کامل سناریوی دشمن و تثبیت اقتدار جمهوری اسلامی در منطقه بود.
یعقوبی افزود: پاسخ دقیق و نقطهزن ایران به مراکز نظامی صهیونیستها پیام روشنی داشت؛ اینجا ایران است فرزندان روحالله اینجا ایستادهاند و هیچ تهدیدی کوچکتر از آن است که اراده این ملت را بشکند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی در این ۱۲ روز با الهام از آموزههای کربلا نهتنها نترسید و عقبنشینی نکرد بلکه با صلابت دشمن را وادار به عقبنشینی کرد. این همان چیزی است که رهبر انقلاب فرمودند: ما ملت امام حسینیم و ملت شهادت و ایستادگی هستیم.
ایران، محور مقاومت با پرچم عاشورا
امام جمعه نیشابور ادامه داد: در این جنگ ترکیبی، ایران تنها نبود. لبنان، عراق، یمن، سوریه، فلسطین و بسیاری دیگر از ملتهای آزادیخواه منطقه با فریاد «لبیک یا حسین» در جبهه حق ایستادند. این یعنی عاشورا به مرزهای جغرافیایی محدود نیست. امروز جغرافیای مقاومت از خلیج فارس تا مدیترانه و از قدس تا مشهد امتداد یافته و این همه به برکت خون سیدالشهدا علیهالسلام است.
یعقوبی تأکید کرد: اگر حسین بن علی، با ۷۲ یارش جهان را بیدار کرد امروز ملتی با ۸۰ میلیون جمعیت با پرچم حسین، جلوی آمریکا و اسرائیل ایستاده است. این است قدرت نرم عاشورا که دشمن را در میدان نظامی، رسانهای، روانی و دیپلماتیک شکست میدهد.
وعدهگاه همه نهضتها؛ ظهور مهدی موعود
یعقوبی در ادامه سخنان خود با اشاره به پیوند راهبردی بین نهضت عاشورا و ظهور حضرت ولیعصر عجلاللهتعالیفرجهالشریف، گفت: همانگونه که امام حسین علیهالسلام خون خود را فدای بیداری امت کرد، امام زمان علیهالسلام نیز با قیامی جهانی رسالت ناتمام کربلا را به سرانجام خواهد رساند.
وی یادآور شد: همه قیامهای تاریخی شیعه از توابین و مختار تا انقلاب اسلامی، حلقههایی از زنجیرهای الهی هستند که مقصد نهاییاش، عدالت جهانی بهدست مهدی موعود است. پرچمهایی که امروز در دستان ملتهای مقاوم برافراشتهاند روزی به دست صاحب پرچم اصلی، حضرت حجت سپرده خواهد شد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
آخرین اخبار
- محرم، بیانیهای زنده
- ایستادگی ایران بهعنوان نماد مقاومت برابر یزیدیان زمان
- انسجام ملی، مهمترین دارایی مقابل تهدیدات است
- ایران، محور مقاومت با پرچم عاشورا
- شکست استکبار در برابر اراده آهنین ملت ایران
- عسل طرقبهشاندیز در کام عربزبانان و مردم اروپا
- سلام بر شهادت در سیره شهید بیضایی
- آیه ۹ سوره مبارکه رعد
- پیروزی خون بر شمشیر حریف میطلبد
- شورای نگهبان از مهمترین ارکان نظام اسلامی است
- مشاهده بیشتر