رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
1404-02-09 22:45 شماره خبر : 11194 https://sobhtoos.ir/short/NDKqm
صبح توس گزارش می‌دهد؛

امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) به عنوان نماد کامل روابط عاطفی و معنوی در کانون خانواده، الگویی بی‌بدیل از محبت، همراهی و مسئولیت‌پذیری ارائه داده‌اند که می‌تواند راهگشای تحکیم بنیان خانواده در عصر حاضر باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» خانواده به عنوان نخستین و مهم‌ترین نهاد تربیتی، نقش بی‌بدیلی در شکل‌گیری شخصیت افراد و انتقال ارزش‌های اخلاقی و دینی دارد. در این میان، روابط عاطفی و معنوی میان اعضای خانواده، به ویژه رابطه خواهر و برادر، از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. 

 دهه کرامت، فرصتی است برای بازخوانی جایگاه رفیع زن در اسلام و تبیین نقش بی‌بدیل دختران و مادران در تربیت نسل انسانی متعهد. در حالی که پیش از اسلام، دختران مایه ننگ دانسته می‌شدند، دین مبین اسلام با معرفی زنان شاخص و برجسته‌ای همچون حضرت فاطمه زهرا (س) و حضرت معصومه (س) ارزش واقعی زن را به بشریت نشان داد.  

دهه کرامت و تجلیل از جایگاه زن مسلمان

حجت‌الاسلام محمد اسماعیل‌زاده در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «صبح‌ توس»؛ با تبریک آغاز دهه کرامت و ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر گفت: این مناسبت‌های مذهبی ریشه در تربیت دینی و فطرت انسانی بشر دارد.

وی افزود: توجه به شخصیت زن و ارزش گذاری دختران در تاریخ بشر با تابش خورشید اسلام به دست پیغمبر اکرم (ص) به عنوان پدیده‌ای تازه برای بشر در نگاه الهی و دینی شکل گرفت و از حقیقت این سرمایه عظیم الهی پرده برداشته شد.

خطیب موقت جمعه خواف تصریح کرد: توجه به همسر و اولویت بخشی به فرزندان دختر نسبت به فرزندان پسر در کلام معصومین مورد تأکید قرار گرفته است که این مسئله به عنوان یک راه‌حل کلیدی برای تضمین سلامت روحیه مادران و دختران در جهت تربیت انسان و بشر است.

وی با بیان اینکه نقش مادر در سیره دینی به عنوان یک شخصیت مقدس که مسئولیت تربیت و تکامل بشر را برعهده دارد، خاطر نشان کرد: لازمه واگذاری این مسئولیت مقدس به بانوان، تقدس خلقت این مخلوق الهی است که در متن دین، احترام و توجه به مادر، دختر و همسر جزء وظایف موکد مردان شمرده شده است.

اسماعیل‌زاده تصریح کرد: مناسبت‌هایی همچون ولادت حضرت زهرا (س) و حضرت معصومه (س) و نامگذاری روز مادر و دختر در این ایام به‌جهت شناخت مقام مادر و ارزش زن و دختر ور این ایام و لزوم توجه و لطافت با این آفریده الهی در جهت تامین سلامت روحی بانوان در جهت انجام ماموریت الهی انسان‌سازی است.

الگوی روابط عاطفی حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع)

مسئول کانون بسیج رسانه قوچان نیز با اشاره به جایگاه خانواده به عنوان نخستین نهاد تربیتی، بر لزوم توجه به روابط میان اعضای خانواده به ویژه رابطه خواهر و برادر تأکید کرد.  

 مجید جعفری مقدم در سخنانی با اشاره به الگوی روابط عاطفی و معنوی حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع)، این دو بزرگوار را نماد کامل همدلی، حمایت متقابل و همراهی در مسیر ایمان و اخلاق دانست.  

وی افزود: حضرت معصومه (س) به عنوان بانویی عالمه و پرهیزگار، در مسیر پیوستن به برادرش امام رضا (ع) رنج سفر را تحمل کرد و مقام والای ایشان تا حدی است که امام رضا (ع) فرمودند: زیارت او در قم همچون زیارت من است.

جعفری مقدم با اشاره به جایگاه رفیع دختران در اسلام، خاطرنشان کرد: در حالی که در دوران جاهلیت، دختران مایه ننگ شمرده می‌شدند، اسلام با معرفی شخصیت‌هایی مانند حضرت زهرا (س) و حضرت معصومه (س)، ارزش واقعی زن را به جامعه نشان داد.

مسئول کانون بسیج رسانه قوچان همچنین به روابط عمیق عاطفی و معنوی امام رضا (ع) با خواهرش اشاره کرد و گفت: امام رضا (ع) در رفتار خود با حضرت معصومه (س) الگویی از یک برادر دلسوز و همراه بود و این درس بزرگی برای جامعه امروز است که روابط خانوادگی را تحت‌تأثیر مشکلات مادی و اجتماعی کمرنگ نکند.

وی با اشاره به جایگاه والای دختران در فرهنگ ایرانی‌اسلامی، اظهار داشت: امروزه با الگوگیری از زندگی حضرت معصومه (س) می‌توان به دختران آموخت که آنان می‌توانند در عرصه‌های علمی و معنوی پیشرو باشند و تأثیر شگرفی بر خانواده و جامعه بگذارند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:

آخرین اخبار