رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
فرار آمریکا از مذاکرات فنی با ایران؛

تلاش آمریکا برای سیاسی‌کاری در پرونده هسته‌ای ایران

ایالات متحده تلاش گسترده‌ای دارد تا فضای گفتگوها از مذاکرات کارشناسی به کش و قوس‌های سیاسی تبدیل شود تا شاید از این طریق بهره‌برداری های بیشتری از مذاکره با ایران داشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، به نقل شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دور چهارم مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در حالی امروز یکشنبه 21 اردیبهشت برگزار می‌شود که فاصله بین این دور از مذاکرات و دور سوم مذاکرات مسقط، سیاست‌های منطقه‌ای ایالات متحده با چالش‌هایی مواجه بود.

در حالی که دور سوم مذاکرات غیر مستقیم با میانجی‌گری عمان در مسقط برگزار شد که دو طرف اعلام کردند این دور از مذاکرات پیرامون مسائل فنی و کارشناسی بوده است.

مسائلی که درخصوص رفع سوء تفاهمات در خصوص پرونده هسته‌ای و راهکارهای لغو تحریم‌ها از و پیشبرد مذاکرات به دور از سیاست زدگی و صرفاً در حوزه فنی دنبال شده بود. با این حال اما پایان این دور از مذاکرات روند گفتگوها را با چالش و دست‌انداز مواجه کرد.

در شرایطی که پیش‌بینی می‌شد طبق روال هفته‌های گذشته، زمان دور چهارم مذاکرات از سوی دو طرف اعلام شود اما سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا  در واپسین روزهای منتهی به زمان قابل پیش‌بینی برای ادامه مذاکرات گفت: آمریکا هرگز آمادگی خود برای شرکت در گفتگوهای روز شنبه 13 اردیبهشت را اعلام نکرده است این در حالی بود که رسانه‌های غربی، اعلام کردند که مقامات عمانی و اروپایی برای برگزاری گفتگوها در روزهای جمعه و شنبه 12 و 13 اردیبهشت اعلام کردند.

همزمانی این عقب‌نشینی کاخ سفید با اظهارات ترامپ درباره نفت ایران فضا را تا بیش از پیش متشنج کرد ترامپ گفته بود هر کشوری که از ایران نفت بخرد حق تجارت با آمریکا را نخواهد داشت در طول سه هفته گفتگوهای غیر مستقیم،  آمریکا بیش از ۴۰ تحریم را علیه کشورمان با هدف اثرگذاری بر اقتصاد و صادارات حامل‌های انرژی و همینطور چرخه تولید تجهیزات نظامی اعمال کرد تا همچنان جدیت این کشور در مسئله مذاکرات زیر سئوال باشد.

عقب‌نشینی آمریکا از تجاوز به یمن عامل بازدارنده در حمایت از جبهه مقاومت

عقب‌نشینی آمریکا از عملیات نظامی علیه یمن اما یکی دیگر چالش‌هایی بود که در طول هفته گذشته ایالات متحده با آن رو به رو بود.

ترامپ در اظهاراتی به طور ناگهانی از ادامه حملات هوایی به یمن عقب‌نشینی کرد، اقدامی که بسیاری از ناظران بین‌المللی را بهت زده کرد. روزنامه ‏نیویورک تایمز در گزارشی مدعی شد ایران از نفوذ خود بر یمن به عنوان بخشی از تلاش عمان برای ‏میانجیگری و مجاب کردن انصارالله به آتش‌بس با آمریکا استفاده کرده است.‏

با این حال اما بسیاری از تحلیلگران مسائل بین‌الملل و کارشناسان غرب آسیا این عقب‌نشینی را شکست فاحش آمریکا در برابر مقاومت یمن قلمداد کردند.

برخی هم این اقدام را به مسئله سفر ترامپ به منطقه که قرار است فردا با سفر به جده آغاز شود مرتبت دانستند.

به نظر می‌رسد ترامپ در روزی که با انتشار یک توئیت تجاوز به یمن را آغاز کرد، تصور نمی‌کرد این نبرد ‏این اندازه به طول انجامد و با گذشت هفت هفته از تجاوز، نه تنها انصارالله به زانو در نیامد که در هفته ‏هفتم با رونمایی از یک شگفتانه از سوی ارتش یمن دو هدف حیاتی یعنی بندر حیفا و فرودگاه بن گوریون را با دست کم چهار لایه پدافندی مورد اصابت قرار دهد.

عقب‌نشینی آمریکا از تجاوز به یمن و سیاست‌های مداخله‌جویانه در منطقه اگر بر مذاکرات ایران و آمریکا تاثیر مستقیم نداشته باشد می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده در حمایت جمهوری اسلامی ایران از جبهه مقاومت تاثیرگذار باشد.

خشم ملت از جعل نام خلیج فارس

استفاده از یک نام جعلی درباره خلیج فارس توسط ترامپ اما موضوع دیگری بود که به سرعت توانست اتحاد ملت ایران با گرایش‌ها و سلایق مختلف سیاسی را رقم بزند.

وزیر امور خارجه نسبت به این اظهارات ترامپ در واکنشی عنوان کرد: هرگونه اقدام کوته‌بینانه هیچ اعتبار یا اثر قانونی یا جغرافیایی نخواهد داشت، جز آنکه خشم همه ایرانیان از هر قشر و عقیده سیاسی در ایران، ایالات متحده و سراسر جهان را به دنبال خواهد آورد. اغراض سیاسی برای تغییر نام خلیج‌فارس، نشان‌دهنده نیت خصمانه علیه ایران است.

پزشکیان نیز در صفحه شخصی خود نوشت: خلیج فارس خلیج فارس خواهد ماند.

کاربران فضای مجازی نیز به تعابیر مختلف نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و خشم خود را نسبت به خباثت‌های ایالات متحده در قبال ایران ابراز کردند.

سناریوی صهیونیستی و بازیگری فرقه منافقین

اما تا قبل از آغاز دور چهارم مذاکرات غیر مستقیم، جریان صهیونیستی در ادامه کارشکنی‌های خود در مسیر گفتگوها و طرح ادعای واهی درباره فعالیت هسته‌ای ایران با توسل به فرقه منافقین به طرح ادعایی بی‌اساس پرداخت.

شبکه فاکس‌نیوز در گزارشی به نقل از گروهک تروریستی منافقین، مدعی کشف تأسیساتی مخفی در ایران برای تولید تریتیوم شد، ادعایی که نه‌ تنها از حیث منابع، فاقد اعتبار و استناد است، بلکه از منظر تحلیل سیاسی نیز بیشتر به یک عملیات روانی رسانه‌ای شباهت دارد تا یک گزارش خبری.

این رویکرد رسانه‌های صهیونیستی نشان می‌دهد که اتاق‌های فکر رژیم صهیونیستی در مواجهه با تحولات منطقه‌ای، از جمله افزایش نقش ایران در معادلات سیاسی و توافق‌های میدانی مانند آتش‌بس در یمن، در بن‌بست استراتژیک قرار گرفته‌ است.

سید عباس عراقچی وزیر خارجه کشورمان در صفحه اجتماعی ایکس نسبت به گزارش فاکس نیوز و سناریو نویسی جدید جریان منافقین و صهیونیست واکنش نشان داد و نوشت : با شروع مجدد گفتگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا، تصاویر ترسناک ماهواره‌ای بیشتری خیلی دقیق و حساب‌شده در حال انتشار هستند.

نتانیاهو، که به عنوان یک کارشکن مخرب دیگر آبرویی برایش نمانده، در ادامه سیاست تعیین تکلیف برای ترامپ، رو به سوی همه نوچه‌های قدیم و جدید خود آورده است. او این بار، نوکران دون‌پایه ایرانی صدام را به کار گرفته است. دستمزد آن‌ها ممکن است کم باشد، ولی استخدام یک فرقه منحرف تنها نشانه کمال استیصال است.

مذاکرات در غیاب کارشناسان فنی تلاشی برای سیاسی کردن پرونده هسته‌ای ایران

اگرچه دور سوم مذاکرات با حضور کارشناسان فنی برگزار شد اما در آستانه دور چهارم مذاکرات شبکه خبری سی‌ان‌ان آمریکا مدعی شد که روز یکشنبه هیچ تیم فنی‌ای در دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا حضور نخواهد داشت.

به نظر می‌رسد ایالات متحده تلاش گسترده ای دارد تا فضای گفتگوها از مذاکرات کارشناسی به کش و قوس‌های سیاسی تبدیل شود تا شاید از این طریق بهره‌برداری‌های بیشتری از مذاکره با ایران داشته باشد.

پس از دور سوم مذاکرات و بررسی فنی و کارشناسی پیرامون لغو تحریم‌ها و گشایش‌های اقتصادی ، ایالات متحده تلاش‌های گسترده‌ای برای به حاشیه راندن مذاکرات را در دستور کار قرار داد و شاید بتوان گفت اقدام آمریکا برای ادامه گفتگوها در غیاب کارشناسان فنی بخش دیگری از سناریوی سیاسی کردن پرونده هسته‌ای کشورمان باشد.

محمدحسن آصفری، کارشناس مسائل سیاسی در این باره به دانا گفت: آمریکا نمی‌تواند سمت و سوی مذاکرات را به طرف سیاسی کاری منحرف کند زیرا در این صورت قطعاً دستاوردی از این گفتگوها نخواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه ایالات متحده امروز تحت فشار لابی صهیونیستی و رژیم کودک‌کش صهیونی در منطقه است ادامه داد: ترامپ نمی‌تواند هم صهیونیست‌ها را راضی نگه دارد و هم در بین افکار عمومی آمریکا خود را یک رئیس جمهور طرفدار صلح معرفی کند. بلکه باید دست از حمایت از کشتاری که رژیم صهیونیستی در منطقه به راه انداخته بردارد.

آصفری با بیان اینکه باید نقش پلیس بد از رژیم صهیونیستی گرفته شود خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی برای عدم توافق بین ایران و آمریکا در حال دست و پا زدن است و ترامپ باید بداند هرگونه توافقی به دور از دخالت‌های رژیم صهیونیستی محقق خواهد شد.

انتهای خبر/

1404-02-21 12:43 شماره خبر : 11336

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار