درباره نویسنده
صبح توس گزارش میدهد:
اصلاح سبک زندگی بهترین روش درمان ناباروری

از عوامل مؤثر در قدرت باروری زوجین کیفیت سطح زندگی است و مطالعات و نتایج نشان داده سبک زندگی افراد در ارتقای قدرت باروری تاثیرگذار است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ وارد مطب که میشوم، صدای خندههای دختر کوچولوی نازنینی توجهم را جلب میکند. نگین کوچولو تازه یک سالگی را طی کرده و تاتی تاتیکنان راه میرود و میخندد. او سبزینه زندگی مشترک زهرا و رضا است. زوجی که پس از 23 سال زندگیشان رنگ و بوی بچه به خودش گرفته و نام دخترشان را نگین گذاشتهاند چرا که معتقدند این دختر زیبارو حالا نگین خانهشان شده است.
با زهرا خانم که صحبت میکنم، میگوید: ما حدود 25 سال است که ازدواج کردهایم، طی این مدت تمام پساندازمان را برای بچهدار شدن هزینه و به پزشکان بسیاری مراجعه کردهایم اما حدود دو سال گذشته با مراجعه به یکی از پزشکان متخصص و رعایت دستورالعملهای لازمی که پزشک تجویز کرده بود پس از 23 سال خوشبختانه خدای مهربان یک دختر زیبا به نام نگین به ما هدیه کرده که شادی و نشاط را به خانه ما آورده است.
حکایت زوجین بسیاری است که از ناباروری رنج برده و با مراجعه به پزشکان متخصص و مراکز درمان ناباروری سعی در بچهدار شدن دارند.
در این خصوص به سراغ یکی از متخصصین ژنتیک در نیشابور میرویم، دکتر محسن عظیمینژاد در گفتگو با خبرنگار «صبح توس»؛ در پاسخ به اینکه بهترین زمان باوری زوجین چه سنی است، میگوید: بهترین سن باروری برای خانمها معمولاً پس از سن بلوغ است یعنی خانمی که بالغ شده و شرایط جسمی مناسبی دارد طبیعتاً امکان بارداری نیز دارد اما به لحاظ تجربی باید گفت؛ برای خانمها از سن 17 – 18 سالگی تا سن 40 سالگی امکان بارداری و بچهدار شدن وجود دارد البته خانمها تا سن 45 سالگی و حتی قبل از سن یائسگی نیز میتوانند باردار شوند اما در این سن، شانس بروز بیماریهای ژنتیکی افزایش پیدا میکند که باید در این خصوص تحت مراقبتهای دوران بارداری قرار گرفته و آزمایشهای لازم را انجام داده تا مطمئن شویم جنین سالم است.
وی با اشاره به اینکه اگر یک خانم پس از یکسال از رابطه زناشویی بدون استفاده از وسایل و رعایت مسائل پیشگیری باردار نشود، نابارور محسوب شده و باید به پزشک مراجعه نماید، گفت: البته برخی از زوجین در سه یا چهار سال اول زندگی مشترک قصد بارداری ندارند که این افراد اگر قصد بچهدار شدن در سالهای آینده را داشته باشند، کمی روند باردار شدن آنها سخت میشود.
این متخصص ژنتیک عوامل موثر در ناباروری را به دو گروه زنانه و مردانه تقسیم کرد و ادامه داد: عوامل متعددی در ناباروری مردان دخیل است که وابسته به مشکلات تولید اسپرم و یا انتقال آن میباشد. عوامل تاثیرگذار در بانوان نیز بسیار است از جمله عوامل محیطی، تنبلی تخمدانها، مشکلات هورمونی و چاقی، تیروئید، دیابت، کمبود برخی ویتامینها، و ... که شایعترین علت ناباروری در بانوان تنبلی تخمدان یا پلی کیستیک است که بیشترین عامل آن چاقی است.
10 تا 15 درصد زوجین نابارورند
عظیمینژاد با اشاره به اینکه طبق آمارها 10 تا 15 درصد زوجین از ناباروری رنج میبرند، خاطرنشان کرد: زوجین بدون استفاده از داروهای گرانقیمت و تنها با تغییر و اصلاح سبک زندگی میتوانند به نتیجه برسند.
وی با بیان اینکه خوشبختانه با وجود مراکز مجهز و متخصصان متعهد و خبره در زمینه درمان ناباروری در داخل کشور نیازی به مراجعه زوجین به مراکز خارج از کشور نیست، گفت: حتی برخی از زوجین میتوانند بدون حضور در مراکز درمان ناباروری بلکه با مراجعه به پزشک متخصص با هزینه بسیار پایینی مشکل خود را مرتفع نمایند.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: مراکز درمان ناباروری برای مواردی پیشبینی شده که زوجین عوامل سادهای مثل عفونتها، کمبود ویتامین، مشکلات تیروئید و چاقی را درمان کرده و به نتیجه نرسیده باشند که در حال حاضر بسیاری از مراجعان با درمان همین موارد ساده به نتیجه رسیده و باردار میشوند.
وی با اشاره به اینکه آقایان اولین متهمان ناباروری هستند، در خصوص عوارض درمان ناباروری بیان کرد: درمان ناباروری در مراکز درمان ناباروری با استفاده از داروها و آمپولها عوارض بسیار کمی دارد که البته این عوارض قابل پیشگیری بوده و جای نگرانی نیست.
عظیمینژاد در خصوص روشهای درمان ناباروری گفت: در ابتدا باید منشأ مشکل بررسی شده و بنا به علت آن، روشهای مختلف برای هر فرد پیشنهاد میشود.
کیفیت سطح زندگی در قدرت باروری زوجین تاثیرگذار است
وی یکی از عوامل مؤثر در قدرت باروری زوجین را کیفیت سطح زندگی دانست و گفت: مطالعات و نتایج نشان داده سبک زندگی افراد در ارتقای قدرت باروری تاثیرگذار است.
این متخصص ژنتیک بیان کرد: باید تا حد امکان از بیخوابی شبانه و خواب طولانی طی روز پرهیز شود. همچنین رژیم غذایی نامناسب، مصرف فست فودها و رژیمهای غذایی پرچرب همراه با قند و کربوهیدرات بسیار بالا، به ویژه در افراد مبتلا به چاقی و اضافه وزن، میتواند قدرت باروری را در زوجین کاهش داده و منجر به افزایش پیامدهای نامطلوب بارداری در مادر و جنین شود.
عظیمی نژاد یادآور شد: همچنین باید ورزش و تحرک را در برنامه زندگی خود قرار داده و حداقل روزی یک ساعت پیادهروی یا ورزش کنیم.
وی با بیان اینکه طبق آمارهای رسمی بیش از 30 درصد زوجینی که به مراکز درمان ناباروری مراجعه کردهاند، نتیجه گرفتهاند، بیان کرد: با این حال میتوانم بگویم 50 درصد از کسانی که برای درمان ناباروری به ما مراجعه کردهاند نتیجه گرفته و بچهدار شدهاند و این آمار در سقطهای مکرر 60 درصد موفقیتآمیز بوده است.
این استاد دانشگاه گفت: فرزند نمک زندگی است و زندگی با وجود بچه لذت بخشتر میشود اما بدون نمک هم میشود زندگی کرد، به لحاظ انسانی و اخلاقی درست نیست زوجی به علت ناباروری از هم جدا شوند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
آخرین اخبار
- گرفتار عشق امام حسین(ع) در کلام شهید مشلب
- آیه ۲ سوره مبارکه عادیات
- اعتبارات دهیاریها ۱۰۰ درصد افزایش یافت
- نحوه پیگیری مشکلات و رصد کلابرگ الکترونیکی
- ناامید کردن مردم با جنگترکیبی و شایعهپراکنی
- مقاومت، پاسخ قطعی ملت ایران به توطئههاست
- بصیرت ملت، عامل عقبنشینی دشمن شد
- منافقین و شایعهپراکنان باید تنبیه شوند
- اراده ملی، پیروز واقعی نبرد ۱۲ روزه بود
- ۳ فرمان رسانهای برای روایت فتح و پیروزی
- مشاهده بیشتر