مهدی زاهدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ اظهار کرد: بیشک حماسه نهم دی ۵۷ در تاریخ تربت حیدریه همچون نگینی درخشان باعث غرور و افتخار هر شهروند تربتی است و برای پاسداشت، اعتلا و معرفی این برگ زرین، تمام تلاش و توان را باید به کار ببندیم تا قدمی هرچند کوچک در نشان دادن دلیری فرزندان این سرزمین برداریم.
\r\nوی در پاسخ به مطالبه مردم این خطه مبنی بر ثبت واقعه تاریخی ۹ دی و دیدار با رهبری، گفت: ثبت حماسه نهم دی در تقویم رسمی کشور با گذر از مرحله شهرستانی و استانی به پایان رسیده و اکنون در نوبت فرهنگ عمومی کشور قرار گرفته است.
\r\nزاهدی به راهاندازی مجمع شهرهای حماسهساز انقلاب اسلامی در سطح کشور و دبیرخانه دائمی این مجمع در شهر تربت حیدریه اشاره کرد و بیان داشت: در این خصوص چندین جلسه در شهرهای پیشتاز انقلاب در سراسر کشور برگزار و مصوباتی نیز به تصویب اعضا رسیده و در حال انجام است.
\r\nرئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تربتحیدریه گفت: تألیف اولین کتاب با عنوان “انقلاب اسلامی در تربت حیدریه” توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی به عنوان متولی اصلی حوزه پژوهش و جمعآوری اسناد انقلاب اسلامی نیز در حال انجام است.
\r\nزاهدی گفت: همچنین اکران و معرفی حماسه نهم دی تربت حیدریه در تالار اول باغ موزه انقلاب اسلامی تهران به طور دائم به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای دی ماه سال ۱۳۵۷ نیز انجام شده است.
\r\nوی از طراحی و ساخت یادمان نهم دی ماه سال ۱۳۵۷ تربت حیدریه در باغ موزه انقلاب اسلامی تهران، طراحی و اجرای دیوارنگاره سرداران شهید و یادمان تربت حیدریه به عنوان شهر پیشتازان انقلاب اسلامی در شهر تهران، پیگیری معرفی قیام نهم دی ماه سال ۱۳۵۷ در کتب درسی دانشآموزان برای سال تحصیلی ۱۴۰۵-۱۴۰۴ و معرفی حماسه نهم دی ماه سال ۱۳۵۷ تربت حیدریه برای اولین بار در سایت مرکز اسناد انقلاب اسلامی را بهعنوان بخشی دیگر از اقدامات یاد کرد.
\r\nنصب تمثال شهدای انقلاب اسلامی شهر تربت حیدریه در ورودی شهر، طراحی و اجرای دیوارنگاره شهر پیشتازان انقلاب اسلامی در میدان شهدا، نامگذاری معابر به نام شهدای انقلاب و رهبران حماسه نهم دی ماه (آیتالله طباطبایی و آیتالله امامی تربتی) و ساخت و نصب یادمان در محل شهادت ۱۰ شهید والامقام حماسه نهم دی ماه سال ۱۳۵۷ بخشی دیگر از اقداماتی بود که رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر از آن نام برد.
\r\nشهرستان تربت حیدریه در نهم دیماه سال ۱۳۵۷ با رهبری علما و بزرگان شهر و حضور امت حزبالله توانست ۴۳ روز قبل از پیروزی انقلاب اسلامی با سرنگونی مجسمه پهلوی و نمادهای ستم شاهی و بیرون راندن ایادی رژیم شاهنشاهی، زمام امور شهر را به دست گرفته و به عنوان نخستین شهر پیشتاز در انقلاب، افتخار دیگری را برای مردم این خطه رقم بزند.
\r\nدر این روز، مردم تربت حیدریه ۱۰ شهید و ۱۷ جانباز تقدیم انقلاب اسلامی کردند.
\r\nانتهای خبر/
نظرات (0)
هنوز نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بگذارید!