رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
1404-02-04 20:48 شماره خبر : 11148 https://sobhtoos.ir/short/4OamZ
معاون وزیر نیرو خبر داد:

معاون وزیر نیرو گفت: رئیس‌جمهور به طور مستمر از وزارت نیرو و سایر مراجع ذی‌ربط در پیگیری پیشرفت‌های پروژه‌های خورشیدی سؤال می‌کنند و تأکید می‌کنند که توسعه نیروگاه‌های خورشیدی به‌عنوان یکی از اولویت‌های کشور مدنظر باشد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ محسن طرز طلب، در مراسم افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۱۰۳ مگاوات نیروگاه خورشیدی در کاشمر، ضمن ارائه گزارشی جامع از پیشرفت‌های این پروژه، خط مشی‌های کلان دولت و سازمان خود را در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر بیان کرد. این مراسم با حضور مقامات استانی، محلی و فعالان بخش کشاورزی و صنعت برگزار شد.

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا)، با اشاره به برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده برای تسهیل تأمین انرژی در مناطق کشاورزی، اظهار داشت: هدف ما از اجرای این پروژه، ایجاد زیرساخت‌های لازم برای تأمین نیازهای انرژی کشاورزان در چهار شهرستان کاشمر، بردسکن، خلیل‌آباد و کوهسرخ است. 

وی با بیان اینکه در حال حاضر، ظرفیت ۲۱ مگاواتی در این مناطق وجود دارد که قرار است به ۵۱ مگاوات افزایش یابد، خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهور به طور مستمر از وزارت نیرو و سایر مراجع ذی‌ربط در پیگیری پیشرفت‌های این پروژه سؤال می‌کنند و تأکید می‌کنند که توسعه نیروگاه‌های خورشیدی به‌عنوان یکی از اولویت‌های کشور مدنظر باشد. 

طرزطلب با تأکید بر اینکه متأسفانه، در برخی موارد، سرعت پیشرفت پروژه‌ها به دلیل چالش‌های اجرایی کند بوده است که این موضوع موجب نارضایتی مقامات عالی‌رتبه کشور شده است، تصریح کرد: ما در حال حاضر حدود ۷ هزار مگاوات تجهیزات را وارد کشور کرده‌ایم که این اقدام منجر به بدهی‌هایی در حدود ۱۱۰ هزار میلیارد تومان برای سیستم بانکی کشور شده است؛ البته این بدهی‌ها به تدریج و با ورود درآمدهای حاصل از پروژه‌ها برگشت داده خواهد شد. 

وی با اشاره به اینکه برای تسهیل فرایند، ما با کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی قراردادهایی بر اساس نظام قسط‌بندی منعقد کرده‌ایم، اذعان کرد: این قراردادها به آن‌ها اجازه می‌دهد تجهیزات مورد نیاز خود را بدون نیاز به پرداخت یکجا تهیه کنند و هزینه‌ها را به‌صورت اقساطی تسویه کنند، این رویکرد، ضمن تسهیل فرایند همکاری، به توسعه پایدار در مناطق محروم کمک خواهد کرد.

معاون وزیر نیرو در ادامه از نقش فرمانداری و فعالان محلی در پیشبرد این پروژه تقدیر کرد و گفت: ما در حال حاضر تجهیزات مختلفی از جمله پنل‌های خورشیدی، کابل‌ها و سایر اجزای مورد نیاز را در اختیار داریم و آماده‌ایم تا این تجهیزات را در چند شهرستان نصب و راه‌اندازی کنیم، این تأسیسات پس از راه‌اندازی، به‌صورت مشارکتی در اختیار مردم قرار خواهند گرفت و هزینه‌های انجام‌شده نیز به‌صورت منصفانه بازپرداخت خواهد شد.

وی با بیان اینکه دولت به طور جدی درصدد است تا با اجرای این طرح‌ها، نه تنها نیازهای داخلی کشور را تأمین کند، بلکه بستر مناسبی برای صادرات انرژی ایجاد کند، عنوان کرد: این امر نه تنها به افزایش درآمدهای کشور کمک می‌کند، بلکه به کاهش وابستگی به منابع فسیلی نیز منجر خواهد شد.

طرزطلب با اشاره به چالش واگذاری زمین‌ها، تشریح کرد: بر اساس بخشنامه‌ای که دولت در امور واگذاری زمین‌ها ارائه داده است، تمام زمین‌های مورد نیاز برای اجرای پروژه‌ها باید توسط کمیسیون‌های استانی و تهران تصویب شوند و این فرایند گاهی اوقات بسیار وقت‌گیر است و مانع از پیشرفت سریع پروژه‌ها می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه ما به‌عنوان سرمایه‌گذاران و یاران دولت در این عرصه، امیدواریم که این گره‌های اداری برطرف شود و بتوانیم با سرعت بیشتری در خدمت مردم و دولت باشیم، بیان کرد: امیدواریم با همکاری همه ذی‌نفعان، بتوان به اهداف تعیین‌شده در زمینه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر دست یافت. 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:

آخرین اخبار