رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
1404-01-30 08:58 شماره خبر : 11097 https://sobhtoos.ir/short/V7j8p
رئیس اسبق انجمن کشتی پهلوانی خبر داد:

رئیس اسبق انجمن کشتی پهلوانی گفت: نیشابور با داشتن ۱۱ بازوبند پهلوانی، پیشتاز و رکورددار پهلوانی در تاریخ ایران است و این افتخار، مسئولیت سنگینی را بر دوش ما نیشابوری‌ها نهاده است تا میراث‌دار شایسته این فرهنگ اصیل باشیم.

امین رشیدلمیر در گفتگو با خبرنگار ورزشی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» با تأکید بر عمق تاریخی و فرهنگی پهلوانی در ایران اسلامی، گفت: تاریخ پرافتخار ایران اسلامی همواره برگ‌هایی زرین دارد که با افتخار ورق می‌خورد و هر برگ آن، نشانی از رشادت، ایثار و بزرگی روح انسان‌هایی است که نامشان با واژه «پهلوان» گره خورده است.
وی با اشاره به اینکه مفهوم واقعی پهلوانی هنوز به‌درستی در جامعه شناخته و تبیین نشده، اظهار داشت: پهلوان تنها کسی نیست که از نظر جسمی یا ورزشی برتر باشد بلکه پهلوان کسی است که از آنچه دارد، در راه خدا و برای شادی دل مردم می‌گذرد. در تاریخ، قهرمانان بزرگی داشتیم که هرگز در ذهن مردم با عنوان پهلوان جاودانه نشدند، اما پوریای ولی را همه به خاطر فداکاری‌اش، نه قدرتش، به‌عنوان پهلوان می‌شناسند.
رئیس اسبق انجمن کشتی پهلوانی فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی با تجلیل از مقام شهدا، افزود: در فرهنگ ما، شهدا والاترین مصادیق پهلوانان‌اند. آن‌ها بزرگ‌ترین دارایی خود  یعنی جانشان را برای آسایش مردم و حفظ آرمان‌ها تقدیم کردند بر همین اساس آئین پهلوانی، آئینی در امتداد راه شهداست.
رشیدلمیر با یادآوری ثبت روز ملی پهلوانی در تقویم جمهوری اسلامی ایران و ثبت جهانی این آئین در یونسکو گفت: در سال ۱۳۸۷، به پیشنهاد مرحوم سردار صفارزاده و با تأیید مقام معظم رهبری، روز ملی پهلوانی در تقویم کشور گنجانده شد. دو سال بعد، آئین پهلوانی به عنوان نخستین میراث معنوی ناملموس ایران در یونسکو به ثبت رسید؛ افتخاری بزرگ برای ملت ما. 

وی با اشاره به جایگاه ویژه نیشابور در تاریخ پهلوانی ایران اظهار داشت: نیشابور با داشتن ۱۱ بازوبند پهلوانی، پیشتاز و رکورددار پهلوانی در تاریخ ایران است. این افتخار، مسئولیت سنگینی را بر دوش ما نیشابوری‌ها نهاده است تا میراث‌دار شایسته این فرهنگ اصیل باشیم.
رشیدلمیر با اشاره به جایگاه حضرت ابوالفضل العباس (ع) در آئین پهلوانی گفت: ما ایشان را علمدار آئین پهلوانی می‌دانیم. رسم ادب زورخانه‌ای – که جوانان تا حضور پیشکسوتان به میدان نمی‌آیند – ریشه در زانوی ادب قمر بنی‌هاشم دارد که در برابر امام خویش بر زمین زد و فرمود: «تا من هستم، تو وارد میدان نشو».

رئیس اسبق انجمن کشتی پهلوانی فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی همچنین با تأکید بر نقش زنان در ترویج فرهنگ پهلوانی افزود: ریشه تربیت همه ما در دامان مادران است. حضرت زینب (س) با جمله معروف «ما رأیت الا جمیلا»، جلوه‌ای از بصیرت و روح پهلوانی زنانه را به نمایش گذاشت. اگر امروز دختران ما با این آئین آشنا شوند، فردا نسل مدافع نظام و میهن خواهند بود.

انتهای خبر/

 

اخبار مرتبط:
نظرات:

آخرین اخبار