رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
1402-11-20 10:45 شماره خبر : 5924 https://sobhtoos.ir/short/VMDDe
مشکلاتی که تمامی ندارد؛

بازار تاریخی "سرپوش" سبزوار، که قدمت آن به عهد قاجار می‌رسد، از نظر ایمنی و تاسیسات، شرایط بسامانی ندارد که این وضعیت شایسته این بنای ملی در مرکز شهر تاریخی و فرهنگی سبزوار نیست.

به گزارش پایگاه خبری تحلیل «صبح توس»؛ بازار تاریخی سرپوش به طول ۱۴۰ متر با حدود ۱۰۰ حجره و مغازه در ضلع جنوبی خیابان محوری "بیهق" در مرکز شهر سبزوار قرار دارد که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و بیشتر صنوف مستقر در این مجموعه تاریخی طلافروشی، پارچه‌فروشی و واحدهای عرضه کیف و کفش است.

این بازار کهن که در مجاورت مسجد تاریخی جامع و در محدوده بافت تاریخی سبزوار قرار دارد، مشکلات فراوانی به لحاظ زیرساخت‌های شبکه آب و فاضلاب و تأسیسات برق دارد و سقف آن نیز ناایمن است که مرمت و بهسازی این مجموعه علاوه بر ایمنی بخشی آن به رونق تجارت و کسب‌وکار و نیز جذب گردشگران کمک می‌کند.

از سال‌ها پیش، باتوجه‌به وقوف دست‌اندرکاران به نیاز مرمتی این بنا، اجرای طرح مرمت این بازار تاریخی با همیاری و مشارکت اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، شهرداری و هیئت‌امنای بازار مطرح بوده است، اما تاکنون هیچ اقدامی در این حوزه صورت نگرفته است.

 

بازار سرپوش مشکلات فراوان زیرساختی

این بازار تاریخی قدمت زیادی دارد که طی دهه‌های گذشته نیز اقدام مرمتی درخوری در این مکان انجام نشده است و هم اینک کار به مرحله اضطرار و ضرورت مرمت فوری این بازار سنتی رسیده است.

رئیس هیئت‌امنای بازار تاریخی سرپوش سبزوار گفت: این بازار مشکلات فراوانی از نظر زیرساختی دارد که نبود شبکه جمع‌آوری فاضلاب، فرسودگی شبکه برق آن و ناایمن بودن سقف بازار از عمده این موارد است.

حسن بابایی افزود: در سال‌های گذشته طرحی برای بهسازی این بازار از سوی اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری سبزوار تهیه شد و اجرای آن منوط به همکاری سه‌جانبه کسبه محل، میراث فرهنگی و شهرداری شده بود؛ اما تاکنون تنها بازاریان پای تعهد این تفاهم‌نامه مانده‌اند، اما اقدام مؤثری از سوی ۲ نهاد میراث فرهنگی و شهرداری صورت نگرفته است.

رئیس هیئت‌امنای بازار تاریخی سرپوش سبزوار گفت: سبزوار در اجرای طرح فاضلاب در خطه خراسان پیشتاز است و در عمده مناطق شهر شبکه جمع‌آوری فاضلاب اجرا شده است؛ اما بازار مرکزی این شهر از وجود این شبکه بی‌نصیب مانده است که این موضوع مشکلات بهداشتی زیادی را برای کسبه محل ایجاد کرده است.

وی افزود: تنها یک چاه جذبی برای فاضلاب کل بازار وجود دارد که آب‌های باران و آب‌های ناشی از شست‌وشوی حجره‌ها که بر اثر شکستگی شیشه‌های سقف بازار جاری می‌شود مشکلاتی را برای بازاریان و مشتریان ایجاد می‌کند.

بابایی خاطرنشان کرد: از دیگر مشکلات این بازار، فرسودگی شبکه برق آن است که بسیار خطرآفرین است؛ لذا انتظار می‌رود شرکت امور برق سبزوار نسبت به بهسازی و نوسازی آن اقدام کند.

وی اظهار داشت: شهرداری سبزوار نیز به این بازار کم‌توجه است؛ چنان‌که حتی نسبت به طرح ممیزی اقدامی انجام نداده است و عوارضی هم برای این محله در نظر گرفته نشده است درحالی‌که اجرای طرح ممیزی این محله و کسب درآمد از آن، تعهد شهرداری را نسبت به اجرای برنامه‌ریزی شهری و عمرانی در این منطقه بیشتر می‌کند.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط:
نظرات:
آخرین اخبار