رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.

بومی‌سازی دستگاه کیفیت زعفران در خراسان رضوی

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری «صبح توس»، زعفران یا همان طلای سرخ به‌عنوان یکی از پنج قلم کالای اساسی و صادرات محور در بخش کشاورزی ایران به لحاظ تجارت و بازرگانی نقش بسزایی در ارزآوری دارد، اما متاسفانه هنوز نتوانسته نقشی در تجارت و صادرات داشته‌ باشد و کشورهای اسپانیا و حوزه خلیج فارس به نوعی قیمت این محصول را در بازار جهانی تعیین می‌کنند. از مجموع بیش از ۱۱۸ هزار هکتار اراضی زیر کشت این محصول در ایران، استان خراسان رضوی با بیش از ۹۰ هزار هکتار و ۸۰ درصد تولید و خراسان جنوبی با ۱۵ هزار و ۷۰۰ هکتار و حدود ۵ درصد و همچنین سایر استان‌ها با ۸ هزار هکتار دیگر به ترتیب بیشترین میزان کشت و تولید این محصول را به خود اختصاص دادند.   همچنین از مجموع ۹۰ هزار هکتار اراضی زیر کشت زعفران استان خراسان رضوی، بیش از هشت هزار و ۵۰۰ هکتار یعنی معادل ۱۲ درصد استان به اراضی شهرستان تربت حیدریه و از مجموع افزون‌بر ۵۰ هزار هکتار عرضه کشاورزی شهرستان زاوه، ۱۲ هزار هکتار معادل ۱۷ درصد ظرفیت استان به کشت زعفران اختصاص دارد. گرانبها‌ترین گیاه دارویی جهان با ارزش صادراتی بالا زعفران است، گیاهی که برای عرضه مطلوب آن در بازار جهانی نیازمند سه عامل مهم قدرت رنگی، عطر و طعم بالای آن است.   بر همین اساس و با توجه به اهمیت موضوع متخصصان یک مجموعه دانش‌بنیان در تربت حیدریه موفق شدند نسل جدید دستگاه‌های تشخیص کیفیت زعفران را که قبلا فناوری ساخت آن در اختیار دو کشور آمریکا و انگلیس بود را بومی‌سازی کنند.   اصلی‌ترین نیاز زعفران‌کاران را بومی‌سازی کردیم مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: کشاورز در گام نخست می‌خواهد بداند که محصولی که تولید کرده چه کیفیتی دارد و با علم به این موضوع زعفران خود را به تاجر عرضه کند.   محمد جواد کارگر با بیان اینکه اصلی‌ترین نیاز زعفران‌کاران را بومی‌سازی کردیم، افزود: اصلی‌ترین نیازی که کشاورزان در این محصول داشتند این دستگاه بود که عیار واقعی زعفران را نیز مشخص می‌کند و نزدیک به یک سوم قیمت مشابه خارجی آن ارزش ریالی دارد.   وی تصریح کرد: این دستگاه تاکنون در کشور نمونه مشابهی نداشته و قبلا از دستگاه‌هایی که در انگلیس و آمریکا که با کاربری سخت‌تر تولید می‌شده‌، استفاده شده‌ است.   کارگر با تاکید بر اینکه بر اساس نیازی که این صنعت داشته، دستگاه سفارشی‌سازی شده، گفت: از ویژگی‌های این دستگاه نسبت به مشابه خارجی آن می‌توان به سرعت بالا در تجزیه و تحلیل عناصر گیاه زعفران اشاره کرد.   آنالیز هفت نمونه زعفران به صورت همزمان در یک دقیقه مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان تربت حیدریه خاطرنشان کرد: این دستگاه ساخت متخصصان داخلی سه شاخصه اصلی زعفران بنام کروسین، پیکرو کروسین، سافرانال را که در واقع مشخصه‌های کیفی رنگی و کیفیت کشت زعفران است در حدود یک دقیقه آنالیز می‌کند.   کارگر اضافه کرد: علاوه بر آن فناوری که در این دستگاه نصب شده سیستم سیموس، جدید‌ترین نسل فناوری است و فقط چند کشور اروپایی آن را تولید می‌کنند که همزمان هفت نمونه زعفران را در یک دقیقه آنالیز می‌کند.   مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: ایران بزرگ‌ترین صادر کننده زعفران در جهان است و در راستای رقابت در بازار جهانی این دستگاه ایرانی کمک شایانی برای کیفی‌سازی این محصول راهبردی دارد.   انتهای خبر/
1402-08-08 05:59 شماره خبر : 4689

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!