رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
مدبر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه عنوان کرد؛

کمبود نقدینگی محوری‌ترین مشکل کشاورزان تربت‌حیدریه

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه کمبود نقدینگی را محوری‌ترین مشکل بهره‌برداران کشاورزی تربت‌حیدریه عنوان کرد و افزود: افزایش نرخ سود بانکی از ۱۸ به ۲۳ درصد، موجب افزایش هزینه تولید شده‌ است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ به نقل از ایرنا؛ علیرضا قادری اظهار کرد: ۲۲ هزار هکتار از مجموع ۹۱ هزار هکتار اراضی زراعی، کشاورزی و دامی این شهرستان، مجهز به سامانه‌های نوین و آبیاری تحت‌فشار شده‌ است.

وی افزود: از ابتدای امسال نیز بیش از ۱۴۱ هکتار سیستم آبیاری تحت‌فشار با اعتبار ۸۰ میلیارد ریال در تربت‌حیدریه انجام شده که ۳۰ درصد آن از محل خودیاری کشاورزان و بقیه از محل اعتبارات دولتی بوده است.

قادری با بیان اینکه یکی از مباحث اصلی مرمت و لایروبی قنات است، بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۶ رشته قنات با اعتبار ۱۴ میلیارد ریال در تربت‌حیدریه مرمت و لایروبی شده است.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه ادامه داد: تعداد بهره‌برداران کشاورزی در این شهرستان ۱۹ هزار و ۴۱۵ نفر بوده و تولید سالیانه نیز، ۴۳۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی است.

وی با اشاره به اینکه در تولید برخی محصولات همچون زعفران رتبه نخست جهان را داریم، گفت: در برخی محصولات نظیر پسته با بیش از سه هزار و ۳۵۰ هکتار سطح زیر کشت، جایگاه کشوری و در برخی نیز رتبه استانی داریم.

قادری اظهار کرد: بر این اساس سطح زیر کشت زعفران در تربت‌حیدریه ۹ هزار و ۲۰۰ هکتار و اراضی باغات دیمی و آبی ۱۵ هزار و ۱۰۰ هکتار و بقیه گندم، جو، کلزا، پسته، سیب‌زمینی و سایر محصولات است.

وی اضافه کرد: از مجموع هشت هزار و ۸۵۰ هکتار سطح زیر کشت گندم آبی و دیم، ۲۱ هزار تن گندم مازاد بر مصرف بوده که ۳۰ درصد نسبت به پارسال بیشتر است، این گندم در قالب خرید تضمینی خریداری شده و تاکنون معادل ۲۵ درصد مبلغ آن پرداخت و تا پایان شهریورماه امسال تسویه کامل انجام می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه افزایش میزان تولید امسال گندم در این شهرستان را ناشی از افزایش بارندگی و نیز حضور کارشناسان در مزرعه‌ها در قالب طرح تحول اقتصادی عنوان کرد.

به گفته وی، این در حالی است که موضوع آفت و سن‌زدگی گندم به دلیل مبارزه با آفات و حضور کارشناسان در سطح اراضی شهرستان تربت‌حیدریه امسال به صفر رسیده است.

وی به وضعیت مرغداری‌های تربت‌حیدریه نیز اشاره کرد و گفت: از مجموع ۷۸ مرغداری موجود، ۴۹ واحد فعال است و امسال ۲ میلیون و ۳۷۲ هزار قطعه در مرغداری‌های شهرستان تولید شده‌ است.

قادری اظهار کرد: تعطیلی برخی از مرغداری‌ها دایمی نیست و بیشتر به‌خاطر بیماری و البته سرمایه در گردش به صورت موقتی غیرفعال شده‌اند.

وی از کمبود نقدینگی به عنوان محوری‌ترین مشکل بهره‌برداران کشاورزان این منطقه یاد کرد و افزود: افزایش نرخ سود بانکی از ۱۸ به ۲۳ درصد، موجب افزایش هزینه تولید شده‌ است.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه در ادامه گفت: به‌تازگی مشکل برق نیز اضافه شده و کشاورزان برای استفاده از «پنل» خورشیدی استقبال زیادی نکرده و مدعی هستند این تجهیزات بعد از سه تا چهار سال مستهلک می‌شود.

انتهای خبر/

1403-05-30 10:10 شماره خبر : 8275

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!