رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور خبر داد:

پیش‌بینی برداشت ۹۰تن گل محمدی از گلستان‌های نیشابور

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور با اشاره به آغاز فصل برداشت گل محمدی از سطح ۲۹ هکتار از گلستان‌های این شهرستان، گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال ۹۰ تن گل محمدی در نیشابور برداشت شود.

علی مبارکی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، اظهار داشت: برداشت گل محمدی در شهرستان نیشابور وضعیت مناسبی دارد و با همت کشاورزان تولید کننده برداشت این محصول آغاز شده و اقدامات ترویجی و کلاس‌های آموزشی جهاد کشاورزی از جمله اقدامات حمایتی در این زمینه صورت گرفته است.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور با اشاره به اینکه گل محمدی جزو گیاهان کم‌آب‌بر محسوب می‌شود و برای مناطقی که با محدودیت منابع آبی مواجه هستند، گزینه‌ای بسیار مناسبی است، بیان داشت: برخی از ارقام گل محمدی به صورت دیمی کشت می‌شوند، یعنی بدون نیاز به آبیاری مستمر می‌توانند رشد کنند و محصول خوبی بدهند.
مبارکی ادامه داد: این ویژگی باعث شده که گل محمدی در مناطق نیمه‌خشک و کوهپایه‌ای هم قابل کشت باشد. به همین دلیل، کشاورزان زیادی به سمت این گیاه جذب شده‌اند تا مصرف آب را کاهش دهند و در عین حال درآمد خوبی داشته باشند.
وی زمان برداشت گل محمدی را از اردیبهشت تا اواسط خرداد عنوان کرد و گفت: بهترین زمان برداشت آن قبل از طلوع آفتاب است، زیرا در این زمان گل‌ها بیشترین میزان اسانس را دارند.
مبارکی ادامه داد: در صورت تاخیر در برداشت گل‌های باز شده، گل از رنگ صورتی به رنگ سفید متمایل شده و میزان اسانس آن کاهش پیدا می‌کند.
وی یکی از مهم‌ترین عملیات قبل از آغاز کاشت گل محمدی را شخم زدن عمیق زمین دانست و بیان داشت: شخم زدن عمیق خاک باعث می‌شود تا لایه‌های فشرده خاک که باعث کاهش رشد ریشه گل محمدی در خاک می‌شوند، خرد شوند.
مدیر جهاد کشاورزی نیشابور عنوان کرد: توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی از جمله تهیه اسانس، گلابگیری، مرباسازی و تهیه غنچه خشک از جمله ضروریات فعالیت‌های جانبی در راستای ایجاد ارزش افزوده و اشتغالزایی این محصول است.
مبارکی گفت: در دنیا بیش از ۱۵۰ نوع فرآورده مختلف را می‌توان از گل محمدی استحصال کرد که در ایران چیزی حدود ۴۰ محصول از آن را در آزمایشگاه کار کرده‌ایم.
وی با اشاره به اینکه زمان برداشت گل محمدی با توجه به اقلیم هر منطقه و پایه‌های این گل خوشبو از اردیبهشت تا خرداد متفاوت است، افزود: گل‌هایی که باز شده‌اند بایستی هر چه سریعتر برداشت شوند.
مبارکی عدم بسته بندی مناسب، درجه‌بندی، تر فروشی و بازاریابی فرآورده‌های گل محمدی و گیاهان دارویی را از مشکلات این صنعت برشمرد.

مدیر جهاد کشاورزی نیشابور با اشاره به اینکه ۲۹ هکتار از سطح مزارع شهرستان نیشابور به کشت گل محمدی اختصاص داده شده است، گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۹۰ تن گل محمدی از گلستان‌های کشت این گل خوشبو و زیبا در نیشابور برداشت که درآمد ناخالص ۹ میلیارد تومانی را عاید کشاورزان نیشابوری خواهد کرد.

انتهای خبر/

1404-02-18 22:14 شماره خبر : 11298

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار