به گزارش صبح توس به نقل از شهرآرا، مهدی خداشناس در نشست ارائه برنامه نامزدهای شهرداری مشهد که به صورت زنده پخش شد، اظهار کرد: شهردار مشهد باید در راستای سیاستهای شورا، برنامه عملیاتی برگرفته از سیاستهای شورا و تدابیر حکیمانه اعضای شورا گام بردارد. سیاستهای شورای شهر در محدوده سالهای ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۴ از چهار برنامه اصلی شامل رشد و توسعه شهر با مرکزیت حرم، اصلاح حکمرانی شهری با هدف ارتقای مشارکت مردمی و تعاملات بین سازمانی، محوریت عدالت در توزیع امکانات و خدمات شهری و پویایی دانش بنیانها و تقویت مدیریت شهری برگرفته شده و شورای ششم در هر حوزه و کمیسیونی سیاستهایی را عنوان کرده است.
وی افزود: در گفتمان اعضا چند نکته کلیدی شامل پیشرفت شهر در گرو تعاملات بین دستگاهی، رفاهیات و مشکلات کارکنان، آموزههای رضوی و منویات رهبری، توجه ویژه به حاشیه شهر در عرصههای ورزشی و زیرساختی و تامین خدمات و حمایت ویژه از شهروندان معلول و توانیاب قرار دارد. همچنین برنامه میانمدت مورد تامید اعضای شورا شامل ۶ محور هویت شهری، کالبدی شهری، دیپلماسی شهری، اقتصاد شهری، محیط زیست شهری و مدیریت شهری است. منابع و مصارف نیز در این سیاست چهار ساله دیده شده است.
این گزینه شهرداری مشهد با بیان اینکه در برش ۱۴۰۲ و بودجه شورا رشد ۴۰ درصدی برای درآمد شهر در نظر گرفته شده که قابل تحقق است، عنوان کرد: همچنین ۴۸ درصد بودجه عمرانی در سال جدید اختصاص داده شده است. ما تلاش کردیم برنامه را مبتنی بر چالش و راهبرد با نگاه ویژه به سیاستهای شورای شهر ببینیم که در ۷ حوزه در نظر گرفته شده است.
خداشناس بیان کرد: اول حوزه مالی و اقتصادی بوده که نگاه اصلی برنامه من در این حوزه است. تا درآمدی نباشد نمیتوان توقع خدمات و برنامههای عمرانی را داشت. چالش اصلی در این حوزه رکود داراییهای سرمایهای است که نتوانستیم از اراضی، املاک و داراییهای سرمایهای استفاده کنیم. گردش مالی بالای شهرداری در حوزههای پیمانکاران و پرسنل، فاینانس بانکی یا نقره داغ بانکی و عدم اعتماد سرمایهگذاران به شهرداری از دیگر چالشها است.
شهردار منطقه ۳ افزود: باید به درآمد شهرداری در حوزه مسکن و سرمایه خرد توجه ویژه شود. توسعه دارایی سرمایه چابک، نظام مبادله تهاتری، عدم توجه به اقتصاد حریم، ورود به بازارهای جهان اسلام و انتقال تجربه و ثروت، شفافسازی ظرفیتهای درآمدی و بهرهمندی از ظرفیتهای قانونی در قالب احکام رهبری و درآمدهای دولت از جمله راهکارها در این حوزه است.
