رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
صبح توس گزارش می‌دهد؛

نخاله‌های ساختمانی قاتل خاموش اکوسیستم

انباشت بی‌رویه نخاله‌های ساختمانی در تربت‌جام به تهدیدی جدی برای محیط‌زیست تبدیل شده است؛ از آلودگی خاک و آب‌های زیرزمینی گرفته تا تخریب زیستگاه‌های طبیعی منطقه، این ضایعات مخرب، اکوسیستم را در معرض خطر قرار داده‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ انباشت بی‌رویه نخاله‌های ساختمانی در تربت‌جام به تهدیدی جدی برای محیط‌زیست تبدیل شده است؛ از آلودگی خاک و آب‌های زیرزمینی گرفته تا تخریب زیستگاه‌های طبیعی منطقه، این ضایعات مخرب، اکوسیستم را در معرض خطر قرار داده‌اند.

انتشار گرد و غبار ناشی از انباشت مصالح ساختمانی در مناطق مختلف، پخش آلودگی شیمیایی ناشی از اجزای مصالح و تصاعد گاز و ذرات معلق پخش شده در هوا از جمله برخی پس آمدهای تخلیه نخاله ساختمانی در محدوده زیست انسانی شهرستان تربت‌جام است.

خطر افتادن سلامت مردم

سد معبر، ایجاد محدودیت در رفت و آمد و به خطر افتادن سلامت مردم، مسدود شدن راه‌ها و بستر رودخانه ها و مواردی از این دست دیگر مشکلات ناشی از انباشت نخاله های ساختمانی در محدوده شهرستان تربت‌جام است.

 رویکردهای ساختمان‌سازی پایدار به معنای به‌کارگیری اصول توسعه پایدار در صنعت ساختمان است و کلمه پایداری در این مقوله به معنای قابلیت بازیافت و کمینه‌کردن آنچه برای سلامتی انسان و محیط زیست زیان دارد، همچنین به‌کارگیری منابع طبیعی به‌طور بهره‌ور و کاراست.

این راهی است که بسیاری از کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه آن را پیموده و یا در حال پیمودن آن هستند و نتایج درخشانی هم از آن گرفته‌اند؛ از جمله این نتایج می‌توان به بازیافت نخاله‌های ساختمانی تا حد 95 درصد اشاره کرد؛ در حال حاضر در ایران تکنولوژی ساختمانی نه‌تنها سازگار با محیط زیست نیست بلکه قوانین و استانداردهای کافی نیز برای آن وجود ندارد.

از یک طرف در کارگاه‌های ساختمانی میزان قابل توجهی اتلاف منابع وجود دارد و از طرف دیگر در شهرها امکان بازیافت نخاله‌های ساختمانی به میزان کافی و لازم وجود ندارد.

نگرانی‌ها درباره تأثیرات مخرب ساخت‌وساز به‌ویژه در بخش نخاله‌های ساختمانی رو به افزایش است چرا که این صنعت حدود نیمی از کل منابع استخراج شده از طبیعت را مصرف می‌کند و بیش از یک ششم (16/5درصد) از کل آب‌های شیرین جهان نیز برای مصرف در این صنعت برداشت می‌شود.

عدم مدیریت صحیح پسماند‌های عمرانی و رهاشدگی موضوع مدیریت این گونه پسماند‌ها در سال‌های گذشته، سبب گردیده است تا پسماندهای عمرانی به یکی از چالش‌های مدیریت شهری در شهر تربت‌جام با جمعیت بیش از 100 هزار نفر تبدیل شود.

1404-02-23 06:00 شماره خبر : 11352

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار