رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد عنوان کرد:

حرکت کشاورزی تایباد به‌سوی بهره‌وری و پایداری

مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: طی سال‌های گذشته، تایباد تقریباً فاقد محصولات باغی بود، اما امروز با حدود ۹ هزار هکتار زعفران، رتبه سوم تولید استان و کشور را در اختیار داشته و در سایر موضوعات نیز، حرفی برای گفتن دارد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ جواد اعتضادی در نشست خبری با اصحاب رسانه این شهرستان، با بیان گزارشی جامع از عملکرد یک‌ساله این مجموعه، اظهار کرد: شهرستان تایباد یکی از قطب‌های اصلی کشاورزی استان است و این جایگاه نه شعاری، بلکه مبتنی بر آمار و ارقام دقیق است.

 

وی با اشاره به وضعیت منابع آبی شهرستان، افزود: درحال حاضر ۳۹۰ منبع آبی، شامل ۳۲۰ حلقه چاه عمیق، ۶۲ رشته قنات و ۸ دهنه چشمه در شهرستان فعال بوده و سالانه حدود ۱۱۷ میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی مصرف می‌شود؛ عددی که به‌دلیل خشکسالی و افت منابع آب، نسبت به سال‌های گذشته کاهش یافته است.

 

مدیر جهاد کشاورزی تایباد سطح زیرکشت محصولات زراعی را حدود ۱۴ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: تایباد از نظر کیفی در تولید گندم و جو حرف اول را در استان می‌زند؛ همچنین این شهرستان از مراکز مهم تولید صیفی‌جات، ذرت، پنبه و کلزا بوده است، هرچند در سال‌های اخیر به‌دلیل کم‌آبی، سیاست کاهش کشت محصولات پرآب‌بر در دستور کار قرار گرفته است.

 

وی با اشاره به توسعه چشمگیر محصولات باغی، عنوان کرد: در سال‌های گذشته، تایباد تقریباً فاقد محصولات باغی بود، اما امروز با حدود ۹ هزار هکتار زعفران، رتبه سوم تولید استان و کشور را در اختیار دارد و حدود ۷ تا ۸ درصد زعفران جهان، در این شهرستان تولید می‌شود؛ همچنین بیش از ۷ هزار و ۲۰۰ هکتار باغ پسته در تایباد ایجاد شده که به‌زودی رکوردهای تولید کشور را جابه‌جا خواهد کرد.

 

اعتضادی افزود: تایباد به قطب تولید گیاهان دارویی استان تبدیل شده و بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار زیره سبز، به‌همراه توسعه کشت آنغوزه، تخم شربتی و سایر گیاهان دارویی در شهرستان وجود دارد.

 

مدیر جهاد کشاورزی تایباد در ادامه با اشاره به بخش دام و طیور، تصریح کرد : در شهرستان بیش از ۴۳۰ هزار واحد دامی فعال است که شامل ۲۲۰ هزار رأس دام سبک، ۵ هزار و ۷۶۰ رأس دام سنگین و ۱۵۰ نفر شتر می‌شود؛ همچنین ظرفیت جوجه‌ریزی شهرستان به بیش از ۳ میلیون و ۲۶۰ هزار قطعه رسیده و تایباد درحال تبدیل‌شدن به یکی از مراکز مهم تولید طیور در استان است.

 

وی میزان تولید سالانه را شامل ۲ هزار و ۷۶۰ تن گوشت قرمز، ۶ هزار و ۵۰۰ تن گوشت سفید، ۶۳۹ تن تخم‌مرغ و ۲۵ هزار تن شیر اعلام کرد و افزود: در حوزه زنبورداری، سالانه ۱۵ تن عسل تولید می‌شود و نوغان‌داری نیز پس از سال‌ها، دوباره در برخی روستاها احیا شده و امسال ۳ تن پیله ابریشم تولید شد.

 

مدیر جهاد کشاورزی تایباد، راهبرد اصلی این مجموعه را افزایش بهره‌وری و توسعه پایدار کشاورزی عنوان کرد و گفت:  افزایش بهره‌وری یعنی به‌معنای استفاده بهینه از منابع محدود برای تولید بیشتر بوده که توسعه پایدار نیز، یعنی تولید به‌گونه‌ای که منابع برای نسل‌های آینده حفظ شود.

 

وی مهم‌ترین اولویت شهرستان را مدیریت بحران آب دانست و گفت: با اقدامات نظارتی، اجرای سیستم‌های نوین آبیاری و همکاری کشاورزان، افت سفره‌های آب زیرزمینی به‌طور محسوسی کاهش یافته؛ به‌گونه‌ای که افت دشت تایباد از حدود ۶۰ سانتی‌متر به ۱۰ سانتی‌متر و دشت کرات از ۱۵۰ سانتی‌متر به حدود ۵۰ تا ۶۰ سانتی‌متر رسیده است.

 

اعتضادی در پایان، خاطرنشان کرد: حفاظت از خاک، کاهش فرسایش، توسعه کشاورزی حفاظتی، جمع‌آوری پسماندهای پلاستیکی مزارع، تنوع ارقام زراعی، استفاده از ارقام زودرس و مقاوم، توسعه کشت گیاهان کم‌آب‌بر و اصلاح نژاد دام، از دیگر اقدامات مهم در این مدیریت است که باید به آنان توجه شود.

انتهای خبر/

خبرنگار: کلثوم رمضانی 

1404-10-07 15:09 شماره خبر : 13854

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!