علی‌اصغر شجاعی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی صبح توس اظهار کرد: چند سال قبل به پیشنهاد کارشناسان جهاد کشاورزی، کشت زیره سبز را در سطح محدود آغاز کردیم و با وجود نداشتن تجربه کافی، به دلیل بارندگی مناسب همان سال، عملکرد بسیار مطلوبی از این محصول به دست آمد.

وی افزود: در نخستین سال، حدود ۱۰ کیلوگرم بذر زیره در زمینی به مساحت حدود ۲ تا ۳ هزار متر مربع کشت شد که در نهایت نزدیک به ۷۰۰ کیلوگرم محصول برداشت کردیم و همین موفقیت، انگیزه ادامه کشت را افزایش داد.

این کشاورز زاوه‌ای ادامه داد: در سال‌های بعد، زمان کشت به اوایل پاییز منتقل شد و پس از برداشت گل زعفران، زیره به‌صورت مکانیزه و آبی کشت شد. در شرایط خشکسالی نیز این محصول تنها به یک یا دو نوبت آبیاری نیاز دارد و در سال‌های پربارش، مصرف آب آن بسیار ناچیز است.

شجاعی با اشاره به شرایط اقلیمی سال جاری تصریح کرد: امسال به دلیل بارندگی مناسب، زمین‌های دیم عملکرد بهتری نسبت به برخی زمین‌های آبی داشتند و رطوبت بالا در بعضی مزارع آبی موجب قارچ‌زدگی شد.

وی گفت: امسال در مجموع ۵ هکتار زیره سبز در اراضی این کشاورز کشت شده که بخشی از آن به‌صورت دیم و بخشی به‌صورت آبی بوده است.

این کشاورز درباره میزان برداشت محصول نیز بیان کرد: عملکرد زیره در سال‌های مختلف متفاوت بوده و میزان برداشت بین ۴۰۰ کیلوگرم تا یک تن و ۲۰۰ کیلوگرم در هر هکتار ثبت شده است.

شجاعی با مقایسه کشت زیره سبز و زعفران خاطرنشان کرد: هر محصول سختی‌های خاص خود را دارد اما زیره نسبت به زعفران سرمایه اولیه بسیار کمتری نیاز دارد، آب کمتری مصرف می‌کند و فشار کمتری به خاک وارد می‌شود؛ چرا که برای کشت زعفران باید هزینه زیادی صرف تهیه پیاز شود، در حالی که زیره تنها به ۱۰ تا ۱۲ کیلوگرم بذر در هر هکتار نیاز دارد.

وی از کشاورزان خواست با توجه به بحران کم‌آبی و تغییرات اقلیمی، به سمت کشت محصولات کم‌آب‌بر مانند زیره سبز حرکت کنند./انتهای خبر