
استاندار خراسان رضوی گفت: به دنبال ایجاد دبیرخانهای دائمی برای مدیریت و پیگیری مسائل مربوط به ایمنی حمل و نقل شیمیایی هستیم تا بتوان دستاوردهای علمی آن به سطح منطقهای و بینالمللی گسترش داد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، غلامحسین مظفری در همایش ملی پدافند غیرعامل که صبح امروز در دانشگاه نیشابور برگزار شد، اظهار داشت: حادثه تلخ ۲۹ بهمن ۱۳۸۲ در ایستگاه خیام نیشابور، برای بسیاری از ما درسهای بزرگی به همراه داشت. این حادثه که منجر به شهادت قریب به ۴۰۰ نفر و مجروحیت بیش از ۵۰۰ نفر از همشهریان عزیزمان شد، یادآور لزوم توجه ویژه به ایمنی حمل و نقل شیمیایی و آمادگی در برابر بحرانهای این چنینی است.
وی ادامه داد: این اتفاق دردناک، باعث شد تا مسئولان شهری و کشوری به فکر ایجاد تغییرات جدی در سیستمهای ایمنی و پیشگیری از حوادث مشابه باشند
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در این راستا، به لطف خدا و همت عزیزان در شورای شهر و شهرداری نیشابور، از سالها پیش همایشهایی با محوریت بررسی ایمنی مواد شیمیایی و حمل و نقل آنها برگزار شده است. امسال، این همایش برای دومین بار برگزار شد و هدف آن تقویت زیرساختها، تقویت آمادگی نیروهای امدادی، و بالا بردن آگاهی عمومی در خصوص ایمنی حمل و نقل شیمیایی است.
مظفری خاطرنشان کرد: این همایشها فرصتی برای تبادل تجربیات و ارزیابی مشکلات به وجود آمده در سیستمهای حمل و نقل شیمیایی بوده و از همینرو، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی با اشاره با اینکه ما در این همایشها به دنبال ایجاد دبیرخانهای دائمی برای مدیریت و پیگیری مسائل مربوط به ایمنی حمل و نقل شیمیایی هستیم، گفت: امیدواریم این دبیرخانه به همت دانشگاه نیشابور، شهرداری، و سایر سازمانهای مرتبط، بتواند نقشی ملی ایفا کند و دستاوردهای علمی آن به سطح منطقهای و بینالمللی گسترش یابد.
مظفری یکی از نکات بسیار مهمی که در این همایشها باید به آن پرداخته شود را لزوم ایجاد تغییرات در زیرساختهای شهری و منطقهای به ویژه در نیشابور عنوان کرد و ادامه داد: در این راستا، از ظرفیت ملی برای تقویت و بهبود شرایط استفاده خواهیم کرد و تاکید بر احداث جاده کمربندی برای عبور خودروهای حمل مواد شیمیایی که میتواند در صورت بروز حادثه خطراتی برای مردم داشته باشد، از اولویتهای ماست.
وی افزود: همچنین تقویت واحدهای اورژانس، آتشنشانی و نیروی انتظامی در شهرستانها نیز از دیگر اقدامات حیاتی در این زمینه است.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه یکی از نکات قابل توجهی که در بررسیهای کارشناسی حادثه نیشابور به آن پرداخته شد، کمبود اطلاعات و آگاهی از نوع بار واگنها و نحوه مقابله با چنین حوادثی توسط نیروهای امدادی بود که متاسفانه، اطلاعات لازم به آتشنشانها منتقل نشده بود، بیان داشت: این موضوع باعث شد که اقدامات لازم به درستی صورت نگیرد. در واقع، آموزش به نیروهای امدادی در شرایط بحرانی و آگاهیرسانی دقیق در چنین حوادثی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
مظفری عنوان کرد: در کنار این موارد، باید توجه ویژهای به تقویت سیستمهای اطلاعرسانی عمومی داشت. متاسفانه در بسیاری از مواقع، مردم به دلیل عدم اطلاع کافی و عدم آگاهی از شرایط حادثه به محل وقوع حادثه میروند که خود باعث ایجاد بحرانهای اضافی میشود.
وی افزود: متاسفانه در حادثه نیشابور، بخش زیادی از جانباختگان کسانی بودند که برای تماشا به محل حادثه رفته بودند. این امر نشاندهنده لزوم تقویت سیستمهای اطلاعرسانی به مردم و آموزشهای عمومی در زمینه نحوه رفتار در برابر چنین حوادثی است.
این مقام مسئول بیان داشت: نکتهای که باید به آن اشاره کنم این است که در زمان وقوع حادثه بسیاری از مدیران ارشد کشور حتی از تفاوت بین ایستگاههای کاشمر و خیام اطلاعی نداشتند. این کماطلاعیها در مدیریت بحران و مواجهه با حادثه تأثیرگذار بود.
وی گفت: در نهایت، باید بگویم که این حادثه تلخ و دردناک هرچند بر پیکر شهر نیشابور زخمی عمیق بر جای گذاشت، اما درسهایی را برای همه ما به همراه داشت. امروز، ما باید از این تجربهها بهرهبرداری کنیم تا در برابر حوادث مشابه آمادهتر باشیم.
استاندار خراسان رضوی ابراز امیدواری کرد: با تکیه بر دانش و تجربیات این همایشها و با همکاری همه دستگاهها، گامهای موثری در تقویت سیستمهای ایمنی و پدافند غیرعامل برداریم.
انتهای خبر/
- افتتاح ساختمان و استقلال ساختاری کمیته امداد میانجلگه
- گلزار شهدای قوچان عطرافشانی شد
- چراغ ۷۰ محفل قرآنی در خلیلآباد روشن شد
- کشتی با چوخه نیازمند ساختار تشکیلاتی برای توسعه
- سفر وزیر ورزش و جوانان به گناباد
- زورخانهها مراکزی برای حفظ سنتهای ملی هستند
- تاثیرات معنوی و علمی روزه بر بدن انسان
- چند دستگی و تقابل برای سرخس سَم است
- آقای فرماندار؛ ورزش تربتجام را دریابید
- انسجام مدیران اجرایی برای حل مشکلات کشور
- ادعای آمریکا برای مذاکره فریب افکار عمومی است
- آمریکا به دنبال تحکم، سلطهگری و قدرتنمایی است
- وزیر ورزش پاسخگوی نیازهای ورزشی مردم خلیلآباد نبود
- عفاف و حجاب نیازمند توجه جدی است
- منطق حاکم بر غرب، منطق جاهلیت است
- انهدام دو باند سارقان حرفهای احشام در طرقبهشاندیز
- طرقبه شاندیز؛ نیازمند توسعه زیرساخت کتابخانههای عمومی
- بزرگترین سفره افطار جهان اسلام درمشهد گسترده میشود
- ترامپ به دنبال توقعات و زورگویی جدید است
- احیای شبهای قدر در گلزار بهشت رضا(ع) مشهد
- اجتماع بزرگ عزاداران علوی در سبزوار
- اجتماع علویون گناباد
- برخورد قانونی با هنجارشکنان، خواسته مردم نیشابور است
- مخالف شادی نیستیم اما حرمتها باید حفظ شود
- احیای شب ۲۱ ماه رمضان در تربتجام
- قوای سهگانه استراتژی واحد سرمایهگذاری تعریف کنند
- بازدید ۲۵ هزار نفر از جاذبههای تاریخی تربتحیدریه
- نماهنگ «بک یا الله»
- پیوند فرهنگ ایرانی و اسلامی در حرم رضوی
- احیای شب ۲۱ ماه رمضان در مشهد مقدس
- حالوهوای حرم کاشمر در دومین شب قدر
- برگزاری مراسم افطاری شبهای قدر در روستای پروند
- احیای شب بیست و یکم رمضان در سرخس
- هدایت سرمایههای خرد و کلان به سمت تولید
- کماکان دغدغه رهبری حل مشکلات اقتصادی است
- آراستگی باطنی لازمه درک بهتر شبهای قدر
- ۱۰۰۰ بسته معیشتی در صالحآباد توزیع شد
- سرمایهگذاری در تولید، کلید رونق اقتصادی
- سرمایهگذاری مردم منوط به زمینهسازی دولت است
- اولویت اول کشور اقتصاد است
- اگر دشمن شیطنت کند سیلی سختی خواهد خورد
- ضرورت توجه جدی آحاد جامعه به شعار سال
- مهار گرانی با همکاری مردم محقق خواهد شد
- سرمایهگذاری یکی از کلیدهای موفقیت ایران است
- تلاشهای دشمنان برای ایجاد ترس و عدم اطمینان
- ظرفیتهای کشور باید به سمت تولید هدایت شود
- اقتصاد و معیشت باید اولویت دولت باشد
- جنگ روانی دشمن علیه پول ایران توسط دشمن
- اقتصاد بدون مشارکت مردم رشد پایداری نخواهد داشت
- دشمن با عملیات روانی بهدنبال بیثباتی بازار است
- مشاهده بیشتر

