رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
1404-01-25 21:28 شماره خبر : 11052 https://sobhtoos.ir/short/4AWEo
نماینده نیشابور در مجلس شورای اسلامی:

نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی گفت: نیشابور ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بسیار زیادی نسبت به برخی استان‌های کشور دارد این شهرستان شایسته توجه ویژه و حتی تأسیس اداره‌کل مستقل میراث فرهنگی است.

به گزارش خبرنگار پایگاه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس» سید یحیی سلیمانی در مراسم بزرگداشت عطار نیشابوری که عصر امروز با حضور وزیر میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و استاندار خراسان رضوی که در محل باغ آرامگاه این عارف و شاعر بزرگ کشور برگزار شد، با اشاره به جایگاه برجسته این عارف و اندیشمند بزرگ گفت: متأسفانه عطار نیشابوری آن‌چنان که باید و شاید، حتی در داخل کشور نیز شناخته نشده است.

وی افزود: این موضوع شاید ناشی از پیچیدگی‌های شخصیتی و تنوع آثار او باشد؛ به‌گونه‌ای که برخی وی را عارف، برخی شاعر و برخی نویسنده می‌دانند و همین موضوع موجب شده تاکنون تحلیل جامع و کاملی از شخصیت و آثار ایشان ارائه نشود.

نماینده مردم شهرستان‌های نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان‌جلگه در مجلس شورای اسلامی افزود: خوشبختانه امروز مردم نیشابور با افتخار از «شهر عشق عطار» یاد می‌کنند. تعبیر «هفت شهر عشق» نماد وسعت دید، عمق اندیشه و نگاه بلند این عارف نامدار است؛ شخصیتی که آثارش هنوز هم مورد توجه اندیشمندان معاصر قرار دارد و بی‌تردید یکی از پایه‌گذاران عرفان اسلامی به شمار می‌رود.

سلیمانی ادامه داد: نیشابور نه‌تنها میزبان عطار و خیام است، بلکه چهره‌های بزرگی چون کمال‌الملک، امامزاده محروق و در حقیقت، میزبان حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا(ع) نیز در تاریخ این شهر جایگاه ویژه‌ای دارند.

نماینده نیشابور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ظرفیت‌های گسترده این شهرستان گفت: نیشابور در زمینه‌های انسانی، فرهنگی، صنعتی و گردشگری دارای پتانسیلی فراتر از بسیاری از استان‌های کشور است. این شهرستان شایسته توجه ویژه و حتی تأسیس اداره‌کل مستقل میراث فرهنگی است؛ هرچند ممکن است قوانین فعلی اجازه این امر را ندهند، اما باید در سیاست‌گذاری‌ها و تصمیم‌گیری‌های کلان لحاظ شود.

سلیمانی همچنین با بیان اینکه سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی در حوزه میراث فرهنگی نیشابور انجام شده است، گفت: در نقاط تاریخی چون بازار سرپوش، شاهد حضور سرمایه‌گذاران هستیم، اما متأسفانه برخی قوانین مانع احیا و حفاظت گمؤثر این آثار شده‌اند. به عنوان مثال، تنها دو هزار متر از محوطه تاریخی عطار کاوش شده، در حالی که طبق مستندات تاریخی، این پهنه تا ۶۰ کیلومتر وسعت دارد.

وی در پایان از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست با نگاه ویژه به نیشابور، ضمن حمایت از برنامه‌های فرهنگی، در تأسیس بنیاد ملی عطار و خیام نیز همکاری کند.

سلیمانی بیان داشت: مقدمات تأسیس این بنیاد فراهم شده و پس از تهیه طرح توجیهی، می‌تواند همچون بنیاد حافظ و سعدی در ساختارسازی فعالیت‌های فرهنگی و برگزاری مراسم‌های مرتبط نقش‌آفرین باشد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
آخرین اخبار