رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
رئیس دامپزشکی طرقبه شاندیز عنوان کرد؛

وجود ۸۳۲ بیماری مشترک بین انسان و حیوان

رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز گفت: بیش از ۸۳۲ نوع بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که افراد در معرض خطر با این بیماری‌ها نیز افزایش چشمگیری داشته است، مبارزه با این بیماری‌ها بدون توجه به جایگاه دامپزشکی امکان پذیر نیست.

علیرضا قدرتی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» با اشاره به نام‌گذاری ۱۳ تیرماه به عنوان روز جهانی «مبارزه با بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان» اظهار کرد: مبارزه و ریشه‌کنی این بیماری‌ها بدون توجه به جایگاه شبکه دامپزشکی امکان‌پذیر نیست.

وی تصریح کرد: شبکه دامپزشکی به عنوان سد اول در مبارزه با این بیماری‌ها قرار دارد تا با انجام فعالیت‌های بهداشتی و پیشگیرانه، جامعه انسانی از مخاطرات این بیماری‌ها مصون بماند.

رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز با اشاره به وجود بیش از ۸۳۲ نوع بیماری مشترک بین انسان و حیوان، بیان کرد: از جمله این بیماری‌ها می توان؛ تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، هاری، تب مالت، سالک، سیاه زخم، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، جنون گاوی و مرس را نام برد که به عنوان شناخته شده‌ترین بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان است.

وی تأکید کرد: اکثریت مردم با این بیماری‌ها ناآشنا هستند و فقط اسم چند بیماری مهم را ممکن است شنیده باشند، در گذشته افراد در معرض خطر با این بیماری‌ها محدود به دامپزشکان و کارکنان شبکه دامپزشکی، دامداران، پرسنل کشتارگاه‌ها، قصابان و کشاورزان بود ولی اکنون با افزایش نگهداری حیوانات، آبزیان و پرندگان زینتی و خانگی، توسعه و بزرگ شدن وسعت شهرها و روستاها و مجاورت با زیستگاه‌های حیات وحش، افراد در معرض خطر با این بیماری‌ها که برخی از آن‌ها مهلک و کشنده نیز است به شکل چشمگیری افزایش پیدا کرده است‌.

قدرتی با اشاره به نقش بی‌بدیل و اقدامات مؤثر شبکه دامپزشکی در کنترل و جلوگیری از اشاعه این بیماری‌ها به جامعه انسانی، افزود: اگر اقدامات مؤثر و مداوم بهداشتی شبکه دامپزشکی و کارکنان آن نباشد، شاهد اشغال تخت‌های بیمارستانی، افزایش آمار مرگ و میر انسان‌ها، افزایش سرانه مصرف دارو و درمان، ضرر و زیان‌های اقتصادی، تبعات اجتماعی و غیره خواهیم بود.

وی با بیان اینکه هر روز برای کارکنان دامپزشکی، روز مبارزه با بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان است، تأکید کرد: تعداد زیادی از پرسنل شبکه دامپزشکی با بیماری‌های مشترک بین انسان و دام یا آسیب‌های فیزیکی و اسکلتی ناشی از صدمات از سمت دام‌ها در هنگام انجام برنامه‌های پیشگیرانه، دست و پنجه نرم می‌کنند.

رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز ضمن تقدیر از فعالیت‌های کارکنان و پرسنل شبکه دامپزشکی در حفظ و حراست از سرمایه دامی شهرستان و حفظ بهداشت عمومی جامعه خاطر نشان کرد: روز ۱۳ تیر ماه به عنوان یک نماد برای یادآوری زحمات و تلاش‌های شبانه روزی کارکنان شبکه دامپزشکی در حفظ بهداشت عمومی جامعه است.

شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز با آمادگی کامل برای اجرای نظارت‌های بهداشتی در ایام محرم

وی ضمن تسلیت ماه محرم ‌و‌ ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع)  با اشاره به آمادگی کامل این مجموعه برای اجرای طرح نظارت‌های بهداشتی بر ذبح دام‌های نذری در دهه اول ماه محرم، اظهار کرد: باتوجه به ذبح دام‌ها توسط خیران و هیات‌های مذهبی، تعداد سه اکیپ دامپزشکی شهرستان شامل دو اکیپ ثابت و یک اکیپ سیار با هدف پیشگیری از مخاطرات بهداشتی، سلامت شهروندان و حفظ امنیت زیستی این طرح را اجرا می‌کنند.

قدرتی تعداد کارشناسان فعال در این طرح را ۹ نفر اعلام و تصریح کرد: خدمات بهداشتی و شرعی دامپزشکی مثل: طرح نظارت بر دام‌های نذری در عید قربان با تمرکز بر ارائه خدمت در کشتارگاه دام شهر شاندیر ارائه می‌شود.

وی در ادامه گفت:  به دست اندرکاران در برگزاری مراسمات مذهبی این ایام توصیه می‌کنیم ذبح دام‌ها را در کشتارگاه و تحت نظارت‌های بهداشتی و شرعی دامپزشکی انجام دهند و از ذبح دام‌ها در محل هیأت مذهبی و منازل به طور جدی خودداری کنند.

رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز تأکید کرد: گوشت دام‌ها نیز باید به مدت ۲۴ ساعت در اتاق پیش سرد کشتارگاه نگهداری و سپس برای پخت غذای نذری مصرف شود.

وی با اشاره به طرح برنامه‌ریزی برای ارائه خدمت در ایام تاسوعا و عاشورا در کمیته فنی دامپزشکی طرقبه شاندیز گفت: هیأت‌های مذهبی سطح شهرستان طرقبه شاندیز هم همکاری بسیار خوبی با شبکه دامپزشکی شهرستان دارند‌.

قدرتی با بیان اینکه در ایام تعطیلات هم شبکه دامپزشکی توقف در انجام فعالیت‌ها ندارد، افزود: برنامه‌ریزی لازم برای ارائه خدمات بهداشتی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی به طور جد پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت سلامت شهروندان، زائران و عزاداران حسینی، تأکید‌ کرد: بازدید و نظارت بر ذبح و استحصال لاشه دام‌های نذری طی ایام دهه اول محرم انجام می‌شود و این روند در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی شدت بیشتری خواهد گرفت.

رئیس شبکه دامپزشکی طرقبه شاندیز با اشاره به اینکه اطلاع‌رسانی از مخاطرات بهداشتی ذبح دام در معابر و فرهنگ سازی‌های صورت گرفته طی سال‌های گذشته انجام شده، خاطرنشان کرد: در حال حاضر به لحاظ انجام این اقدامات شرایط خوبی را در سطح شهرستان شاهد هستیم و خیران و هیأت‌های مذهبی در این زمینه همکاری بسیار مطلوبی دارند.

 انتهای خبر/

1404-04-12 07:00 شماره خبر : 12032

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!