به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ احمد محمودزاده، معاون وزیر آموزش‌وپرورش و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی، در آیین تحلیف فرماندهان واحدهای مقاومت بسیج دانش‌آموزی خراسان رضوی که در تالار شهر مشهد برگزار شد، با اشاره به اهمیت پیشرفت علمی کشور اظهار کرد: ورود به میدان‌های ناشناخته علمی که در سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش نیز مورد توجه قرار گرفته است، از ظرفیت‌های مهم پیشرفت کشور به شمار می‌رود و دشمن از افزایش جایگاه و اقتدار علمی ایران اسلامی نگران است.

وی افزود: دشمن از دستیابی نسل جوان به علم همراه با بصیرت و حرکت پرشتاب نوجوانان و جوانان این مرزوبوم در عرصه علم و فناوری واهمه دارد.

معاون وزیر آموزش‌وپرورش با تأکید بر نقش مدارس در استمرار انقلاب اسلامی بیان کرد: دشمن از اینکه مدرسه به خط مقدم استمرار انقلاب اسلامی تبدیل شده، ناراضی است و برای متوقف کردن حرکت علمی و پیشرفت کشور از روش‌های مختلفی همچون شبیخون فرهنگی، حمله نظامی، حمله به مراکز علمی و ترور دانشمندان هسته‌ای استفاده می‌کند.

محمودزاده همچنین با اشاره به شهادت دانش‌آموزان مدرسه شجره طیبه میناب خاطرنشان کرد: دشمن در کنار ایجاد محدودیت در مسیر رشد و شکوفایی کشور، تلاش می‌کند با اقدامات مختلف مانع پیشرفت و بالندگی نسل آینده ایران شود.

وی با اشاره به تلاش دشمن برای تأثیرگذاری بر هویت و امید اجتماعی تصریح کرد: شبهه‌افکنی، ایجاد ناامیدی، انتشار آمارهای نادرست، نادیده گرفتن دستاوردهای کشور و ایجاد دوگانگی‌های کاذب در فضای مجازی و رسانه‌ای، از جمله اقداماتی است که با هدف ایجاد گسست اجتماعی دنبال می‌شود.

رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی با تأکید بر ظرفیت نسل جوان برای ادامه مسیر پیشرفت کشور گفت: نوجوانان و جوانان امروز با آگاهی و بصیرت، مسیر شهدا و آرمان‌های امام راحل و انقلاب اسلامی را ادامه خواهند داد.

لزوم تقویت دشمن‌شناسی و حرکت علمی در مدارس

محمودزاده دشمن‌شناسی، تلاش برای ممتاز بودن در تحصیل، تعهد و مسئولیت‌پذیری دانش‌آموزان و کمک به پیشرفت علم و فناوری را از وظایف مهم در حوزه دانش‌آموزی، به‌ویژه بسیج دانش‌آموزی، برشمرد و اظهار کرد: قدرت علمی، اقتدار علمی می‌آفریند و اقتدار علمی، زمینه‌ساز اقتدار در عرصه‌های نظامی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی است.

وی با بیان اینکه دشمن‌شناسی از پیچیدگی‌های عصر حاضر است، افزود: این موضوع باید از درون مدرسه آغاز شود و تا سطح ملی گسترش یابد. تحقق این مهم به جهاد تبیین و بصیرت‌افزایی نیاز دارد که دو بال روشنگری برای شناخت درست دشمن هستند.

تحصیل، تهذیب و ورزش؛ سه محور رشد دانش‌آموزان

معاون وزیر آموزش‌وپرورش با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر سه محور تحصیل، تهذیب و ورزش اظهار کرد: توجه به این سه مؤلفه می‌تواند زمینه پیشرفت و موفقیت نوجوانان و جوانان را فراهم کند.

وی با اشاره به اهمیت سرمایه انسانی در پیشرفت کشور خاطرنشان کرد: دانش‌آموزان سرمایه انسانی کشور هستند و تربیت صحیح آنان در مسیر پیشرفت و تعالی جامعه نقش اساسی دارد.

محمودزاده افزود: مسئولیت ساخت ایران قوی در آینده بر عهده نسل دانش‌آموز است و معماری آینده کشور از کلاس‌های درس و با نقش‌آفرینی معلمان و دانش‌آموزان شکل می‌گیرد.

وی همچنین با اشاره به کارکردهای تفکر بسیجی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون گفت: بسیج در ابتدا با دفاع از آرمان‌ها و اصول انقلاب، از جمله استقلال و تمامیت ارضی کشور، نقش‌آفرینی کرد و در ادامه، فعالیت‌های جهادی در عرصه‌های آبادانی، سازندگی و علم نیز با تکیه بر همین تفکر شکل گرفت و همچنان ادامه دارد.

در پایان آیین تحلیف فرماندهان واحدهای مقاومت بسیج دانش‌آموزی خراسان رضوی، میثاق‌نامه قرائت و مراسم تحلیف فرماندهان برگزار شد. همچنین از ۱۳ نفر از برگزیدگان عرصه‌های ورزشی و علمی و دانش‌آموزان میدان‌دار، شامل یک دانش‌آموز دختر و یک دانش‌آموز پسر، تقدیر به عمل آمد.

خبرنگار/ مجتبی اروجی