درباره نویسنده
وعده حمایت ویژه دانشگاه صنعتی قوچان از پایاننامه دانشبنیان

به گزارش صبح توس از قوچان، دانشگاه صنعتی قوچان از سال 1385 فعالیت علمی خود را آغاز کرد و در حال حاضر با قریب به 3 هزار دانشجو در 28 رشته کارشناسی و کارشناسی ارشد بهعنوان یکی از 10 دانشگاه و موسسه آموزش عالی فعال در این شهرستان فعال است.
این واحد علمی بهعنوان تنها دانشگاه صنعتی برتر در شمال شرق کشور شناخته میشود و با تمرکز بر مسئله پژوهش محوری توانسته طی سالهای اخیر در زمره برترین دانشگاههای کشور قرار بگیرد و اولین بار در سال 97 نام حسن کریمی مله بهعنوان دانشمند یک درصد جهانی توانست نام این دانشگاه را مطرح کند.
تمرکز بر مسئله پژوهش پسازاین سال در دانشگاه صنعتی قوچان نمود بیشتری پیدا کرد زیرا سالهای متوالی نام استاد این دانشگاه در میان پژوهشگران پر استاند یک درصد دنیا میدرخشید و این حمایت از اعضای هیئتعلمی تا جایی پیش رفت که در سال 2022 علاوه بر قرار گرفتن کریمی مله در میان پژوهشگران یکدهم درصد برتر دنیا ، نام بهرام فرهادی نیا و محمد سردارآبادی در میان پژوهشگران پر استناد یک درصد برتر دنیا به چشم میخورد.
آنچه بیشتر از گذشته شیب تند رشد دانشگاه صنعتی قوچان در حوزه پژوهش را نشان میدهد معرفی 5 عضو هیئت علمی این دانشگاه طی سال جاری در لیست دانشمندان 2 درصد برتر جهان بوده و همین امر موجب شد تا با مجید مهدویان، رئیس دانشگاه صنعتی قوچان پیرامون حمایتها و ظرفیتهای پژوهشی این دانشگاه به گفتگو نشینیم .
صبح توس:با توجه وجود دانشگاههای بزرگ و بنام در سطح کشور چه اتفاقی میافتد که اساتید یک دانشگاه جوان در شمال شرق کشور میتواند در لیست پژوهشگران برتر دنیا قرار گیرند؟
مهدویان: من دلیل اول را انگیزه اساتید دانشگاه میدانم اساتیدی که در دانشگاه قوچان حضور دارند پرانگیزه بوده و از بهترین دانشگاههای داخل و خارج فارغالتحصیل شدهاند، آنها با زمینه بهروز و پژوهشی وارد دانشگاه میشوند و بدون وقفه بلافاصله بعد از فارغالتحصیلی دوره دکترا کارشان را بهعنوان هیئتعلمی و در مسیر پژوهش شروع میکنند، این موضوع یک مؤلفه خیلی خوب در کار پژوهشی است که استاد بهروز باشد ، استادی که جوان است و بلافاصله فارغالتحصیل دکترا شده انگیزه و پتانسیل بسیار بالا برای کار پژوهشی دارد بنابراین یکی از نقاط اتکای دانشگاه صنعتی قوچان همین اساتید پرانگیزه و جوان هستند که در مرز دانش فعالیت میکنند و با تلاش خود توانستهاند موقعیت فعلی را در رشد پژوهشی دانشگاه رقم بزنند ، از عوامل دیگر قطعاً میتوان دانشجویان را بهعنوان محور اصلی دانست و ایجاد زمینه پژوهشی که در کل بستر دانشگاه فراهم است عامل دیگری در ایجاد موقعیت کنونی هست.
صبح توس: یکی از شاخصهای مهم در حوزه پژوهش شاخص H-index بوده دانشگاه صنعتی قوچان چه جایگاهی در این شاخص از آن خود کرده است؟
مهدویان: اگر بخواهیم یک دانشگاه را در حوزه پژوهشی با یک عدد کمی معرفی و ارزیابی نماییم از این شاخص استفاده میشود که مربوط به تعداد کل مقالات و ارجاعات آن است، خوشبختانه در این شاخص دانشگاه صنعتی قوچان روال رو به رشد با شیب تندی را دارد و عدد شاخص اچ ایندکس طی 2 سال اخیر 20 پله ارتقا یافته است که رشد قابلتوجهی داشته و در این زمینه نسبت به دانشگاههای همتراز خود با نسبت خیلی خوبی بالاتر هستیم.
صبح توس: چه میزان ارجاع توسط دانشمندان و پژوهشگران بین المللی به مقالات دانشگاه صنعتی قوچان صورت گرفته است ؟
مهدویان: تعداد کل پژوهش و مقالات بیش از 930 مورد از بدو تأسیس تاکنون بوده که اگر با آمار تعداد مقالات دانشگاههای کشور مقایسه شود از موقعیت خیلی ممتازی برخورداریم و جایگاه بالاتری نسبت به دانشگاههای همتراز در سطح استان داریم؛ با توجه به تعداد قابلتوجه مقالات منتشرشده و اینکه بیش از 23 هزار ارجاع به مقالات این دانشگاه صورت گرفته است شاهد روند رو رشدی در حوزه پژوهشی هستیم .
صبح توس: عموماً دانشگاه صنعتی قوچان را بهعنوان یک دانشگاه پژوهشی میشناسند این دانشگاه چه میزان با مسائل مردم منطقه بهویژه شهرستان قوچان آشناییت داشته و چه قدمهایی در این زمینه برداشته است؟
مهدویان : یکی از رسالتها و مأموریتهای دانشگاه رفع مشکلات صنعتی استان و کشور بوده و در کنار آن مسائل و موضوعات شهری مدنظر قرار میگیرد که دفتر ارتباط با صنعت در این زمینه نیازسنجیهای لازم را انجام داده و پروژههای کاربردی را به اساتید و دانشگاه معرفی میکند تا بتوان گوشهای از مشکلات صنعت را مرتفع کرد.
تعداد زیادی از پروژهها به همین صورت تعریف و انجامشده که میتوان به رفع مسائل و آلودگیهای زیستمحیطی با تعریف پروژههای تصفیه پساب واحدهای صنعتی و کاهش مصرف و مدیریت انرژی اشاره کرد. البته باید این نکته را متذکر شد که دانشگاه صنعتی قوچان این ظرفیت را دارد که در صورت اعلام نیاز و ارتباط مستقیم مسئولین شهری و صنعتی با دانشگاه موضوعاتی نظیر ترافیک، برنامهریزی، بازآفرینی شهری، عمران و صنایع برجستهای همچون دوچرخهسازی و صنایع غذایی را پیگیری و با تشکیل کارگروههای مختلف در راستای رفع نیازهای موردتوجه قدمهای مثبتی برداشته شود.
صبح توس : طی سالهای اخیر مأموریت گرایی یکی از اهداف وزارت علوم برای دانشگاهها بوده است در این زمینه دانشگاه صنعتی قوچان چه برنامهای دارد؟
مهدویان :یکی از کارهای خوبی که در سالهای اخیر انجامشده حرکت دانشگاههای کشور به سمت مأموریتگرایی است یعنی هرکدام در یک حوزه مخصوص فعالیت ویژهای را انجام میدهند و در یک شاخه خاص ورود پیدا کنند که در این زمینه کارگروههای مشخصی در دانشگاه صنعتی قوچان تشکیلشده است تا در حوزه پژوهشی چه پژوهشهای دانشمحور و چه پژوهشهای کاربردی ظرفیت سنجی صورت گرفته و بر اساس پتانسیلها در چند زمینه خاص همچون پروژههای صنعتی، محیطزیست، انرژی و موارد مرتبط با صنعت اقدامات ویژه و جدیتری صورت بگیرد.
صبح توس : سخن آخر؟
مهدویان : رسالت دانشگاهها بالاتر از رسالت آموزشی و پژوهشی بوده و رسالت انسانسازی و تربیت انسانهای در تراز انقلاب اسلامی را بر عهده دارد پس علاوه بر توجه به بعد آموزش و پژوهش بهعنوان محورهای اصلی در یک دانشگاه باید به مسئله فرهنگ نیز توجه ویژهای داشت .
انتهای پیام/4007


درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- پارک بانوان نیشابور؛ گامی در ارتقای زندگی بانوان
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
آخرین اخبار
- ایجاد فضای موزهای در مجموعه تاریخی «احمد جام»
- اربعین فرصت تبیین روایت قدرت، اقتدار و مظلومیت
- تقوا و امام حسین(ع) راه نجات از دنیاست
- آیه ۱۰ سوره مبارکه عادیات
- نماز جمعه نهادی مردمی و بلندگوی مطالبات است
- سرطان روده بزرگ دومین عامل مرگومیر در تربتحیدریه
- نانواییهای شبانهروزی، تدبیر بسیج در بحران نان
- آئین معارفه اولین فرمانده انتظامی میانجلگه برگزار شد
- سکوت عجیب مجامع بینالمللی در برابر جنایات صهیونها
- آغاز عملیات انسداد چاههای غیرمجاز تربتحیدریه
- مشاهده بیشتر