درباره نویسنده
رئیس بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی عنوان کرد:
نقش محوری بانوان در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

رئیس بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی با اشاره به اینکه ۴ هزار نفر جهت همکاری با ستاد مردمی جنگ جامعه پزشکی خراسان رضوی داوطلب شدند گفت: در اکثر کمیتههای ما نقشه محوری را بانوان هم در فضای مدیریتی و هم در فضای داوطلبان دارند.
محسن ذاکریان در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» با اشاره به پیشبینی برنامه آموزش همگانی مردمی در حوزه کمکهای اولیه در مواقع اضطراری مثل جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، اظهار کرد: قبل از شروع جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، حرکتهایی در راستای آموزش انجام شده بود اما منسجم نبود.
وی تصریح کرد: چند ماه پیش همایش «طب رزم» در بسیج برگزار شده بود و بیش از ۸۰۰ نفر از نیروهای تخصصی در این همایش شرکت کردند که دورههای بسیار مفیدی برای پزشکان و پرستاران بود، اما اینکه مجموعهای از فعالیتها روی موضوع جنگ متمرکز شود واقعاً اتفاق نیفتاده بود و از روز شروع جنگ این اتفاق افتاد و حوزههای مختلف شروع به کار کردند و کمیتهبندی و ساختار برای آن ایجاد شد.
رئیس بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی ستاد مردمی جنگ جامعه پزشکی استان تأکید کرد: یکی از این کمیتهها، کمیته آموزش است که کمیته آموزش سه مخاطب دارد یک گروه از مخاطبان آن نیروهای تخصصی هستند که در حوزه سلامت کار میکنند مثل کلاسهایی که در فضای « طب رزم» در همین مدت برگزار شد با موضوعاتی مثل؛ تریاژ جنگی، نحوه مواجهه با بیماران جنگی در اورژانس و در سر صحنه حادثه، خدمات بعد از بستری شدن مصدومان جنگی که این موارد با استقبال خوبی مواجه شد در بعضی از این دورهها بالای ۵۰۰ نفر برخط به طور مستمر از سراسر کشور شرکت کردند.
وی با اشاره به اینکه این برنامه آموزشی یک آموزش تخصصی بود که برای نیروهای کادر تخصصی ما برگزار شد، افزود: یک حوزه دیگر آموزش، آموزش داوطلبینی است که میخواهند در حوزههای مختلف به ما کمک کنند اما ممکن است بخشی از تخصصهای مرتبط با آن حوزه را نداشته باشند و حتی اگر دانش آن را داشته باشند اما ضرورت دارد که این دانش بهروز رسانی شود و مهارت مناسب آن برای این افراد ایجاد شود که این موضوع نیز متناسب با تیمهای مختلف، آموزشهای مختلف به آنها ارائه میشود.
ذاکریان با اشاره به اینکه مخاطبین گروه سوم کمیته آموزش، آموزش عمومی است، بیان کرد: در این مرحله ممکن است نگاه تخصصی نباشد و محتوا هم عمق نداشته باشد اما سطح خیلی گسترده است یعنی نیاز به این داریم که مجموعهای از افراد را بتوانیم پای کار بیاوریم، بنابراین موضوعات مختلف و در واقع همان محتواهایی که برای عموم مدنظر است مشخص شد.
وی با بیان اینکه موضوع سلامت روان یکی از موضوعاتی است که مفصل در این حوزه محتوا و برنامه داریم، گفت: در چهار حوزه «سلامت روان» سازماندهی شد که شامل: جوانان، بانوان، کودکان و مشاغل مختلف است، حوزه خود امدادی، ایمنسازی محیط خانه، نحوه مواجهه با حوادث در اولین لحظات و نحوه انجام بهترین محافظت از خود یا همراهان در لحظات حساس وقوع حادثه از جمله این آموزشها است.
رئیس بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی ستاد مردمی جنگ جامعه پزشکی استان، بیان کرد: حوزههای دیگری که مرتبط با حوادث و به طور ویژه با تمرکز بر موضوع جنگ که مورد نیاز است در این حوزهها محتواسازیهای لازم انجام شد، مربی هم از بین داوطلبین مشخص شد و متناظر با این در بین مساجد و پایگاههای بسیج محلات اقداماتی شروع شده است و همچنان ادامه دارد.
وی تصریح کرد: در واقع برای این موضوعات دنبال مخاطب هستیم که مخاطبین چه میکنند و کجا میتوانیم به آنها دسترسی داشته باشیم و با چه روشی محتوا را به مساجد و پایگاههای مختلف ارائه دهیم، اعلام آمادگی هم کردیم که این ظرفیت وجود دارد و فرهنگسراها و هر مجموعهای که تمایل دارند در این حوزه آموزشهای مرتبط را دریافت کنند هم ظرفیت دانش و هم ظرفیت مربی آن در مجموعه ما فراهم است.
ذاکریان در ادامه با اشاره به اینکه آموزش همگانی در قالب فراخوان نیست، اظهار کرد: در آموزش همگانی ما به سمت نقاطی تمرکز داریم که تجمعات مردم را داریم مثل مساجد، پایگاههای بسیج و حتی فضاهای عمومی مثل پارکها و همچنین در ایام دهه اول محرم هیأتها را هم داشتیم، ما باید به سراغ مخاطب برویم.
وی با اشاره به اینکه کمیته فرهنگی هم که جزو کمیتههای مورد نیاز است و بخشهای مختلفی دارد، گفت: از جمله این بخشها؛ تولید محتوا، جمعآوری محتوا و انتشار آن در فضای مجازی، برگزاری جلسات و جمعهای حضوری که نگاه ویژه هم روی این موضوع است که ما بتوانیم یک تبیین درستی از شرایط جنگی که ایجاد شده انجام دهیم و در کنار آن بتوانیم به مخاطب خود آگاهی درستی ارائه دهیم، چرا که دشمن همزمان که فضای نظامی را تحت تاثیر قرار میدهد قطعاً به دنبال این است که افکار مردم ما را هم تحت تاثیر رسانههای خودش قرار دهد.
رئیس بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی ستاد مردمی جنگ جامعه پزشکی استان در ادامه افزود: اینجا یک ظرفیتی است که روی این موضوع در حال کار است با این الگو که تمرکز ما روی مخاطب خودمان است که کادر درمان و سلامت است، بنابراین با این نگاه و تبیین و در واقع کار فرهنگی روی اینها را ضروریتر میبینیم و در همین راستا هم در سطح بیمارستانها، اساتید و دانشجویان اقدامات مختلف در حال باید انجام است.
وی با اشاره به ظرفیت مردم یاران سلامت بیان کرد: تعداد ثبتنامی در مردم یاران سلامت بسیار بالا است اما ۱۴۰ نفر بنا به درخواست دانشگاه در گام اول جهت هماهنگی با تیمهای دانشگاه معرفی شدند و تعداد بیش از هزار نفر از نیروی مردمی که تخصصی ندارند اما اعلام آمادگی کردند نیز پای کار هستند.
ذاکریان با اشاره به ظرفیت و نقش مدیریتی بانوان در دوران جنگ تحمیلی، تصریح کرد: در اکثر کمیتههای ما نقشه محوری را بانوان هم در اجرای کار و هم در داوطلبین دارند، در تیمهای واکنش سریع نیز بیش از ۵۰ درصد بانوان بودند، حضور بانوان هم در فضای مدیریتی کمیتههای ما و هم در فضای داوطلبین حضوری پررنگ و مؤثراست.
وی با اشاره به اینکه در فراخوان اول حدود ۳ هزار داوطلب جهت همکاری با ستاد مردمی جنگ جامعه پزشکی خراسان رضوی اعلام آمادگی کردند، اظهار کرد: فراخوان دوم از هفته گذشته آغاز شده و تاکنون بیش از هزار نفر بعد از فراخوان دوم اضافه شدند و در حال حاضر ۴ هزار نفر مجموعا جهت همکاری با ستاد مردمی جنگ جامعه پزشکی خراسان رضوی داوطلب شدند که در همان قالبهای قبلی لیستها بررسی و سازماندهی و وارد آمادگی میشوند چرا که اکثریت این عزیزان فعلاً تا شرایط اضطراری پیش نیاید نیازی به اینکه در میدان حضور داشته باشند نیست اما سازماندهی میشوند، آموزشهای لازم را دریافت میکنند و میدانند که نقش آنها در روز حادثه چیست و چه کاری را باید انجام دهند این مهمترین دغدغه ما است.
رئیس بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی ستاد مردمی جنگ جامعه پزشکی استان در ادامه افزود: برای شهرستانهای استان هم ما یک جلسه داشتیم تا از مجموعه شهرستانهای استان نمایندگانی که بتوانند فضای محوری در آنجا داشته باشند را پای کار آوردیم، توجیه برنامهها انجام شده و در حال حاضر کادرسازی و شبکهسازیهای مناسب فضای خود شهرستان را انجام میدهند و گام به گام هستههای شهرستانها را ایجاد میکنیم که متصل به هم باشند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
آخرین اخبار
- نقش محوری بانوان در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه
- اختلافها را پشت درهای بسته حل کنید
- نقش محرم در تحکیم همبستگی ملی کمنظیر است
- تجمیع ۶ منبع آبی برای باغات پسته خلیلآباد
- ۱۳ روستای گناباد هیچگونه دسترسی به آب ندارند
- تامین کامل نهادههای دامی و کالاهای اساسی نیشابور
- دستگیری باند سارقان طلاجات و زیورآلات گناباد
- چالشهای رژیم صهیونیستی در جنگ با ایران
- قدرت بازدارنده ایران استکبار را به زانو درآورد
- عزاداری باشکوه مردم رزقآباد کاشمر در ایام محرم
- مشاهده بیشتر