رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد خبر داد:

تجمیع ۶ منبع آبی برای باغات پسته خلیل‌آباد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلیل‌آباد از آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح تجمیع کم فشار این شهرستان خبر داد و گفت: این پروژه، آب را از ۶ حلقه چاه موتور به صورت یکپارچه و کم فشار به سطح ۳۲۰ هکتار از باغات پسته منتقل می‌کنند.

محمود شبان در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ از آغاز عملیات اجرایی بزرگ‌ترین طرح تجمیع کم فشار این شهرستان در روستای مهدی‌آباد خبر داد و در تشریح جزئیات این پروژه اظهار داشت: عملیات اجرایی این طرح با تخلیه نخستین پارت لوله‌های پلی‌اتیلن در محل پروژه به‌صورت رسمی آغاز شد.

وی همچنین در ادامه خاطرنشان کرد: اجرای این پروژه می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در مدیریت منابع آبی، جلوگیری از هدر رفت آب و افزایش بهره‌وری کشاورزی در منطقه داشته باشد.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد با اشاره به ویژگی‌های فنی این پروژه ادامه داد: در قالب این طرح، بیش از ۱۴ هزار و ۲۸۰ متر لوله پلی‌اتیلن به قطر ۳۱۵ میلیمتر و وزن تقریبی ۱۱۰ تن در زمین‌های کشاورزی روستای مهدی‌آباد نصب خواهد شد؛ این لوله‌ها آب را از ۶ حلقه چاه موتور به صورت یکپارچه و کم فشار به سطح ۳۲۰ هکتار از باغات پسته منتقل می‌کنند.

وی هدف اصلی از اجرای این طرح را تأمین آب پایدار و ارتقاء راندمان آبیاری در اراضی پسته منطقه عنوان کرد و گفت: آب‌رسانی با شیوه سنتی و کانال‌های روباز، موجب اتلاف قابل توجه منابع آبی می‌شود، این پروژه علاوه بر کاهش هدر رفت، موجب تسهیل دسترسی باغداران به آب و امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای آبیاری می‌شود.

شبان با بیان اینکه تأمین اعتبار این طرح از سه مسیر انجام شده است، تصریح کرد: در مجموع، بیش از ۱۴۰ میلیارد ریال برای این پروژه اختصاص یافته که ۱۱۰ میلیارد ریال از محل منابع دولتی بلاعوض تأمین شده و ۳۰ میلیارد ریال نیز از سوی بهره‌برداران به عنوان سهم مشارکت مردمی پرداخت شده است، منابع دولتی شامل ۸۰ میلیارد ریال از محل اسناد خزانه اسلامی و ۳۰ میلیارد ریال از محل اعتبار حفظ قدرت خرید بوده است.

وی با تأکید بر اینکه اجرای طرح‌های نوین آبیاری در مناطق کم‌برخوردار از اولویت‌های وزارت جهاد کشاورزی است، اذعان کرد: این پروژه، نماد همکاری و همدلی میان دولت و مردم است، در شرایطی که بحران آب یکی از چالش‌های اصلی محسوب می‌شود، چنین طرح‌هایی می‌توانند الگوی مناسبی برای توسعه پایدار در سایر مناطق نیز باشند.

مدیر جهاد کشاورزی خلیل‌آباد همچنین از تلاش‌ها و پیگیری‌های مستمر حوزه فنی و زیربنایی مدیریت جهاد کشاورزی خلیل‌آباد تقدیر کرد و افزود: بدون همراهی تیم تخصصی و تعهد مدیران آب و خاک، پیشبرد چنین پروژه‌ای ممکن نبود، از تمام نهادهای استانی و کشوری که در مسیر تأمین منابع، صدور مجوزها و تسهیل روند اجرایی با ما همکاری داشتند، صمیمانه قدردانی می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه افزایش تولید، کاهش هزینه‌ها و استفاده بهینه از منابع آبی، سه ضلع مثلثی است که با اجرای این پروژه محقق خواهد شد، عنوان کرد: باغداران روستای مهدی‌آباد با اجرای این طرح نه تنها از مشکلات کم‌آبی رهایی خواهند یافت، بلکه تولید پسته در منطقه نیز از نظر کمی و کیفی ارتقاء خواهد یافت.

شبان با بیان اینکه مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خلیل‌آباد با رویکردی آینده‌نگر، توسعه کشاورزی پایدار و هوشمند را دنبال می‌کند، تشریح کرد: تلاش می‌کنیم با اجرای طرح‌هایی از این دست، ضمن حفظ منابع پایه، زمینه‌ساز افزایش درآمد و بهبود معیشت کشاورزان شریف منطقه باشیم.

انتهای خبر/

1404-04-19 11:03 شماره خبر : 12101

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!