درباره نویسنده
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری گناباد خبر داد:
کنترل آفت ملخ کوهاندار با پهپاد در گناباد

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گناباد گفت: بهدنبال حمله ملخ کوهاندار به تاغزارهای گناباد، مبارزه گسترده با این آفت از طریق پهپاد انجام و تا حد زیادی کنترل شده است.
مجتبی محرابی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، با اشاره به اینکه این آفت بهدلیل تغییرات اقلیمی و خشکسالی، مزارع و تاغزارهای گناباد را تهدید میکند، اظهار داشت: برای اولین بار در ۷ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی شهرستان گناباد، بهویژه در مناطق برگز و عمرانی، از پهپادها برای سمپاشی و کنترل آفت ملخ کوهاندار استفاده شده است.
وی با اشاره به اینکه ملخ کوهاندار یکی از آفات مهم درختان و تاغزارها است، عنوان کرد: بهدلیل گستردگی جنگلهای دستکاشت بیابانی، ملخ کوهاندار از دیرباز بهعنوان یکی از آفات مهم این عرصهها شناخته میشود که در راستای اجرای عملیات کنترل و مبارزه با این آفت، اقدامات متعددی در سطح شهرستان گناباد انجام شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گناباد با بیان اینکه در اولینلحظه نسبت به کانونیابی مناطق پراکنش آفت، اقدام شده است، افزود: پایش و رصد کانونها به لحاظ سن پورگی و تراکم ملخ با توجه به شرایط خشکسالی و بارشهای خارج از فصل، از اول فروردینماه ۱۴۰۴ آغاز شده است؛ همچنین، شناسایی کانونهای ملخ با تراکم بالا نظیر منطقه نودهپشنگ و برگز و تراکم پایین در مناطق گیسور، رحمت آباد، بیدخت، شوراب، عمرانی و روشناوند نیز در این راستا انجام شده است.
وی با اشاره به سایر اقدامات صورتگرفته، بیان کرد: تکمیل و تجهیز ادوات نظیر تراکتور، پهپاد سمپاش و تانکر مادر و همچنین اطلاعرسانی به مردم و جوامع محلی درخصوص همکاری در کنترل آفت و عدم تردد و چرای دامها در مناطق آلوده به سم، از دیگر اقدامات انجام شده است.
محرابی با تأکید بر اهمیت حفظ و نگهداری پوشش گیاهی تاغ، تصریح کرد: تاغزارها نقش کلیدی در جلوگیری از ریزگردها، کنترل فرسایش خاک، تثبیت شنهای روان و کمک به توسعه پایدار کشاورزی دارند؛ همچنین، مراتع تاغ بهعنوان منابع تأمین علوفه برای دامداران محلی نیز اهمیت بالایی دارند.
وی با اشاره به اینکه این اداره بهصورت شبانهروزی با همکاری همیاران حفاظتی و بهرهبرداران محلی، وظیفه پاسداری از تاغزارها را بر عهده دارد، خاطرنشان کرد: تاکنون مبارزه با این آفت در سطح بسیار خوبی انجام شده و تا میزان بالایی کنترل شده است؛ درصورت حمله مجدد به تاغزارها و بهویژه در شرایط خشکسالی، این آفت میتواند باعث ضعف بنیه گیاه شود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گناباد در پایان، اذعان داشت: درصورت طغیان و خروج از تعادل، با رعایت اصول زیستمحیطی، اقدام به مبارزه شیمیایی به صورت لکهای در کانونهای اصلی آفت خواهد شد. همچنین نیاز است در این زمینه از همراهی بهرهبرداران و اصحاب رسانه در آگاهی بخشی به مردم، کمال تشکر را داشته باشیم؛ چرا که مبارزه جدی با این آفت نیاز به همراهی مسئولان متولی، مردم، خبرنگاران و بهرهبرداران مراتع دارد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
آخرین اخبار
- مقاومت ایران و زوال ابهت دروغین رژیم صهیونیستی
- معنای هیهات منّا الذله در سیره شهید خرازی
- آیه ۱۷ سوره مبارکه انفال
- حرامیان در فکر شام ایران
- له شدن رژیم صهیونیستی یک واقعیت قطعی است
- ایران تنها یک کشور نیست، یک جبهه است
- ایستادگی رمز امنیت، استقلال و اعتلای ایران اسلامی
- ضرورت تکمیل باند دوم جاده خلیلآباد به بردسکن
- اقتدار ایران باعث شکست محاسبات دشمن شد
- برگزاری مراسم عزاداری در خانه سالمندان نیشابور
- مشاهده بیشتر