رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
صبح توس گزارش می‌دهد؛

اجتماع ۴ هزار نفری بانوان نیشابوری در خیمه‌الزهرا

همه‌چیز از یک روضه‌ ساده خانگی شروع شد، مراسمی کوچک و صمیمی که هر سال در ایام محرم، در خانه‌ای از خانه‌های نیشابور برپا می‌شد حالا به اجتماع بزرگ ۴ هزار نفری بانوان در این شهرستان تبدیل شده است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ همه‌چیز از یک روضه‌ ساده خانگی شروع شد. مراسمی کوچک و صمیمی که هر سال در ایام محرم، در خانه‌ای از خانه‌های نیشابور برپا می‌شد. زنانی با دل‌های شکسته با چای و اشک، پای روضه‌ امام حسین (ع) می‌نشستند. جمعی که کم‌کم بیشتر و بیشتر شد و  بانوان را گرد بیرق اهل بیت علیهم‌السلام و مجالس سید و سالار شهیدان جمع کرد.

اولین بار پیشنهاد برپایی هیأت بانوان را خانم صالحان مطرح کرد کسی که خودش بانی این روضه‌ها بود و قرار شد مراسم عزای حسین علیه‌السلام در زمین خالی کنار منزلش به نام خیمه‌الزهرا برگزار شود.   


 با همت و عشق، دست در دست هم دادند تا مجلسی وسیع‌تر، باشکوه‌تر و با حضور جمع بیشتری از بانوان نیشابوری برپا کنند.


هدفشان این بود تا همه کارها و هزینه‌های برپایی خیمه‌الزهرا (س) را خود بانوان تامین کنند. کار از همان روزها آغاز شد. در طول سال، به کارهای ساده اما پرثمر روی آوردند؛ کاروان‌های زیارتی راه انداختند، سبزی و آلو پاک کردند، ترشی و نان خانگی درست کردند و تمام عواید این فعالیت‌ها را کنار گذاشتند برای فقط یک هدف؛ برپایی خیمه‌الزهرا در ماه محرم.

حالا آن روضه‌ خانگی به اجتماع عظیم ۴ هزار نفری بانوان نیشابوری تبدیل شده است. بانوانی از گوشه‌ گوشه‌ شهر با عشق به سیدالشهدا در ماه محرم خود را به این خیمه می‌رسانند. بچه‌هایشان را هم با خود می‌آورند تا نسلی دیگر در دل این خیمه رشد کنند و در هوای حسین نفس بکشند و هر سال این مراسم باشکوه‌تر از سال‌های گذشته برگزار می‌شود.

اینجا خیمه‌‌الزهراست، اما در حقیقت، خیمه‌ دل‌هایی‌ست که در محرم، برای حسین می‌تپد...

یکی از بانوانی که به عنوان خادم برای برپایی این مراسم پای کار است، می‌گوید: من از همان سال‌های اول در  مجالس روضه‌ خانگی شرکت می‌کردم. آن زمان چند نفر دور هم جمع می‌شدیم با دل شکسته برای امام حسین علیه‌السلام اشک می‌ریختیم اما دیگر دلمان آرام نگرفت و جمعمان را بزرگتر کردیم.

وی ادامه می‌دهد: حالا چند سال است که با چند نفر از خانم‌های محل دور هم جمع می‌شویم و هر کس کاری انجام می‌هد از تمیز کردن سبزی گرفته تا جمع کردن زعفران، همین کارهای ساده اما با نیت. همه هزینه‌ها را کنار می‌گذاریم برای برپایی خیمه‌‌الزهرا، این خیمه برای ما فقط یه مجلس نیست خانه‌ دلمان و پناهگاه همه ماست. 

این بانوی خادم می‌گوید: هر سال، یک ماه به محرم، خرید وسایل نذری را شروع کرده و خود را برای برپایی مجالس امام حسین علیه‌السلام آماده می‌کنیم.

یکی از نوجوانانی که مسئول اطلاع‌رسانی و فضای مجازی خیمه‌الزهرا است، می‌گوید: من از نسل جدید این خیمه‌ هستم. وظیفه‌ من اطلاع‌رسانی مجالس در فضای مجازی و تهیه فیلم و عکس و آماده کردن کلیپ است. 

وی ادامه می‌دهد: اما چیزی که واقعاً من را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بانوان مسن و حتی خانم‌هایی هستند که با سختی خود را به خیمه می‌رسانند. یک‌بار خانمی رو دیدم که با عصا آمده بود و می‌گفت: «من فقط وقتی پام به این خیمه می‌رسه، آروم می‌گیرم.» آن لحظه بود که فهمیدم این خیمه فقط مجلس عزاداری نیست بلکه یک پناهگاه برای دل‌های خسته و بی‌قراری است که دل در گرو عشق به امام حسین علیه‌السلام نهاده‌اند و برای ما جوانان نیز یه دانشگاه است. دانشگاه معرفت، ارادت و کار بی‌منت.

یکی از بانیان اولیه خیمه‌الزهرا می‌گوید: به یاد دارم زمانی که موضوع برپایی یک خیمه بزرگ مطرح شد، فکر نمی‌کردم روزی بتوانیم میزبان این جمعیت باشم اما من باور داشتم وقتی کاری برای حضرت زهرا (س) باشد، کوچک نمی‌ماند‌. حالا می‌بینم ۴ هزار نفر بانو با دل‌های سوخته هر شب پا به این محفل می‌گذارند و افتخار می‌کنم که این خیمه را با اشک و اخلاص برپا کردیم، با دل با نیت.

یکی دیگر از بانوان خادم می‌گوید: من برکت خادمی برای اهل بیت علیهم‌السلام را به وفور در زندگی‌ام مشاهده کرده‌ام. یقین دارم هر قدمی که برای برپایی این مجالس برمی‌داریم آقا خودش، چندین برابر برایمان جبران می‌کند.

وی ادامه می‌دهد: افتخار می‌کنم خادم عزاداران امام حسین (ع) هستم و از آقا می‌خواهم این خادمی را از ما بپذیرد و هر کس به هر نیتی پا به این مجالس می‌گذارد حاجت روا شود.

حجت‌الاسلام سلامت سخنران این مراسم می‌گوید: ما سعی می‌کنیم مباحث و سخنرانی‌ها متناسب با مسائل روز جامعه باشد، به‌خصوص برای دختران نوجوان. 

وی ادامه می‌دهد: تلاش‌مان این است که این دختران را با مکتب عاشورا آشنا کنیم تا زن بودن در مکتب امام حسین (ع) رو بفهمند و با رسالتی که خدای بزرگ بر دوش این بانوان قرار داده بیشتر آشنا شوند.


فاطمه صالحان، مسئول خیمه‌الزهرا (س) نیشابور در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار می‌کند: آغاز این حرکت از یک روضه ساده در منزل چند بانوی نیشابوری بود. اما با گذشت زمان، بانوان تصمیم گرفتند این مجلس را گسترده‌تر کنند و آن را به فضای عمومی‌تری ببرند تا بانوان بیشتری بتوانند از فضای معنوی آن بهره‌مند شوند.

وی اضافه می‌کند: در طول سال، بانوان با انجام کارهای گروهی مانند پخت نان خانگی، پوست گرفتن آلو، تمیز کردن سبزی، تهیه انواع ترشی و راه‌اندازی کاروان‌های زیارتی، عوایدی را جمع‌آوری می‌کنیم که همگی صرف برپایی این خیمه در ایام محرم می‌شود.

صالحان با اشاره به مشارکت گسترده مردمی می‌گوید: این مراسم به همت بیش از ۳۰ نفر از خادمان افتخاری اداره می‌شود و در طول ۱۸ شب عزاداری، پذیرای بانوان از مناطق مختلف نیشابور هستیم.

وی ادامه می‌دهد: خادمان هیأت هر روز از ساعت ۵ الی ۶ صبح دور هم جمع می‌شوند تا به موقع غذای نذری هر شب را آماده‌ کنند.


این بانوی فعال بیان می‌کند: حضور گسترده نسل جوان، به‌ویژه دختران نوجوان و مادرانی که همراه فرزندان‌شان در برنامه‌ها شرکت می‌کنند از ویژگی‌های ارزشمند این اجتماع است که آن را به بستری برای تربیت معنوی نسل آینده تبدیل کرده است.

مسئول خیمه‌الزهرا (س) نیشابور با اشاره به اینکه این مجلس همه ساله در طی ۱۸ شب و با حضور ۴ هزار عزادار حسینی برگزار می‌شود‌، تأکید می‌کند: افتخار می‌کنیم که این مجلس بدون وابستگی مالی به نهادهای رسمی و صرفاً با نذر و همت بانوان متدین و عاشق اهل‌بیت (ع) اداره می‌شود. امید داریم این مسیر هر سال پرفروغ‌تر و باشکوه‌تر از گذشته ادامه یابد.

صالحان یادآور می‌شود: همه ساله، شب آخر مجلس، قرعه‌کشی سفر کربلا انجام می‌شود و با کمک نذورات مردمی و خیران ۱۰ نفر به سفر عتبات عالیات اعزام می‌شوند.

انتهای خبر/

1404-04-25 08:05 شماره خبر : 12176

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!