یکی از منابع اصلی درآمد پایدار و استحصال اراضی است
وی ادامه داد: یکی از منابع اصلی درآمد پایدار و استحصال اراضی است. در پهنههای مشهد ۷۶۰۰ هکتار اراضی بایر و رها داریم که ۶۰ درصد یعنی حدود ۴۵۰۰ هکتار قابلیت استحصال دارد. اگر ۲۰ را استحصال کنیم میتوانیم بخش اعظمی از هزینههای پروژههای مالی را مدیریت کنیم. منبع درآمدی دیگر تبدیل اراضی است که در قالب تامین مسکن عنوان کردیم این موضوع به تامین مسکن شهر، خروج از رکود و ایجاد اشتغال کمک میکند. این گزینه شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: آنچه در حاشیه شهر و در زمینه بافتهای فرسوده و ناکارآمد در حوزه اقتصادی مهم بوده، ایجاد مگاپروژههای تحریک توسعه است. فاز اولیه اکثر این مگاپروژهها در دو سال قابل بهرهبرداری است. بهرهمندی از ظرفیتهای قانونی دولت نیز میتواند در زمینه درآمدی به شهرداری کمک کند. از جمله استفاده شهرداری از نفت خام و میعانات گازی به منظور بدهیهای دولت، تامین قیر دولتی برای آسفالت معابر و استفاده از مالیات خانههای لوکس است. خداشناس گفت: در حوزه معماری و شهرسازی چالشهای مختلفی داریم که مهمترین آن راندمان پایین نظام پاسخگویی ما است. فرآیند صدور مجوز ساختمانی ما طولانی بوده که اگر گام اصلی را به سمت شهروندسپاری برداریم نظام پاسخگویی را سرعت میدهیم. نکته دیگر توسعه کیفیت فضای مکانهای عمومی شهر است که هیچ هویت مشهدی در این مکان وجود ندارد. استفاده از ظرفیتهای حریم برای راهبرد کلیدی سرعتبخشی به طرح ویژه توس و احداث باغ شهر نوین توس از دیگر برنامهها است. شهردار منطقه ۳ اضافه کرد: در حوزه شهرسازی باید گام مهمی در عملیاتی کردن بحث بلندمرتبه داشته باشیم. استحصال اراضی، نگاه ویژه به بافت فرسوده، استفاده از ظرفیتهای سازمان بازآفرینی، تشویق همشهریان به ویژه حاشیه شهر در زمینه ایمنسازی ساختمانها و تاکید ویژه به استفاده از طرحهای جامع از دیگر اولویتها است.حلقه مفقوده شبکه ارتباطی هسته مرکزی و حرم مطهر
وی با اشاره به اینکه مهمترین نکته در حوزه حملونقل و عمران حلقه مفقوده شبکه ارتباطی هسته مرکزی و حرم است، تصریح کرد: این موضوع باید سامان داده شود. ضعف زیرساختی توسعه در حوزه میانی و شمال شرق، توزیع ناعادلانه خدمات و امکانات در پهنه شهر و حاشیه شهر و نبود مگاپروژههای شهری در حاشیه شهر از مهمترین چالشها است. این گزینه شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: مهمترین اقدام در این حوزه تکمیل شبکه زیرسطحی و روسطحی در حوزه حملونقل و عمران، کاهش شکاف سرانه خدمات و تسهیلات شهری مناطق برخوردار و کمبرخوردار، تکمیل شبکه معابر پشتیبان پهنههای منفصل شهری، ایجاد حیات شهری پیرامون حرم، توسعه و تکمیل حملونقل عمومی شهر، تکمیل حفاری خط سه و چهار، تکمیل ناوگان مترویی شهر، اضافه شدن ۱۸ واگن به قطار شهری و ۶۰۰ دستگاه اتوبوس و میدلباس ظرف دو سال و احیای احداث پایانه غرب است. خداشناس گفت: در حوزه توسعه سرمایه انسانی باید بودجهریزی را مبتنی بر برنامه کنیم و به سمت خودکارسازی فرایندها پیش برویم. همچنین سامانهها باید یکپارچه شود. دغدغه پرسنل شهرداری و کرامت نیروی انسانی را نیز داریم. شهردار منطقه ۳ بیان کرد: در حوزه محیط زیست و خدمات شهری تامین و توسعه متوازن عرصههای سبز مخصوصا در حاشیه شهر را در برنامه داریم. ۴۰ درصد پهنههای سبز از آب شرب و چاهها استفاده میکنند که باید به طور کامل صفر کنیم. ایحاد سرمایهگذاری در بحث الماس کثیف، بازیافت مصالح ساختمانی و ایجاد پارکهای موضوعی، شهری، محلی و خطی از دیگر برنامهها است.باید به ورزش معلولان و ایجاد محوطههای تفریحی ویژه بانوان توجه شود
وی با بیان اینکه در حوزه فرهنگی نگاه ما دیدگاه محلی به شهر بوده که باید شهر را در تراز پایتخت معنوی جهان تشیع رشد دهیم. باید اقدامات جزیرهای را به ایجاد منظومه مدون فکری شهر تبدیل کنیم. همچنین بودجهریزی باید مبتنی بر واقعیت باشد. شادی مومنانه یکی از نکات کلیدی است. در حوزه ورزش و جوانان و بانوان باید با ایجاد کمپهای ورزشی در نقاط محروم نگاه ویژهای به این حوزه داشته باشیم. باید به ورزش معلولان، احیای ورزش همگانی و ایجاد محوطههای تفریحی ویژه بانوان توجه شود. این گزینه شهرداری مشهد تصریح کرد: آخرین گام، مدیریت منسجم شهری است. باید گامهایی به سمت دیپلماسی شهری و ایجاد روابط مناسباتی با حاکمیت، دولت، مجلس و قوه قضاییه را در دستور کار قرار دهیم. استفاده از ظرفیتهای مراکز دینی، فرهنگی، علمی و دانشگاهی در معاملات سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و مدیریتی باید در دستور کار قرار گیرد. شهر مشهد آمادگی این را دارد که با مدینه وارد خواهرخواندگی شود.- سوریه؛ عبرتی برای تاریخ
- دویدن در مسیر هزار کیلومتری نذر سردار دلها
- مسیر تربتحیدریه به مشهد مسدود شد
- تاثیر سیره حضرت زهرا (س) بر زندگی زنان مسلمان
- جبههگیریهای خصمانه آمریکا عامل بحرانهای جدید سوریه
- یلدا، آئینی مشترک بین ایران و همسایگان
- مردی از مقاومت، الگویی برای آزادیخواهان جهان
- اجرای ۱۲۰ برنامه ویژه روز زن در تربتجام
- تبیین حماسه ۹ دی موجب یأس دشمن میشود
- قاف؛ الگوی موفق در توسعه تولید محتوای دیجیتال
- دانشگاه علومپزشکی گناباد در مسیر رشد و توسعه
- «منطقه آزاد» نقشه راه توسعه پایدار سرخس
- جنگ شناختی عامل اصلی سقوط سوریه بود
- بازگشایی مسیر قنات قصبه، با روشهای سنتی
- قطعی برق و اختلال شبکه تلفن همراه در خواف
- انسداد کامل برخی محورهای روستایی سرولایت نیشابور
- نهم دی ماه، نمایش بصیرت و اقتدار ملت ایران
- تلاشها و ناکامیها در مسیر حمایت از تازهمسلمانان
- سرعت طراحیهای حاج قاسم نقشه استکبار را خنثی کرد
- پیگیری ثبت واقعه نهم دی ۵۷ در شورای فرهنگ عمومی
آخرین اخبار
- مراسم معنوی اعتکاف، فرصتی برای خودسازی است
- نقش ایران در مقابله با تهدیدات منطقهای
- وابستگی به دلار، ریشه مشکلات اقتصادی کشور
- آمریکا بدعهدی خود را نشان داده است
- آمریکا در برابر مقاومت ملت ایران ناتوان است
- وحدت و همدلی؛ کلید عبور از مشکلات کشور
- مطالبه تبدیل فرمانداری سرخس به فرمانداری ویژه
- شبیخون فرهنگی، تهدیدی برای آینده کشور
- «مجید بیکی» سرپرست فرمانداری سرخس شد
- لزوم تقویت زیرساختها در شهرکهای صنعتی خراسان رضوی
- برپایی نمایشگاهها رونقبخش اقتصاد و فرهنگ نیشابور
- حفظ سرمایه اجتماعی کلید موفقیت در مقابل تهدیدات منطقهای
- برگزاری جشن خودکفایی ۶۳۰۰ مددجوی خراسان رضوی
- همبستگی و مقاومت در روزهای سخت لبنان
- پایبندی به اصول اسلام، رمز قدرت حماس است
- آغاز ساخت اولین واحد سایت ۲۴۰ هکتاری گناباد
- انفجار گاز در یک کوره آجرپزی در زبرخان
- نامگذاری خیابانی در مشهد به نام آیتالله مروج
- مهمترین مؤلفه حوزه امنیت ملی جوانی جمعیت است
- برپایی ششمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در نیشابور
- نتانیاهو در تلاش برای خروج از انفعال
- حذف کلی قطار مسافری سرخس صحت ندارد
- اعزام کاروان مردمی گناباد به اردوی راهیاننور
- بازار سرپوش نیشابور، نیازمند توجه بیشتر مسئولان
- واکاوی چرخش قنبر زاده در انتخابات فوتبال
- ابلاغ سیاستهای کلی «انتخابات»
- تشکیل هیات اندیشهورز بسیج رسانه سبزوار
- مددجویان روستایی بدون مسکن سرخسی خانهدار میشوند
- قطع تاغها خیانتی جبرانناپذیر به نسل آینده
- حمایت از تولید و صنایع یک اصل است
- مشاهده بیشتر