رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
چهارشنبه 1403/12/08 Wednesday - 2025 26 February الأربعاء ، 27 شعبان ، 1446
ساعت
1403-11-21 11:00 شماره خبر : 10362 https://sobhtoos.ir/short/NEqX1 0
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سرخس:

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سرخس گفت: ایران اسلامی در شمار معدود کشورهایی قرار دارد که توانایی تولید سلاح‌های پیشرفته، از جمله موشک‌های بالستیک را داراست؛ این دستاورد، استقلال و اقتدار ملی را نیز به‌همراه داشته است.

علیرضا محمدی عنبران در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ با تبریک ایام‌الله دهه فجر انقلاب اسلامی، اظهار کرد: این ایام یادآور رشادت‌ها و فداکاری‌های مردم کشورمان در برابر حکومت ظالم و جبار پهلوی است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سرخس با بیان اینکه رژیم پهلوی، یک رژیم کاملاً وابسته به بیگانگان بود، افزود: در دوران حکومت پهلوی، تمامی تجهیزات نظامی از کشورهای غربی، به‌ویژه آمریکا، تأمین می‌شد. شاه، با اتکا به دلارهای حاصل از فروش منابع طبیعی کشور، تمامی ادوات جنگی را از خارج وارد می‌کرد. اگرچه این امر به تقویت ارتش کشور با سلاح‌های پیشرفته منجر شد، اما در عین حال وابستگی نظامی کشور به قدرت‌های خارجی را نیز رقم زد.

وی بیان کرد: وابستگی نظامی، یکی از مخاطره‌آمیزترین چالش‌هایی است که می‌تواند یک کشور را در معرض تهدید و حتی نابودی کامل قرار دهد، چرا که استفاده از سلاح‌های وارداتی، مشروط به رضایت کشور تولیدکننده خواهد بود. به‌عنوان نمونه، در عملیات غرورآفرین «وعده صادق»، اگر موشک‌های مورد استفاده، ساخت کشوری مانند فرانسه بودند، بی‌تردید آن کشور هرگز مجوز این عملیات را برای ایران صادر نمی‌کرد.

محمدی عنبران تصریح کرد: امروز با پیشرفت فناوری‌های ارتباطی و سیستم‌های الکترونیکی، امکان کنترل ادوات نظامی، از جمله موشک‌ها، به‌صورت مستقیم از سوی کشور سازنده یا حتی به‌صورت خودکار در لحظات حساس وجود دارد. این واقعیت، اهمیت دستیابی به استقلال نظامی را بیش از پیش آشکار می‌سازد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سرخس عنوان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، دستیابی به خودکفایی در عرصه دفاعی با جدیت دنبال شد و پیشرفت‌های گسترده‌ای در حوزه‌های مختلفی چون ساخت موشک، اژدر، پهپاد، کشتی، زیردریایی، تانک و دیگر تجهیزات نظامی حاصل شد.

وی اضافه کرد: باید به نکته‌ای مهم توجه کنیم؛ ادوات نظامی در سطح جهانی، از گران‌قیمت‌ترین کالاها محسوب می‌شوند. به‌عنوان مثال، قیمت یک موشک کروز با طول ۳ تا ۴ متر حدود یک میلیون دلار و بهای یک موشک بالستیک حدود ۵۰ میلیون دلار (معادل قیمت 5 هزار خودرو) برآورد می‌شود. این ارقام، اهمیت سرمایه‌گذاری در تولید داخلی و عدم وابستگی به بیگانگان را دوچندان می‌کند.

محمدی عنبران خاطرنشان کرد: امروز ایران اسلامی در شمار معدود کشورهایی قرار دارد که توانایی تولید سلاح‌های پیشرفته، از جمله موشک‌های بالستیک را دارا است. این دستاورد علاوه بر صرفه‌جویی ارزی فوق‌العاده، استقلال و اقتدار ملی را نیز به‌همراه داشته است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سرخس ادامه داد: البته پیشرفت‌های کشور محدود به حوزه نظامی نبوده و علی‌رغم تحریم‌های گسترده، کشورمان در علوم مختلفی همچون پزشکی، نانو فناوری، سلول‌های بنیادی، صنایع غذایی و دارویی، هسته‌ای، رباتیک و هوش مصنوعی گام‌های بزرگی برداشته است.

وی تصریح کرد: بدیهی است، در مسیر اداره کشور، چالش‌ها و نواقصی وجود دارد، اما همان‌طور که رهبر معظم انقلاب بارها تأکید فرمودند، حل مشکلات تنها با همت و تلاش تک‌تک افراد جامعه امکان‌پذیر است و هرگز راه‌حلی خارجی نخواهد داشت. دشمنان این مرز و بوم، هیچ‌گاه خیرخواه ملت ایران نبوده و همواره در پی تأمین منافع خود هستند؛ حقیقتی که مردم آگاه کشورمان به‌خوبی به آن واقف‌اند.

محمدی عنبران بیان کرد: بی‌شک، پشتیبانی مردم از نظام اسلامی، راه نفوذ بیگانگان را مسدود کرده و این واقعیت، اهمیت حضور در عرصه‌های مهمی چون راهپیمایی‌ها و انتخابات را نمایان می‌کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سرخس تصریح کرد: حضور پرشور و شعور دانشجویان، مردم، دلسوزان و دغدغه‌مندان کشور در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال همچون سال‌های گذشته، نقشه‌های خیالی و توطئه‌های اخیر کشورهای متخاصم را نقش بر آب خواهد کرد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار