رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
امام جمعه نیشابور:

خیام، حکیم بیدارباش انسان معاصر است

امام جمعه نیشابور گفت: هدف شعرهای خیام، بیدار کردن انسان از خواب غفلت است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ حجت‌الاسلام سیدقاسم یعقوبی در آئین بزرگداشت روز ملی خیام نیشابوری که شب گذشته در محل آرامگاه این حکیم فرزانه برگزار شد، با تأکید بر جایگاه سترگ فرهنگ ایرانی و اسلامی، افزود: ملت ایران با تکیه بر فرهنگی عظیم و سرمایه‌ای پایدار به سوی افق‌های نوین در حرکت است. آن‌هایی که ملت ایران را نمی‌شناسند و به آن توهین می‌کنند از جمله رئیس‌جمهور نادان آمریکا که مردم ما را جنگ‌افروز می‌نامد، نمی‌دانند که ایران خیام و  عطار و فردوسی و حافظ و سعدی دارد.

وی با اشاره به پیام انسانی شعر و اندیشه ایرانی گفت: هیچ‌یک از بزرگان ما سخن از جنگ و خشونت نگفته‌اند بلکه همه بر زندگی سالم، انسانی و با نشاط تأکید دارند. مگر این بیت «بنی‌آدم اعضای یکدیگرند» از همین سرزمین برنخاسته و اکنون زینت‌بخش سازمان ملل متحد نیست؟ ما اگر در جنگی وارد شدیم برای دفاع و خاموش کردن آتش جنگ بوده است، نه افروختن آن.

امام جمعه نیشابور در خصوص شخصیت حکیم عمر خیام گفت: خیام را نباید تنها در سطح رباعیات دید اگر اشعارش را بدون درک پشتوانه حکمی و فلسفی او بخوانیم، ممکن است دچار سوءبرداشت شویم. جایی که خیام از هیچ بودن و فنا سخن می‌گوید هدفش نه ترویج پوچ‌گرایی بلکه بیدار کردن انسان از خواب غفلت است.

 یعقوبی افزود: خیام با شعر تلنگری به ما می‌زند تا دنیا را بشناسیم قدر فرصت‌ها را بدانیم و برای سعادت خویش تلاش کنیم.

وی ادامه داد: این عین آموزه‌های دینی ماست که دنیا را گذرا و فانی می‌داند. خیام، حکیم است فلسفه‌اش در رساله‌های علمی و حکمی اوست که باید خوانده شود تا عمق نگاه او را درک کنیم. خیام شاگرد معنوی ابن‌سیناست آیا می‌توان او را نماینده پوچی دانست؟ قطعاً خیر.

امام جمعه نیشابور در ادامه با بیان اهمیت برگزاری مناسبت‌های ملی چون روز خیام، عطار و روز حدیث سلسله‌الذهب از دولت خواست تا در تخصیص بودجه برای این مناسبت‌ها نگاه حمایتی‌تری داشته باشد.

یعقوبی تأکید کرد: این روزهای ملی برای کشور ما هزینه دارد. دولت باید پشتیبانی مالی لازم را تأمین کند خیام فقط متعلق به نیشابور نیست بلکه یک شخصیت ملی و حتی جهانی است.

وی همچنین در خصوص ظرفیت باغ خیام و لزوم توسعه آن، بیان داشت: این باغ، بیش از ۶۰ سال قدمت دارد و امروز دیگر جوابگوی این حجم از جمعیت مشتاق نیست همان‌طور که درختان کهنسالش رو به پیری می‌روند ما نیز نیازمند طرحی نو برای احیای آن هستیم.

یعقوبی ادامه داد: با وجود مفاخر بزرگی چون خیام، عطار و کمال‌الملک، نیشابور باید صاحب دفتر رسمی انجمن مفاخر ایران شود اگر بناست، این مفاخر برای نسل جوان الگو شوند باید صدایشان از دانشگاه‌ها به دل جامعه بیاید.

انتهای خبر/

1404-02-29 08:41 شماره خبر : 11448

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار