رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
1404-01-12 06:49 شماره خبر : 10927 https://sobhtoos.ir/short/Vwa5z
صبح توس گزارش می‌دهد؛

۱۲ فروردین ۱۳۵۸، روزی تاریخی در سرنوشت ایران است که مردم با رأی قاطع خود، جمهوری اسلامی را به عنوان نظام سیاسی کشور برگزیدند. این روز، تجلی اراده ملت در مسیر تحقق ارزش‌های اسلامی و استقلال ملی بود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷، نقطه عطفی در تاریخ معاصر این مرز و بوم بود که با رهبری حکیمانه امام خمینی (ره) و حمایت گسترده مردم، نظامی نوین مبتنی بر ارزش‌های دینی و مردمی را پایه‌ریزی کرد.

 ۱۲ فروردین ۱۳۵۸، روزی تاریخی و فراموش‌نشدنی است که ملت ایران با رأیی قاطع (۹۸.۲ درصدی)، جمهوری اسلامی را به عنوان نظام سیاسی کشور تأیید کردند و عزم خود را برای تحقق حاکمیت اسلام ناب محمدی (ص) و استقلال ملی به نمایش گذاشتند.  

امروز پس از گذشت بیش از چهار دهه، جمهوری اسلامی ایران با وجود تمامی توطئه‌ها و تحریم‌های دشمنان، به عنوان موتور پیشران توسعه در عرصه‌های علمی، فناوری، سیاسی و فرهنگی شناخته می‌شود. دستاوردهای چشمگیر در حوزه‌های مختلف، از اقتدار و ثبات این نظام حکایت دارد، در حالی که وحدت و همبستگی مردم، مهم‌ترین عامل پایداری در برابر تهدیدات بوده است.  

جمهوری اسلامی موتور پیشران توسعه کشور است 

عباسعلی فاطمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، با اشاره به دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی و اهمیت بزرگداشت ۱۲ فروردین، اظهار داشت: دوازدهم فروردین، یک روز تاریخی با رأی ۹۸.۲ درصدی مردم به جمهوری اسلامی است که اقتدار و عظمت کشور را در جهان نمایان ساخته است.

وی با بیان اینکه این روز یادآور پیروزی انقلاب اسلامی است، عنوان کرد: گرامیداشت این ایام، سرگذشتی از اراده و همبستگی مردم ایران در دفاع از ارزش‌های اسلامی و ملی است که برای همیشه در اذهان عمومی و تاریخ ایران و جهان ماندگار شده است.

این استاد حوزه و دانشگاه گناباد با تأکید بر ویژگی‌های منحصر به فرد جمهوری اسلامی، افزود: موضوع مردم‌سالاری یکی از اتفاقات مهمی است که در این نظام به وقوع پیوسته و مشارکت مردمی در عرصه‌های مختلف به اوج خود رسیده است؛ با مشارکت و همراهی مردم، دستاوردهایی نه‌تنها در عرصه سیاسی، بلکه در زمینه‌های اجتماعی، عمرانی و فرهنگی نیز حاصل شده و با وجود جامعه نخبگانی، به یک رشد و بلوغ سیاسی در سطح کشور رسیده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه در عرصه‌های علمی و فناوری، ایران به یکی از کشورهای پیشرو در منطقه تبدیل شده است، تصریح کرد: جمهوری اسلامی به‌عنوان موتور پیشران کشور در عرصه‌های علم و فناوری در ۴۰ تا ۵۰ سال اخیر عمل کرده و این دستاوردها نشان‌دهنده ثبات و امنیت کشور و وجود ظرفیت‌ها و استعدادهای گوناگونی است که این نظام توانسته است با وجود چالش‌های داخلی و خارجی، به پیشرفت‌های قابل توجهی دست یابد.

فاطمی با تأکید بر نقش کلیدی مردم در حفظ نظام، اشاره کرد: حضور مردم در صحنه‌های مختلف، گره‌گشای بسیاری از مشکلات بوده و این امر موجب مأیوس‌شدن دشمنان در طول این سال‌ها شده است؛ در این راستا مردم باید همواره در راستای حفظ و تقویت جمهوری اسلامی، تلاش کنند و این امر را یک واجب عینی بدانند.

وی با اشاره به ناتوانی و تهدیدات مستمر دشمنان، انسجام و وحدت ملی را یک امر مهم دانست و خاطرنشان کرد: وحدت و انسجام ملی باید بیش از پیش تقویت شود و این موضوع در این ایام، اهمیتی مضاعف یافته و باید به‌عنوان یک فرصت برای تجدید میثاق با آرمان‌های انقلاب و تقویت همبستگی ملی، مورد توجه قرار گیرد.

این استاد حوزه و دانشگاه گناباد در پایان، بیان کرد: ۱۲ فروردین سال ۵۸ از روزهای فراموش‌نشدنی انقلاب اسلامی است که در تاریخ ایران و جهان ماندگار خواهد ماند و باید همواره به یاد داشته باشیم که این دستاوردها نتیجه تلاش و فداکاری مردم است که به اذن الهی، مسیر توسعه و پیشرفت کشور با قدرت ادامه خواهد یافت.

پایداری ایران در برابر چالش‌های اقتصادی،سیاسی ادامه دارد

جانشین ناحیه مقاومت بسیج سبزوار نیز در گفتگو با خبرنگار ما گفت: در طول سال‌های انقلاب اسلامی، کشور ما با اتفاقات متعددی مواجه شده است، نکته مهم این است که با وجود هجمه‌های دشمنان، جمهوری اسلامی ایران تحت فشارهای اقتصادی، سیاسی و نظامی قرار داشته و همچنان به مقاومت ادامه داده است. 

وی اظهار کرد: مدت زمان کوتاهی پس از انقلاب، به ویژه در سه ماهه دوم سال ۱۳۶۰، برای هر حکومت یا انقلابی می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، با این حال، بزرگترین موفقیت جمهوری اسلامی در برابر این چالش‌ها، کاهش آسیب‌پذیری و افزایش بازدارندگی بوده است.

محمدعلی یاوری افزود: از ۲۲ بهمن 1357، ما با تحریم‌ها و چالش‌های متعددی روبه‌رو بوده‌ایم که هر یک می‌تواند بر اراده و عزم ملی ما تأثیر بگذارد ما به توان داخلی خود تکیه کرده و با استفاده از منابع موجود، توانستیم فضای دیپلماسی بین‌المللی را مدیریت و بر چالش‌های مختلف غلبه کنیم.

وی اشاره کرد: یکی از دلایل حقانیت جمهوری اسلامی این است که پس از گذشت ۴۵ سال، هنوز به مبارزه با مشکلات مختلف ادامه می‌دهیم، سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی همیشه بر مبنای اقامه انقلاب طراحی شده و رهبر معظم انقلاب به عنوان سکاندار نظام، با دوراندیشی و عزت بر آن نظارت داشته است، این رویکرد باعث شده است که ما در برابر فشارها و مشکلات همچنان استوار بمانیم.

جانشین سیاسی اسبق فرماندار سبزوار بیان کرد: باید بدانیم که دشمنان هرگز دست از دشمنی برنمی‌دارند و چالش‌ها روز به روز سخت‌تر خواهند شد، به همین خاطر، ما باید به پیشرفت و ترقی خود ادامه دهیم و هیچ گاه احساس خستگی نکنیم، یکی از بزرگترین چالش‌های امروز ما موضوع اقتصادی است که نیاز به تدبیر و مباحث جدی دارد و باید در این حوزه تلاش کنیم.

وی در پایان تأکید کرد: نکته دیگر این است که هیچ حکومتی ماهیت خود را به رفراندوم نمی‌گذارد، رفراندوم در واقع در بطن اجتماعات و اعتراضات مردمی، مثل ۲۲ بهمن، روز قدس و ۹ دی در حال تحقق است، ما باید بر مشکلات اقتصادی فائق آییم و با امید به آینده، به مسیرمان ادامه دهیم.

انقلاب اسلامی؛ الگوی مردم‌سالاری دینی و وحدت جهان اسلام 

امیر فریدنیا، فعال سیاسی و اجتماعی، نیز در گفتگو با خبرنگار «صبح توس»، با اشاره به ریشه‌های تاریخی انقلاب اسلامی ایران، اظهار کرد: حلقه گمشده در نظام‌های اسلامی در زمان آغاز انقلاب اسلامی ایران، لزوم درک بهتر دینامیک‌های سیاسی و اجتماعی و ترمیم چالش‌های هویتی در جهان اسلام بود. 

وی خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) با تفسیر جدید از سیاست و دین، نه‌تنها جنبش‌های اسلامی در سطح خاورمیانه را فعال کرد، بلکه در اولین حرکت سیاسی خویش، با برگزاری رفراندوم سیاسی در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ به جهان اسلام نشان داد که حکومت اسلامی بر پایه مردم‌سالاری در قالب دین می‌تواند الگوی مناسبی برای تحقق صلح و آرمان‌های والای اسلام باشد. نسل آینده‌ساز انقلاب نیز با حضور گسترده در صندوق‌های رأی، به نظام جمهوری اسلامی ایران «آری» گفت.

این فعال سیاسی و اجتماعی با مقایسه انقلاب ایران و سایر انقلاب‌های جهانی افزود: با مطالعه اغلب انقلاب‌ها می‌توان یافت که اکثر افراد یا گروه‌های انقلابی، به دنبال منافع شخصی یا گروهی بوده‌اند یا از کشورهای استعمارگر نیابت داشته‌اند تا منافع آنان را تأمین کنند این در حالی است که اندیشه امام خمینی (ره) در پیروزی انقلاب اسلامی، تحقق آرمان‌های اسلام، انسجام ملت‌های اسلامی برای رسیدن به کمال، و توجه ویژه به انسانیت و مردم‌سالاری دینی بود. 

وی ابراز کرد: همین تفاوت ماهوی، استمرار و استقرار انقلاب اسلامی ایران را تضمین کرده و با خون شهدا، استوار و پایدار خواهد ماند. مردم ایران نیز با بصیرتی مثال‌زدنی، با اتکا به خدا و ائمه اطهار (ع)، این مسیر الهی را تداوم خواهند بخشید.

فریدنیا در ادامه با اشاره به چالش‌های کنونی جهان اسلام بیان کرد: امروز تقابل قدرت‌های خارجی و استعمارگران با جهان اسلام پررنگ‌تر شده و ریشه تاریخی واقعیت‌های صهیونیسم برای نابودی اسلام و مسلمانان، بیش از پیش ملموس است.

وی ادامه داد: جهان اسلام هم‌اکنون شاهد نسل‌کشی مستکبران فاسد و جنایتکار اسرائیلی و آمریکایی در فلسطین، غزه، لبنان و سایر نقاط است. بر این اساس، وظیفه حکام و جنبش‌های اسلامی، جریان‌سازی برای ثبات، امنیت، انسجام و ریشه‌کنی رژیم صهیونیستی ــ طبق فرمایش مقام معظم رهبری ــ به عنوان تکلیفی دینی، اخلاقی و انسانی است.

این فعال سیاسی با تأکید بر ضرورت وحدت جهان اسلام تصریح کرد: دنیای اسلام اگر به اتحاد، انسجام، همدلی و همزبانی برسد، هیچ ابرقدرتی نمی‌تواند به این پیکره نفوذ کند و صلح پایدار در خاورمیانه طنین‌انداز خواهد شد. تحقق این هدف، نیازمند بصیرت‌افزایی، دشمن‌شناسی و بیداری عمیق در میان مسئولان و آحاد مردم در داخل کشور است. 

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران، با الهام از آرمان‌های امام خمینی (ره) و رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری، نه‌تنها الگویی بی‌بدیل برای کشورهای اسلامی است، بلکه پرچمدار جنبش‌های آزادی‌خواه در خاورمیانه خواهد بود.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:

آخرین اخبار