رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
پنج‌شنبه 1403/09/01 Thursday - 2024 21 November الخميس ، 19 جمادى الأول ، 1446
ساعت
با احداث واحد پلیمری تربت‌حیدریه محقق می‌شود؛

با احداث بزرگ‌ترین واحد پتروشیمی پلیمری شرق کشور در تربت‌حیدریه پروژه‌ای با مدل ۱۰۰ درصد بومی در حوزه گواهینامه‌ها توسط شرکت‌های دانش‌بنیان طراحی و نیاز به بیرون از کشور نیز برطرف می‌شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ عملیات اجرایی پروژه پتروشیمی پلیمیری شرق کشور جمعه ۸ دی با حضور معاون وزیر نفت و مدیرعامل صنایع پتروشیمی‌کشور به همت شرکت فناور و دانش‌بنیان پترواکسیر اطلس از شرکت‌های ذیل پارک علم و فناوری خراسان‌ رضوی در شهرستان تربت‌حیدریه آغاز شد که روند عملیاتی این مجموعه در راستای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و ایجاد اشتغال پایدار در استان خواهد بود. 

 

این پروژه در زمینی به مساحت ۱۰ هزار مربع در شهرک صنعتی شماره۲ به صورت صددرصد بومی داخل کشور طراحی شده که سالانه ۴۰ هزار تن پلی استایرن یا همان مواد اولیه پلاستیک را نیز تولید می‌کند. 

 

در عین حال شاخصه مهم این پروژه در آن است که در کشور تنها در انحصار سه شرکت تولید می‌شود و این پروژه چهارمین مجموعه تولیدی پلی استایرن کشور است. 

 

 با راه‌اندازی این پروژه برای ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد می‌شود، البته خوراک اولیه این پروژه توسط یک شرکت تولید می‌شود و قرار است در این مجموعه سالانه ۲۰ هزارتن پلی استایرن معمولی و ۲۰ هزار تن مقاوم تولید شود. 

 

پروژه متناسب با شرایط منطقه و کاملا بومی طراحی شده‌است

 

مدیرعامل شرکت سرمایه گذار پروژه پتروشیمی پلیمری تربت‌حیدریه در این خصوص به خبرنگار ما گفت: پس از چند سال کار در شرکت‌های بین المللی در حوزه نفت و گاز به ایران برگشتم تا طرح‌ها و ایده‌هایی که داشتم را در آب و خاک کشور خودم عملیاتی کنم. 

 

محمد اسماعیلی افزود: ما در حوزه نفت و گاز توانستیم کارهای بزرگی انجام بدهیم، از جمله گواهینامه جدید برای افزایش کیفیت LPG که در پارس جنوبی نیز پروژه‌ای را با این عنوان شروع کردیم. 

 

وی با بیان اینکه سال‌ها در بومی‌سازی تجهیزات کار شده اما در خصوص گواهینامه‌ها انجام نشده، گفت: این پروژه رضایت‌نامه جدید با طراحی ۱۰۰ درصد بومی است که با یک جهش در این حوزه روبرو خواهیم بود. 

 

اسماعیلی خاطرنشان کرد: محصول تولید شده در این واحد با کیفیتی بالاتر عرضه می‌شود و در خصوص مجوز قابل خرید و فروش آن هیچ نگرانی وجود ندارد و با قیمتی بالاتر از رقبای خارجی هم حتی صادرات خواهیم داشت. 

 

مدیرعامل شرکت سرمایه گذار پروژه پتروشیمی پلیمری تربت‌حیدریه اضافه کرد: در این پروژه به موضوعات بومی شامل؛ آب که در سال زیر هزار متر مربع آب و تنها به ۸۰۰ کیلووات برق و ۱۰۰ مترمکعب گاز نیز نیاز داریم. 

 

وی گفت: محصول این پروژه تولید مواد اولیه صنایع پتروشیمی‌پایین دستی است که در کشور انحصار داریم و این مجوز بعد از یکسال و نیم صادر شده‌است. 

 

از واحدهای دانش بنیان در حوزه پتروشیمی حمایت می‌کنیم 

 

 مدیرعامل صنایع پتروشیمی‌کشور در حاشیه کلنگ زنی این پروژه به خبرنگار ما گفت: هربرنامه‌ای برای گسترش فازهای بعدی این واحد را حمایت می‌کنیم، در عین حال این طرح راهبردی و در راستای تدابیر مقاوم سازی اقتصاد کشور راه‌اندازی می‌شود. 

 

مرتضی شاه میرزایی در بیان اهمیت این پروژه اظهار داشت: در همسایگی شرق کشور و آسیای میانه با جمعیت بالا قرار داریم و از طرفی تولیدات در این خطه از جمله زعفران و پسته که نیاز به بسته بندی دارند، می‌توانند از محصولات این مجموعه استفاده کنند. 

 

مدیرعامل صنایع پتروشیمی‌کشور بیان کرد: این شرکت دانش‌بنیان می‌تواند به عنوان هاپ تولید در جنوب استان خراسان بزرگ کارهای بزرگتری انجام دهد، چرا که این پروژه یک هسته است که بعدها ریشه می‌کند. 

 

وی با اشاره به اینکه شرکت ملی صنایع پتروشیمی از کسانی که در حوزه تکمیل زنجیره پتروشیمی فعالیت می‌کنند حمایت لازم را خواهد کرد، افزود: وزارت نفت در سال‌های اخیر برنامه بلند مدت و راهبردی طراحی کرده و بجای اینکه محصولات با ارزش افزوده کم صادر شود روی تولید محصولات دانش‌بنیان با ارزش افزوده بالا متمرکز شده که ابتدا داخل را تامین و بعد نیز صادر شود. 

 

تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد و در مرکزیت جنوب استان خراسان رضوی قرار گرفته و از ظرفیت‌ها و مزایای بالقوه‌ای در حوزه صنعت و معدن و نفت و گاز بهره‌مند است. 

 

همچنین شرکت پخش فراورده‌های نفتی منطقه تربت‌حیدریه یکی از مناطق ۳۷ گانه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران است که به خط لوله سراسری متصل است و چهار ناحیه مشتمل بر ۱۰ شهرستان تربت‌حیدریه، مه‌ولات، زاوه، خواف، رشتخوار، کاشمر، خلیل‌آباد، کوهسرخ، گناباد و بجستان را زیرپوشش دارد. 

 

در عین حال این منطقه به لحاظ نزدیکی به پایانه‌های مرزی شرق و آسیای میانه به عنوان هشتمین پایانه صادراتی نفت ایران از سال ۱۴۰۰ مجوزات لازم را اخذ کرده‌است. 

 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار