
علیرغم تردد بالا در مسیر گناباد به خواف متأسفانه این جاده بهعنوان راه روستایی تلقی میشود و ارتقای آن به محور بینشهری بهعنوان مطالبهای عمومی نیازمند رسیدگی توسط وزارت راه و شهرسازی است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، محور گناباد به خواف با طول ۱۸۰ کیلومتر علیرغم اینکه بهعنوان یکی از مسیرهای راهبردی، شلوغ و پرتردد محسوب شده و روزانه وسایل نقلیه سبک و سنگینی از این جاده میگذرد، متأسفانه در گروه جادههای روستایی بهحساب میآید.
وجود روستاهایی همچون بیمرغ، گیسور، اسو و نودهپشنگ نیز این مسیر را پرترددتر کرده و همین موضوع بروز حوادث و سوانح را در این محور دوچندان کرده است.
عرض کم جاده، بروز تصادفات و فوت دهها نفر از هموطنانمان در این مسیر موضوعی است که تغییر این مسیر به جاده شهری را به دغدغهای برای اهالی منطقه تبدیل کرده که سالهاست در کشوقوس مجوزها قرارگرفته است.
این موضوع در طی این سالها چندین بار در سایه پیگیریهای جدی نمایندگان و فرمانداران سابق قرار گرفت و حتی در برخی زمانها به آخرین مراحل ارتقا نیز نزدیک شد، اما در پایان بازهم با موانعی مواجه و وضعیت این محور تغییر نکرد.
نماینده سابق مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی پیشتر در مصاحبهای اعلام کرده بود: پیگیری ارتقای جاده روستایی گناباد- خواف از سال ۱۳۹۲ مورد توجه قرارگرفته و این طرح به همراه تعدادی دیگر از طرحهای مهم که نیاز به اخذ مجوز کمیسیون ماده ۳۲ (که بعد به کمیسیون ماده ۲۳ تغییر یافت) داشتند، اولویتبندی و برای بررسی به مسئولان ذیربط ارائه و بعدازآن مجوز مطالعه این طرح اخذ شد.
پیگیریهای مردم و مسئولان این شهرستان سالهاست که در این زمینه ادامه داشته و به نتیجه نرسیده است بر همین اساس این روزها کارزاری خطاب به وزیر راه و شهرسازی به راه افتاده تا این بار صدای مردم منطقه که خواستار ارتقای جاده گناباد- خواف از راه روستایی به محور شهری شدهاند در این وزارتخانه شنیده شده و در سطح دیگری پیگیری شود.
نقش مهم ارتقای محور گناباد به خواف در کاهش حوادث جادهای
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای گناباد در گفتگو با خبرنگار ما گفت: با توجه به اینکه این جاده روستایی است، کارکرد یک جاده بینشهری را دارد و قطعاً ساخت این جاده، نقش مهمی در کاهش تلفات جادهای و رونقبخشی به حمل و نقل منطقه خواهد داشت.
حسین محمدی در ادامه بیان کرد: بیش از 10 سال است که پیگیری برای این جاده از سوی مسئولان و مردم شهرستان ادامه دارد و نمایندگان و فرمانداران ادوار گذشته نیز، نامهها و مذاکرات متعددی را با وزارت راه و شهرسازی و ادارات کل راهداری و حمل و نقل جادهای داشتهاند.
وی اضافه کرد: با توجه به بسترساز بودن این محور برای حوادث متعدد، آن هم بهدلیل کمعرض و خطرخیز بودن محور، توجه بیشتر مسئولان مربوطه به این مسئله حائز اهمیت است.
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جادهای گناباد افزود: اخیراً پیمانکار محور گناباد- روشناوند- بیمرغ- گیسور انتخاب شد و پس از انعقاد قرارداد و طی مراحل قانونی، کار اجرایی بهسازی و روکش آسفالت آن آغاز خواهد شد.
تعریض 22 کیلومتر از راه گناباد- خواف
نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی نیز در این زمینه در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به فوت بسیاری از هموطنان در این جاده بیان کرد: اینکه بخواهیم کار را به بهانه در انتظار ماندن ارتقای جاده روستایی به بینشهری متوقف کنیم و از آن طرف شاهد پَرپَر شدن مردم نیز باشیم برایمان خیلی سخت است، به این خاطر تعریض و بهسازی جاده را پس از پیگیریهای فراوان در دستور کار قرار دادیم.
هادی محمدپور با بیان اینکه جلسات متعددی با وزیر راه و شهرسازی، مدیرعامل شرکت ساختوتوسعه زیربناهای حملونقل و رئیس سازمان برنامه و بودجه در این زمینه برگزارشده است، افزود: در کنار ارتقای این جاده به جاده بینشهری که با همکاری نماینده مردم خواف در حال پیگیری است، بهزودی ۲۲ کیلومتر از این مسیر ابتدا تعریض و سپس آسفالت خواهد شد و پیگیریها برای ادامه مسیر و تبدیل آن به جاده بینشهری ادامه خواهد یافت.
بر اساس پیگیریهای انجام شده ارتقای این محور نیازمند مصوبه کمیسیون ماده ۲۳ سازمان برنامه و بودجه کشور است اما با توجه به ممنوعیت تعریف برنامههای جدید توسط دولت باید در نظر داشت این معضل از گذشته مطرح و پیگیری شده است و امروز این مهم بهعنوان مطالبه جدی مردم این منطقه تبدیل شده است که نیازمند پیگیریهای بیشتر مسئولان محلی و نگاه مثبت مسئولان کشوری به این محور است.
البته این موضوع میطلبد نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی نیز پیگیری لازم را برای در نظر گرفتن ردیف بودجه برای این پروژه در لایحه بودجه داشته باشد تا پس از تغییر کد جادهای و مصوبه کمیسیون مربوطه این موضوع با سرعت بیشتر انجام شود.
انتهای خبر/
- احیای شب بیست و سوم رمضان در سرخس
- احیای شب بیست و سوم رمضان در سبزوار
- اجرای پویش ضیافت کریمانه در صالحآباد
- شب قدر 23 ماه رمضان در کاشمر
- شب قدر در زیارتگاه شهید مدرس کاشمر
- ۲ میلیون زائر وارد مشهد شدند
- دیدار جانشین سازمان اطلاعات سپاه با آیتالله علمالهدی
- ارائه ۵۰۰۰ خدمت بهداشتی و درمانی در تربتحیدریه
- روایت آخرین شب لیالی قدر تربتحیدریه
- بازدید نوروزی مسئولان از بیمارستان علامه بهلول گنابادی
- سرمایههای سرگردان باید به سمت تولید هدایت شود
- مراسم عزاداری باید مستقل از آیینهای ملی باشد
- ثبت بهار و حرم با لنز هنرمندان
- وحدت اسلامی؛ درس ماندگار حضرت علی(ع)
- ۱۲ فروردین؛ نماد پیوند اسلام و اراده ملت
- اجرای پویش«نه به تصادف»؛کاهش حوادث طرقبه شاندیز
- بزرگترین خط تولید تیرآهن شرق کشور در نیشابور
- بلاگرها، تریبونی برای فریادهای بیپاسخ غزه
- جمهوری اسلامی دین و دنیا به ما میدهد
- سال علوی فرصتی برای تحقق جامعه علوی
- پروازهای فرودگاه شهدای گناباد مجدداً آغاز شد
- کتابهای کنگره شهدای تربتحیدریه رونمایی میشود
- ودیعه سنگین، جیب خالی؛ دردهای مستأجران
- پیشبینی برداشت 4000 تن گندم در خواف
- جشنواره ملی شعر انقلاب با حضور شاعران برجسته
- سکوت مسلمانان در مسئله غزه هیچگونه توجیهی ندارد
- تعمیرات اساسی شرکت نفت و گاز شرق
- ضرورت تقویت روایت رسانهای جبهه مقاومت
- کسبوکارهای خرد؛ گروگان فروشگاههای بزرگ
- آغاز عملیات اجرایی ۳۰۰واحد مسکونی کارکنان ارتش سبزوار
- خیر قوچانی ۸۰۰ نهال در روستاهای زادگاهش کاشت
- سکوت در برابر جنایات بشری گناهی نابخشودنی است
- نیشابور پیشتاز و رکورددار پهلوانی در تاریخ ایران
- انگورهای گلخانهای انقلاب کشاورزی خلیلآباد
- ارتش و سپاه بازوی اقتدار کشور هستند
- خطای محاسباتی آمریکا در برخورد با ایران
- رفع بحران آب نیازمند اقدام جدی است
- نیشابور میزبان جشنواره مینی بسکتبال منطقه شرق کشور
- ارتش و سپاه بازوی نظام اسلامی هستند
- دشمنان پیشرفتهای ما را برنمیتابند؛ مردم بصیرند
- مذاکرات باید در محدوده هستهای بماند
- ارتش، سپاه دو بازوی اصلی نظام هستند
- قدرت دفاعی ایران در برابر تهدیدات نوین
- ارتش و سپاه سد محکم مقابل دشمنان هستند
- تعرفه برق گرمسیری برای سرخس قطعی شد
- پیکر مطهر شهید علی تقویفر شناسایی شد
- ارتش تبلور ولایتمداری، شجاعت و مردمداری است
- رژه اقتدار روز ارتش در مشهد برگزار شد
- کاهش خطرات جادهای سرخس با ریلهای بیادعا
- بازسازی مناطق زلزلهزده کاشمر الگویی برای مدیریت بحران
- مشاهده بیشتر

