رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
سه‌شنبه 1403/12/07 Tuesday - 2025 25 February الثلاثاء ، 26 شعبان ، 1446
ساعت
1403-12-06 14:00 شماره خبر : 10554 https://sobhtoos.ir/short/VJdmp 0
صبح توس گزارش می‌دهد؛

طرح خواهرخواندگی بین مشهد، غزه و صنعا، در شرایط کنونی جهان اسلام، به‌عنوان یک گام مهم در راستای تحقق اتحاد اسلامی و حمایت از جبهه مقاومت مطرح می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، طرح خواهرخواندگی مشهد، غزه و صنعا می‌تواند به عنوان الگویی برای دیگر کشورهای اسلامی و شهرهای جهان باشد، فرصتی است برای پیوند دادن جوامع اسلامی و تقویت روابط فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی میان این مناطق. 

در این میان، شخصیت‌های برجسته و مقامات مختلف از اهمیت این طرح در بازسازی شهرهای جنگ‌زده، ایجاد فرصت‌های اقتصادی و هم‌افزایی ظرفیت‌های موجود در کشورهای دوست سخن می‌گویند و بر لزوم مشارکت بخش‌های مختلف، به‌ویژه بخش خصوصی، در این طرح تأکید دارند. 

از سوی دیگر، این طرح همچنین می‌تواند نقش مهمی در تحقق گفتمان امت‌سازی اسلامی و پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی در عرصه بین‌المللی ایفا کند. این امر، نه تنها در راستای تقویت روابط بین این کشورها و شهرها، بلکه در جهت پیشبرد یک استراتژی بزرگ برای اتحاد امت‌های اسلامی و مبارزه با تهدیدات جهانی نیز مؤثر خواهد بود.

طرح خواهرخواندگی زمینه‌ساز انسجام اسلامی است

سید صولت مرتضوی، وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، با اشاره به اهمیت طرح خواهرخواندگی بین مشهد، غزه و صنعا در تقویت روابط اجتماعی و فرهنگی مناطق، اظهار داشت: این طرح، یکی از اقدامات بسیار میمون و مبارک است که می‌تواند به حمایت از جبهه مقاومت و نقش جمهوری‌اسلامی در آن بپردازد.

وی عنوان کرد: طرح خواهرخواندگی این سه‌‌ شهر، ضمن اینکه الگویی برای دیگر کلان‌شهرهای جهان است، به حمایت از محور مقاومت کمک کرده و نقش جمهوری‌اسلامی را در بازسازی شهرهای جنگ‌زده تقویت می‌کند.

شهردار اسبق مشهد با اشاره به منافع و عواید دو طرفه این قرارداد، تأکید کرد: این طرح فراتر از فعالیت‌ها و اولویت‌های اقتصادی و بلکه با نگاه بین‌المللی تعریف شده است که سبب برکات و فرصت‌های اقتصادی زیادی برای منطقه خواهد شد.

وی با اشاره به استعدادها، ظرفیت‌ها و توانمندی‌های نخبگان داخلی، به‌ویژه متفکران مشهدی در حوزه توسعه زیرساخت‌ها، افزود: این افراد می‌توانند استعدادهای خود را در زمینه توسعه زیرساخت‌ها به کشورهای دوست منتقل کرده و نقشی مؤثر در این طرح ایفا کنند.

مرتضوی در پایان، بر اهمیت نقش تشکل‌ها و احزاب سیاسی در تحقق و اجرای این قرارداد بین‌الملی تأکید کرد و عنوان داشت: تشکل‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و حتی سازمان‌های مردم‌نهاد نقش مؤثری در کمک به ایفای تعهدات، ارتقاء سطح معاملات و بسترسازی برای افکار عمومی دارند که نه تنها منافع ملی، بلکه منافع جبهه مقاومت را نیز در پی خواهد داشت.

جمعیت حامیان انقلاب، پیشگام حمایت از جریان‌های انقلابی

نیک‌انجام، دبیر جمعیت حامیان انقلاب اسلامی ایران، در گفت‌وگو با خبرنگار «صبح توس» اظهار داشت: این جمعیت، بر اساس رسالت ذاتی خود که حمایت از محرومان، جریان‌های انقلابی و به‌طور کلی شیعیان مظلوم جهان است، وظیفه دارد از این طرح حمایت معنوی کند. همچنین، در صورت نیاز به هرگونه کمک، چه مادی و چه معنوی، جمعیت حامیان انقلاب در این مسیر پیشگام خواهد بود.

وی افزود: طبق منشور انقلاب حضرت امام (ره)، حمایت همه‌جانبه از شیعیان همواره مورد تأکید بوده است، بنابراین ما موظفیم در هر نقطه‌ای از جهان در کنار نظام ایستاده و از شیعیان در سراسر عالم پشتیبانی مادی و معنوی کنیم.

نیک‌انجام تصریح کرد: جمعیت حامیان انقلاب و احزاب سیاسی مرتبط، این موضوع را از وزیر محترم امور خارجه پیگیری خواهند کرد. ما نیز در این راستا مکاتبات لازم را انجام داده و به طور جدی پیگیر تحقق این اهداف خواهیم بود.

وی تأکید کرد: خوشحالیم که باوجود امکانات محدود، می‌توانیم به‌عنوان یک سازوکار مؤثر در این حوزه نقش‌آفرینی کنیم.

در پایان، دبیر جمعیت حامیان انقلاب خاطرنشان کرد: این تشکل سیاسی و مطالبه‌گر، خود را متعهد به پیگیری این مسئله می‌داند و از هر اقدامی که در توان مجموعه باشد، دریغ نخواهد کرد.

فرصت‌های پیش رو در زمینه خواهر خواندگی مشهد، صنعا و غزه

سید عبدالله ارجائی نیز در گفتگو با خبر نگار پایگاه خبری «صبح توس» با اشاره به فرصت‌های پیش رو در زمینه خواهر خواندگی بین مشهد با صنعا وغزه، اظهار کرد: خواهر خواندگی یک عرف بین‌المللی است. برای مشهد چند خواهر خواندگی بین المللی با برخی از شهرها یا پایتخت‌های کشورهای دیگر ثبت شده است.

وی بیان کرد: خواهرخواندگی ایران و غزه و صنعا می‌تواند نقطه عطفی برای بازسازی آن مناطق باشد و  به واسطه این امر بخش‌های خصوصی ایران می‌توانند فعال شوند.

شهردار سابق مشهد افزود: اگر بتوانیم تمرکز را به سمت تولید و صنعت سوق دهیم و بخش‌های خصوصی فعال را در این زمینه مشارکت دهیم، می‌توان از ظرفیت‌های نهفته و بالقوه موجود در صنعا بهره‌برداری کرد. به‌ویژه در حوزه بازسازی و ساختمان، حضور بخش خصوصی فعال می‌تواند نقش مؤثری در استفاده بهینه از این ظرفیت‌ها ایفا کند.

وی خاطرنشان کرد: هماهنگی اصلی باید با وزارت امور خارجه انجام شود. در صورتی که این وزارتخانه صلاح بداند، مدیریت شهری می‌تواند وارد عمل شود. بااین‌حال، این هماهنگی باید از سوی شهرداری مشهد صورت گیرد.

ارجائی با تأکید بر منافع اقتصادی این طرح برای مردم مشهد، خاطرنشان کرد: پس از پایان جنگ، فرصت‌های بسیار ارزشمندی به وجود آمده است. در برخی حوزه‌های جبهه مقاومت که ورود کردیم و حتی در بخش‌هایی که کمک‌هایی ارائه شد، متأسفانه بخش خصوصی ما نتوانست در بازار آن مناطق فعال شود.

وی افزود: اکنون پس از پایان جنگ و برقراری آتش‌بس، غزه نیازمند بازسازی است و به نظر من، بخش خصوصی می‌تواند در این حوزه ورود کند و به بازسازی غزه بپردازد.

در پایان، شهردار سابق مشهد اظهار داشت: درباره شهر صنعا و مدیریت شهری آن اطلاعات کافی ندارم، اما کشور یمن ظرفیت‌های بسیاری دارد. به‌ویژه در حوزه معادن، می‌توان از این قابلیت‌ها بهره گرفت. با اعزام بخش خصوصی، امکان اجرای پروژه‌های مختلف ازجمله بازسازی و سایر فعالیت‌های مرتبط فراهم خواهد شد.

اخوت اسلامی و همکاری مومنانه 

مدیر عالی موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام ناب در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» با بیان اینکه امام خامنه‌ای (مدظله العالی) به عنوان بزرگ‌ترین مفسر و مبین در عصر حاضر هستند، افزود: امروزه در حال حرکت به سمت امت واحد شدن ملت‌های اسلامی منطقه هستیم که یک راهبرد قرآنی محسوب می‌شود.

وی تصریح داشت: بر اساس آیه مبارکه "وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ"، در حال پیاده‌سازی و حرکت به‌سمت گفتمان امت واحده اسلامی هستیم. راهبرد فعال‌سازی گفتمان امت‌سازی اسلام بر اساس این آیه، بزرگ‌ترین خطر برای دنیای استکباری معاصر است. 

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد محسن دعایی بیان کرد: استعمار فرانو در سده اخیر، پس از شکست امپراتوری عثمانی، کشورهای اسلامی را تکه و پاره کرد و بین آن‌ها تفرقه ایجاد نمود، و به تبع این، راهبردی برای تضعیف بلوک اسلامی ایجاد کرد.

وی اظهار کرد: انقلاب اسلامی، شروعی برای اتحاد بین امت‌های اسلامی و کشورهای اسلامی بود تا بلوک قدرت اسلام در دنیای معاصر دوباره شکل بگیرد. 

مدیر عالی موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام ناب با اشاره به امکانات و ذخایر، و قدرت فرهنگی و تمدنی اسلام، افزود: اگر بلوک اسلامی در دنیای معاصر هویت پیدا کند و بتواند گفتمان امت‌سازی و معماری یک امت واحده را با رهبری انقلاب اسلامی و شاخصه‌های آن، که نه شرقی و نه غربی است، در غرب آسیا پیاده‌سازی کند، آنگاه می‌توانیم این کشورها و امت‌های پراکنده و متکثر، با اختلافات عدیده، را به یک قدرت واحد تبدیل کنیم.

وی در ادامه بیان داشت: این ایده مبارک خواهرخواندگی بین مشهد الرضا و غزه قهرمان مظلوم و صنعای قدرتمند، افتخاری در منازعات تمدنی، امنیتی و نظامی است که در آن درگیر هستیم. 

دعایی تصریح کرد: این موضوع یکی از بهترین سوژه‌ها برای پیشبرد راهبرد امت‌سازی است که رهبری فرمودند و می‌تواند یک گام به جلو باشد. این مسأله از نظر بعد بین‌المللی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی، و جامعه‌شناسی اهمیت بالایی دارد. 

وی عنوان کرد: ورود عملی به اخوت ایمانی و مساعدت مومنانه بین امت‌های اسلامی، با تمرکز بر فلسطین که آبروی اسلام محسوب می‌شود، و ملت برومند یمن قهرمان که با افتخار در مقابل نیروهای اهریمنی غربی، به رهبری آمریکا و انگلیس ایستادگی کردند و در دریای سرخ و باب‌المندب به آنان تو دهنی زدند، بسیار مهم است.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار