رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
مدیر اداره جهاد کشاورزی گناباد خبر داد:

تداوم مبارزه با ملخ‌ها در مزارع گناباد

مدیر اداره جهاد کشاورزی گناباد گفت: به‌دنبال حمله ملخ‌ها به تاغ‌زارهای شهرستان گناباد، مبارزه با انواع ملخ‌ها در بیش از ۵۰۰ هکتار از مزارع گناباد همچنان ادامه دارد.

اسماعیل قربانی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، با اشاره به گذشت یک‌ماه از عملیات سم‌پاشی و مبارزه با ملخ‌ها، اظهار داشت: تغییرات شرایط آب و هوایی و افزایش بارندگی در زمستان ۱۴۰۳ سبب شد تا جمعیت انواع ملخ‌های بومی، به‌ویژه مراکشی و شکم بادمجانی در شهرستان گناباد افزایش یابد. 

 

وی افزود: در سال جاری از اوایل فروردین‌ماه، مبارزه با انواع ملخ‌های شکم بادمجانی و مراکشی در دهستان زیبد و سایر مناطق گناباد آغاز شده است.  

 

مدیر اداره جهاد کشاورزی گناباد با اشاره به اینکه این عملیات تاکنون در بیش از ۵۰۰ هکتار انجام شده است، عنوان کرد: پایش مستمر کانون‌ها، صدور اعلامیه‌های پیش‌آگاهی، استفاده از ظرفیت دهیاری‌ها، شوراها و کشاورزان پیشرو، تجهیز دستگاه‌های سم‌پاش و توربولاین برای کنترل به‌موقع انواع ملخ در اماکن، آماده‌سازی طعمه مسموم و توزیع با هماهنگی مراکز جهاد کشاورزی و شوراهای اسلامی و دهیاران مناطق آلوده به آفت، از جمله تدابیر لازم جهت کنترل به‌موقع و جلوگیری از خسارت این آفت است.

 

وی با بیان اینکه این آفت در مقطعی کنترل شده و مبارزه با آنان مجدداً قوت بیشتری گرفته است، تصریح کرد: ۵۰۰ هکتار از مزارع شهرستان درگیر هجوم انواع ملخ‌ها بوده که مبارزه در سطح ۲۳۰ هکتار از اماکن با استفاده از دستگاه مخصوص سم‌پاش، مبارزه انجام شده و با توجه به خطرات زیست‌محیطی سموم تکنیکال و عدم استفاده در اطراف مزارع و باغات، ادامه مبارزه از طریق توزیع طعمه مسموم در سطح ۲۷۰ هکتار اجرا شده است.

 

قربانی خاطرنشان کرد: از آنجا که مقدار سم مصرفی در طعمه مسموم توزیع‌ شده، بیش از دز موردنیاز است، توصیه لازم درخصوص نحوه استفاده صحیح از طریق دستورالعمل داده شده و از باغداران و کشاورزان تقاضا داریم که به‌منظور مصرف بهینه و کنترل آفت، از مصرف بی‌رویه و استفاده در سایر موارد جداً خودداری کنند.

 

وی در پایان، بیان کرد: لازم است به استحضار کشاورزان برسانیم که درصورت مبارزه از طریق طعمه مسموم، سم و سبوس به میزان کافی در مراکز جهاد کشاورزی شهرستان وجود داشته و بهره‌برداران هر منطقه می‌توانند از نزدیک‌ترین مرکز جهاد کشاورزی منطقه سکونت خود، نسبت به دریافت آن اقدام کنند.

 

انتهای خبر/

1404-03-01 09:48 شماره خبر : 11499

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار