درباره نویسنده
صبح توس گزارش میدهد؛
شهید رئیسی؛ الگوی عدالت در قاموس خدمت بیوقفه

سالروز عروج ملکوتی شهید سید ابراهیم رئیسی، فرصتی است برای بازخوانی میراث مردی که عدالت را نه در شعار، که در قاموس خدمت بیوقفه تعریف کرد.
به گزارش گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، امروز در نخستین سالروز عروج ملکوتی شهید سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور فقید ایران، یاد و خاطره مردی زنده میشود که با اخلاص بیهمتا، سادهزیستی مثالزدنی و خدمت بیوقفه، الگویی ماندگار در تاریخ انقلاب اسلامی بر جای گذاشت.
شهید رئیسی نه تنها به عنوان دولتمردی جهادی، که به عنوان «سرباز ولایت» و «خادم ملت» شناخته میشد؛ رهروی که در مسیر تحقق عدالت اجتماعی، مبارزه با فساد و محرومیتزدایی، تا آخرین لحظه عمر ایستادگی کرد.
شهادت او در حین انجام مأموریت خدمت، بار دیگر بر پیوند ناگسستنی میان «حکومت و مردم» تأکید گذاشت و میراثی از مدیریتِ مبتنی بر تقوا، مردمداری و دیپلماسی عزتمندانه را به یادگار نهاد.
شهید رئیسی در عرصه سیاسی، با تکیه بر اصولگرایی قرآنی و دیپلماسی مقاومتی، استقلال ایران را در برابر قدرتهای جهانی به رخ کشید. اقدامات نمادینی چون بالا بردن قرآن در سازمان ملل و تأکید بر توسعه روابط با کشورهای مستقل، نشاندهنده رویکرد عزتمحور او بود. در حوزه داخلی نیز اولویتهای او رونق تولید، اشتغالزایی، احیای کارخانههای تعطیل شده و کاهش وابستگی به واردات را شامل میشد.
او با ۳۵ سفر استانی و پیگیری مستقیم مطالبات مردم، اثبات کرد که «حکمرانی خوب» نه در پشت میزهای اداری، که در میدان عمل و همراهی با مردم معنا مییابد.
درباره سیدالشهدای خدمت با معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی گفتگو کردیم.
شهید رئیسی نماد پشتکار، مردمداری و دیپلماسی مقاومتی بود
حجتالاسلاموالمسلمین علی عسکری، در گفتگو با خبرنگار ما به تشریح ویژگیهای اخلاقی، دستاوردهای دیپلماسی و اولویتهای کلیدی شهید سید ابراهیم رئیسی پرداخت.
وی با اشاره به سبک مدیریتی شهید رئیسی اظهار کرد: مهمترین ویژگی این شهید خدمت در حوزه مدیریتی، پشتکار و صبر در مواجهه با چالشها بود. شهید رئیسی همواره در تعامل با مردم، نوع دوستی، احترام و پیگیری دغدغههای آنانرا اولویت میدانست.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی افزود: بارها شاهد بودم شهید رئیسی حتی برای مسائل کوچکی که مردم در سفرهای استانی مطرح میکردند، با حوصله و احترام پاسخ میداد و تا حل کامل موضوع پیگیری میکرد.
وی در توضیح دیپلماسی مقاومتی شهید رئیسی، تأکید کرد: این شهید جمهور در عرصه بینالملل با تکیه بر اصولگرایی و ارزشهای قرآنی، استقلال ایران را به جهانیان نشان دادند. اقدام نمادین ایشان در بالا بردن قرآن در سازمان مللتأکیدی بر سرلوحه قرار دادن این کتاب آسمانی در سیاستهای کلان بود.
عسکری ادامه داد: شهید رئیسی همانند شهید رجایی، بدون ترس از قدرتهای جهانی، با محوریت استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی، عزت و استغنای ایران را در صحنه بینالمللی به نمایش گذاشت.
وی در پاسخ به این پرسش که اگر شهید رئیسی امروز حضور داشت اولویت اصلیاش برای کشور چه بود، تصریح کرد: عدالتخواهی، محور اصلی اقدامات شهید رئیسی بود. در دولت نیز کاهش فاصله بین حاکمیت و ملت را پیگیری میکرد و به مسئولان تأکید داشت خود را نوکر مردم بدانند، نه آقابالاسر.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان با اشاره به تشییع پرشور شهید رئیسی افزود: این حضور تاریخی مردم، نشان دهنده پیوند عمیق این شهید خدمت با جامعه بود. معتقدم شهید رئیسی با عزتی که داشت، مورد قبول امام رضا (ع) نیز قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: شهید رئیسی همواره پیروی از ولایت فقیه را اساس کار خود میدانست و این مسئله در تعاملات او با مردم و مسئولان مشهود بود. این شهید والا مقام ههمواره الگویی است برای همه مدیران که باید عدالت، مردمداری و استقلال را سرلوحه اقدامات خود قرار دهند.
محرومیتزدایی و رونق تولید؛ اولویت اصلی شهید رئیسی
همچنین جواد آرینمنش، نماینده مجلس دوره هفتم و هشتم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با خبرنگار صبح توس به بررسی ویژگیهای اخلاقی و دستاوردهای شهید سید ابراهیم رئیسی پرداخت و عملکرد دولت فعلی در ادامه مسیر این شهید را تحلیل کرد.
وی اظهار کرد: مهمترین ویژگی اخلاقی شهید رئیسی که میتواند الگویی برای جوانان باشد، اخلاص و مردمیبودن این شهید گرانقدر بود. حضور مستقیم در میدان و در میان مردم، محرومیتزدایی، سادهزیستی و خدمتگزاری به ویژه در جوار حرم امام رضا(ع)، از صفات برجسته این شهید والامقام است.
نماینده مجلس دوره هفتم و هشتم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسشی درباره دستاوردهای دیپلماسی مقاومتی شهید رئیسی، ابراز کرد: شهید جمهور در شرایطی مسئولیت کشور را برعهده گرفت که ایران به دلیل تحریمهای طولانی با مشکلات جدی به ویژه در حوزه اقتصاد مواجه بود. او با توکل و امیدواری، از ظرفیتهای داخلی استفاده کرد و اولویت را بر گسترش تعاملات اقتصادی با همسایگان و کشورهای آفریقایی قرار داد که کمتر تحت سلطه قدرتهای جهانی بودند.
وی ادامه داد: تلاش شبانهروزی شهید رئیسی در محرومیتزدایی، راهاندازی کارخانههای تعطیل شده، توسعه صادرات و کاهش نرخ رشد نقدینگی، از اقدامات مؤثر بود. همچنین پیوند با چین، روسیه و سازمان همکاری شانگهای از دیگر برنامههای کلیدی است که مقدمات آن در دوران وی فراهم شد.
آرینمنش در پاسخ به این پرسش که اولویت شهید رئیسی در شرایط کنونی چه میبود، گفت: بیتردید محرومیتزدایی، رونق بخشیدن به کسبوکارها، فعالسازی کارخانهها و توسعه صادرات همچنان در اولویت قرار داشت. این شهید خدمت با حضور میدانی و استفاده از حداقل امکانات، بخشی از مشکلات را حل میکرد و پروژههای نیمهتمام مانند ۶ نیروگاه برق را با جدیت پیگیری مینمود.
وی درباره عملکرد دولت فعلی در تحقق آرمانهای شهید رئیسی، بیان کرد: با وجود محدودیتها و تحریمها، تغییر دولتها بهتنهایی نمیتواند گام بلندی در حل مشکلات بردارد. تا زمانی که مشکل تحریمها و موانع تعامل با دنیا حل نشود، اقدامات اساسی ممکن نیست. شهید رئیسی با تکیه بر ظرفیتهای داخلی و نیروی انسانی، در حوزههایی مانند فروش نفت، کنترل نقدینگی و تجارت خارجی موفق عمل کرد. حل مسائل اساسی کشور نیازمند رفع تحریمها از طریق تعامل سازنده با جهان است.
تأکید شهید رئیسی بر همبستگی
بلقیس صدیقی، استاد حوزه علمیه خواهران اهل سنت تایباد نیز در گفتگو با خبرنگار ما ابراز کرد: شهید رئیسی همواره بر کاهش نابرابریها و تحقق عدالت اجتماعی تأکید داشت. و اگر شهید رئیسی به شهادت نمیرسیدند عدالت اجتماعی بیتردید در صدر اولویتهای دولت قرار میگرفت.
وی افزود: مبارزه جدی با فساد اقتصادی و اداری، همراه با شفافیت و پاسخگویی نهادهای دولتی، از محورهای مورد توجه شهید رئیسی بود. این شهید گرانقدر به عنوان چهرهای متعهد به اصول انقلاب، این موضوع را یک ضرورت انکارناپذیر میدانست.
این استاد حوزه علمیه خواهران اهل سنت تایباد تصریح کرد: تمرکز بر برنامههای توسعه اقتصادی، ایجاد اشتغال برای جوانان، تقویت تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات، از دیگر اولویتهای پیشبینیشده برای شهید رئیسی بود و توسعه اقتصادی به ویژه برای نسل جوان، در کانون توجه این شهید والا مقام قرار داشت.
وی با اشاره به اهمیت وحدت ملی، گفت: شهید رئیسی بر همبستگی میان اقوام و گروههای مختلف برای جلوگیری از تفرقه تأکید میکرد. در شرایط کنونی، این موضوع بیش از هر زمان دیگری حیاتی است.
صدیقی خاطرنشان کرد: توجه ویژه به مسائل فرهنگی و تربیتی، از جمله ترویج ارزشهای اخلاقی و دینی در جامعه، نیز از محورهای بسیار مهم در سیاستگذاریهای شهید رئیسی به شمار میرفت.
وی در پاسخ به پرسش درباره عملکرد دولت فعلی، گفت: برای سنجش موفقیت دولت، باید دو جنبه را مد نظر قرار داد: نخست تداوم سیاستهای کلان شهید رئیسی در حوزه مبارزه با فساد، عدالت اجتماعی و توسعه اقتصادی، و دوم نظارت مؤثر و شفافیت در اجرای پروژهها.
این استاد حوزه علمیه خواهران اهل سنت تایباد افزود: آیا دولت کنونی توانسته همانند شهید رئیسی، نظارت دقیقی بر اجرای پروژهها داشته باشد؟ آیا شفافیت مالی و اداری به عنوان یک اصل غیرقابل چشمپوشی پیگیری شده است؟ این پرسشها نیازمند بررسی دقیق است.
وی در پایان تأکید کرد: تحقق آرمانهای شهید رئیسی تنها با هماهنگی نهادهای حاکمیتی و پاسخگویی مستمر به مطالبات عمومی ممکن خواهد بود. جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری به وحدت و عملگرایی نیاز دارد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
آخرین اخبار
- روایت بیداری ملت ایران مقابل تجاوزات رژیم صهیونیستی
- گفتاری از شهید اکبر مهدیزاده
- آیه ۲۸ سوره مبارکه فجر
- برگزاری آئین تاسوعای حسینی در تربتجام
- آئین سوگواری تاسوعای حسینی در قوچان
- پخت 72 دیگ غذای نذری در قوچان
- دستههای عزاداری قوچانیها در تاسوعای حسینی
- مراسم عزاداری تاسوعای حسینی در روستاهای بخش روداب
- خیمههای بیریا
- ایستادگی در برابر ظلم معنای جهاد و شهادت
- مشاهده بیشتر