رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
جانشین ناحیه مقاومت بسیج سبزوار:

مذاکرات باید با شروط معقول و شرافتمندانه باشد

جانشین ناحیه مقاومت بسیج سبزوار گفت: رهبر انقلاب همواره بر عدم مذاکره در شرایط تهدید تأکید کرده‌اند و اعلام کردند که مذاکرات باید با شروط معقول و شرافتمندانه صورت گیرد.

محمد‌علی یاوری در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» در رابطه با مذاکرات غیر‌مستقیم ایران و آمریکا اظهار کرد:

 بررسی تاریخچه مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا پس از قطع روابط دیپلماتیک دو کشور در پی جریان تسخیر لانه جاسوسی و به تبع آن واقعه طبس در اردیبهشت ۵۹ بر می گردد و این قطع ارتباط منجر به آغاز مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا از طریق کشورهای ثالثی مانند سوئیس و سایر کشورها در مقاطع زمانی مختلف شد.

 

وی افزود: بر اساس مواضع رهبری نظام، هیچ‌گاه تحت فشار و تهدید به مذاکره با آمریکا تن ندادیم و رهبر انقلاب همواره بر عدم مذاکره در شرایط تهدید تأکید کرده‌اند و اعلام کردند که مذاکرات باید با شروط معقول و شرافتمندانه صورت گیرد.

یاوری ادامه داد: نقش دولت‌های مختلف در این زمینه قابل توجه است، در برخی دولت‌ها، موضوع پیگیری‌های مستمر برای مذاکره با آمریکایی‌ها در دستور کار بوده و در برخی دیگر، این موضوع کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

معاون سیاسی امنیتی سابق فرمانداری ویژه سبزوار بیان کرد: تحولات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در داخل و خارج از کشور می‌تواند تأثیرات عمیقی بر نوع و شکل‌گیری مذاکرات داشته باشد. 

 

یاوری ادامه داد: به طور کلی، مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در سال‌های اخیر با چالش‌ها و موانع خاص خود مواجه بوده و تحت تأثیر شرایط داخلی و بین‌المللی قرار گرفته است.

وی ابراز کرد: به تازگی، در جریان مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، نشانه‌هایی از تغییرات در برخی مواضع آمریکایی‌ها مشاهده شده است و باید گفت در اوایل این جریان تبلیغاتی، مواضع مقام معظم رهبری به نوعی نشان‌دهنده عدم تمایل به مذاکره مستقیم و پذیرش شرایط جدید بودند، اما در مراحل بعدی این مذاکرات، آمریکایی‌ها به صورت غیرمنتظره‌ای از مواضع ابتدایی خود عقب‌نشینی کردند.

 

جانشین ناحیه مقاومت بسیج سبزوار با اشاره به اینکه آمریکا سه شرط مهم را برای مذاکره تعیین کرده بود، تأکید کرد: آمریکا طبق نامه ارسالی خواستار مذاکره به‌طور مستقیم، برگزاری مذاکرات در امارات، و پرداختن به چندین موضوع که یکی از آن‌ها موضوع هسته‌ای و دیگر مسائل مرتبط بود، اما به تدریج، این درخواست‌ها تعدیل شده و مذاکرات حال حاضر، به گونه‌ای متفاوت در حال جریان است.

 

یاوری افزود: طبق اطلاعات موجود، مقام معظم رهبری با توجه به تغییر مختصات سیاسی و طراحی جدید تیم دیپلماسی کشورمان، اجازه دادند که مذاکرات ادامه یابد، این تغییر موضع به معنای پذیرش یا تأسیس یک الزام جدید نیست، بلکه نشان از تعدیل شرایط و ارزیابی مجدد است.

 

وی گفت: در این راستا، برخی رسانه‌ها سعی دارند تا مذاکرات را با دستورات مقام معظم رهبری ارتباط دهند، در حالی که این مذاکرات به صورت جداگانه و بر اساس ارزیابی‌های جدید از سوی تیم سیاست خارجی کشور انجام می‌شود، به نظر می‌رسد که تیم مذاکره‌کننده ایران، با امیدواری به دست‌یابی به نتایج مثبت، اقدام به ادامه مذاکرات کرده‌اند.

 

معاون سیاسی سابق فرمانداری سبزوار در پایان اشاره کرد: وضعیت کنونی مذاکرات نشان‌دهنده پیچیدگی‌های سیاسی و دیپلماتیک است که نیاز به دقت و مدیریت هوشمندانه دارد تا از فرصت‌های موجود به بهترین شکل بهره‌برداری شود.

انتهای خبر/

1404-02-25 14:00 شماره خبر : 11380

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار