صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی قوچان به عنوان یک حامی اصلی برای کشاورزان و بهرهبرداران عمل کرده و میتواند با توانمندسازی به ایجاد کشاورزی مدرن کمک کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، بخش کشاورزی نقش اساسی در اقتصاد کلان ایران دارد اما سهم سرمایهگذاری در این بخش از مجموع سرمایهگذاری کشور تنها حدود 5 درصد است که یکی از عمدهترین دلایل پایین بودن میزان رشد در این حوزه ضعف در زیرساختهای تأمین منابع مالی و اعتباری برای تجهیز و مکانیزاسیون بخش کشاورزی است.
به طور قطع راهاندازی صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی از حدود 2 دهه پیش تاکنون توانسته است نقش اساسی را در تأمین بخشی از منابع مالی، اعتباری و سرمایهگذاری در این حوزه داشته باشد.
صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی دارای ظرفیتهای مالی، نهادی و سرمایه اجتماعی هستند که در صورت شکوفا شدن این ظرفیتها میتوانند به بزرگترین و قدرتمندترین شبکه غیردولتی تأمین مالی و توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی تبدیل شوند.
صندوق حمایت از توسعه کشاورزی قوچان تنها صندوق استان است
مدیر جهاد کشاورزی قوچان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، با اشاره به راهاندازی اولین صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی خراسان رضوی در این شهرستان، گفت: هدف از راهاندازی این صندوق تقویت رشد کمی و کیفی سرمایهگذاری در بخش کشاورزی، آسان کردن دسترسی بهرهبرداران به نقدینگی با از بین بردن تشریفات زائد اداری و کم کردن هر چه بیشتر تصدیگری دولت با واگذاری هر چه بیشتر اداره امور بخش توسط بهرهبرداران است.
حبیباله مقتدر با یادآوری اینکه صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی یکی از غیردولتیترین بخشهای حوزه اقتصادی کشور است، افزود: این صندوق مأموریت مهم و راهبردی امنیت غذایی را بر عهده دارد و یکی از ظرفیتهای نهادی توسعه کشاورزی است.
وی صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی را بهعنوان مردمنهادترین تشکلهای موجود در کشور یاد و تأکید کرد: این صندوقها مصداق واقعی مشارکت مردم جهت توسعه بخش کشاورزی است و تقویت هر چه بیشتر این صندوقها به تقویت بخش کشاورزی کمک میکند.
مدیر جهاد کشاورزی قوچان با بیان اینکه مشارکت مردم در صندوقهای حمایت از بخش کشاورزی مصداق تحقق شعار امسال مقام معظم رهبری در زمینه جهش تولید با مشارکت مردم است، افزود: صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی با پرداخت تسهیلات آسان و به موقع و بهجا به سهامداران خود و پرداخت تسهیلات اثربخش جهت خرید به موقع کود، بذر و نهادههای دامی کمک شایانی به این بخش میکنند.
80 درصد اعضای صندوق تسهیلات کمبهره دریافت کردهاند
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی قوچان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی صبح توس اظهار کرد: صندوق توسعه بخش کشاورزی در اسفند سال 99 با سرمایه اولیه یک میلیارد و ۲۸۷ میلیون تومان به صورت نیمه دولتی آغاز به کار کرد.
محمد قوچانی بابیان اینکه بر اساس قانون و طبق اساسنامه 51 درصد سهام این صندوق در اختیار کشاورزان و حداکثر 49 درصد آن به سهم دولت اختصاص دارد، افزود: در ابتدای راهاندازی صندوق 876 میلیون تومان توسط اعضا و 500 میلیون تومان نیز از طریق صندوق ما در تخصصی بهعنوان سهم دولت تأمین شد.
وی با اشاره به استقبال خوب کشاورزان و حمایت مسئولان از افزایش سرمایه این صندوق به ۲ میلیارد و ۴۱۶ میلیون تومان در سال 1400 خبر داد و تصریح کرد: در این مرحله سهم دولت از 38 درصد در زمان تأسیس به 45 درصد افزایش یافت و 591 میلیون تومان موجودی دولتی این صندوق شد.
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی قوچان با بیان اینکه سرمایه صندوق در سال 1401 به 5 میلیارد تومان افزایش یافت، گفت: در حال حاضر سرمایه صندوق به 13 میلیارد و 200 میلیون تومان افزایشیافته که 53 آن سهم کشاورزان این شهرستان و 47 درصد سهم دولت است.
وی با یادآوری اینکه این صندوق در ابتدای تنها ۱۳۷ عضو داشت که ۱۲ نفر آنها به عنوان عضو حقوقی بودهاند، افزود: افزایش سرمایهای که در این صندوق رقم خورده، موجب شده است این اعضا به 227 نفر برسند که 14 نفر آنها اعضای حقوقی و مابقی کشاورزان هستند.
قوچانی بیشترین اعضای حقیقی عضو این صندوق را کشاورزان در بخش زراعت و باغبانی دانست و خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات انجام شده در طول 3 سال فعالیت صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در قوچان ارائه تسهیلات 4 درصدی با بازپرداخت 11 ماهه تا سقف 170 میلیون تومان بوده که تاکنون 80 درصد اعضا از این تسهیلات بهره بردهاند.
وی تأمین بذر دیم برای کشاورزان شهرستان را دارای اهمیت بالایی برشمرد و اضافه کرد: با همکاری اتحادیه تعاون روستایی به عنوان عامل تأمین و توزیع بذر دیم و تأمین نقدینگی برای این اتحادیه مشکلی در توزیع بذر مورد نیاز کشاورزان نداشتیم و در حال حاضر این اتحادیه یکی از شرکتهای مطرح در استان بهحساب میآید.
وی ادامه داد: یکی از برنامههای در دست اقدام برای سال آینده خرید تضمینی برای کشمش است که با توجه به وجود کشمش صادراتی در این شهرستان دغدغه قیمت و خرید این محصول برای باغداران نیز رفع شود.
به طور قطع راهاندازی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی به عنوان یک حامی در این حوزه میتواند نقش مؤثری در توسعه و مدرن سازی کشاورزی داشته باشد و اثرات آن در توانمندسازی برای این بخش به ویژه زمینههای زراعت و باغداری، دامداری و ... ملموس و هدفمند باشد.
انتهای خبر/
- روایتی از خدمت هزار روزه در فرهنگ و ارشاد طرقبه شاندیز
- سوریه؛ عبرتی برای تاریخ
- تاثیر رسانه و فضای مجازی در تحولات سوریه
- مسیر تربتحیدریه به مشهد مسدود شد
- جبههگیریهای خصمانه آمریکا عامل بحرانهای جدید سوریه
- تاثیر سیره حضرت زهرا (س) بر زندگی زنان مسلمان
- فرهنگ مقاومت باید مردمی باشد
- استقبال مردم قوچان از شهید 16 ساله گمنام
- یلدا، آئینی مشترک بین ایران و همسایگان
- خراسان رضوی دومین تولیدکننده چغندر قند کشور
- افتتاح ۱۳ پروژه بسیج سازندگی در بخش شاندیز
- انتصاب سردار رسولی به سمت جانشینی سپاه امام رضا (ع)
- تحویل ۲۰۰واحد مسکونی به متقاضیان مسکن ملی نیشابور
- فرماندار جدید باخرز معارفه شد
- تولیدات فاخر راه مبارزه علیه تهاجم فرهنگی است
- موجآفرینی بانوی پیشران با تولیدات رسانهای
- رقابت جذاب علمی فشرده نخبگان جوان
- مجلس پیگیر وام ساخت جدید مسکن
- اجرای ۱۲۰ برنامه ویژه روز زن در تربتجام
- تلاش دولت و مجلس برای مردمیسازی بودجه ادامه دارد
- حاجقاسم مرد میدانهای سخت بود
- تمرکززدایی و کوچکسازی دولت یک ضرورت است
- خراسان رضوی نیازمند سرمایهگذاری در حوزه فرآوری معادن است
- زنجیره تولید و ارزش افزوده در خراسان رضوی تکمیل شود
- تکمیل پروژههای خراسان رضوی نیازمند ۵۵۰ همت است
- سردار سلیمانی، سرباز وفادار رهبری و انقلاب بود
- واکسیناسیون بیش از ۸۹ هزار رأس دام سبک و سنگین در فیروزه
- حراست از تاسیسات آبفا در ۱۴۷ نقطه شهری
- گرامیداشت پنجمین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی
- مجموعه آبی آبشار در تربتحیدریه به بهرهبرداری رسید
- مردی از مقاومت، الگویی برای آزادیخواهان جهان
- بزرگترین مجتمع فرآوری کائولن شرق کشور در تربتحیدریه افتتاح شد
- سردار سلیمانی؛ نماد و الگوی بصیرت و ایثار برای جوانان
- رئیس مجلس شورای اسلامی وارد تربت حیدریه شد
- سردار سلیمانی، نماد مقاومت و ایستادگی بود
- سردار سلیمانی، پیوند دهنده جبهه مقاومت اسلامی بود
- سردار سلیمانی، نمادی از غیرت، عزت و تقوا بود
- جانبخشی جوان نیشابوری به ۴بیمار نیازمند دریافت اعضا
- نیشابور پیشرو در یکپارچهسازی اراضی کشاورزی
- از نگاه مکتب سلیمانی، ایران اسلامی حرم است
- شهید سلیمانی تفسیر واقعی از «سرباز وطن»
- لزوم تلاش جدی مسئولان برای رفع مشکلات مردم
- روحیه مقاومت باید در دل جوانان نهادینه شود
- دویدن در مسیر هزار کیلومتری نذر سردار دلها
- شهید سلیمانی فرهنگ انقلاب و مقاومت را گسترش داد
- مجلس باید ابتدا تذکر دهد نه استیضاح
- راهبرد همیشگی حاج قاسم احیای جبهه مقاومت بود
- لطفاً جامعه را نکُشید!
- قدردانی از همراهی مردم در کاهش مصرف انرژی
- رفع تصرف بیش از ۲۰۰ هکتار اراضی ملی در تربتجام
- مشاهده بیشتر