رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
کارشناس مذهبی:

مقاومت عاشورایی الگویی برای وحدت معاصر

کارشناس مسائل مذهبی گفت: وحدتی که در دفاع مقدس ۱۲ روزه شکل گرفت، ریشه در عاشورا دارد؛ عاشورا برای ما فقط یک واقعه تاریخی نیست، بلکه الگویی زنده برای مقاومت، بصیرت و وحدت ملی است.

حجت‌الاسلام علی علوی‌مقدم در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ با اشاره به پیوند عمیق عاشورا با وحدت ملی امروز، اظهار داشت: دفاع مقدس ۱۲ روزه اخیر به نوعی استمرار راه امام حسین علیه‌السلام بود و مطمئناً رمز بقاء این ملت در پیوند با امام، ولایت‌پذیری عاشورایی و روایتگری مؤمنانه نهفته است.

عاشورا، ستون وحدت در ایران معاصر

وی همچنین در ادامه خاطرنشان کرد: اگر امروز در میانه جنگ سخت و جنگ روایت‌ها، ملت ایران این‌گونه منسجم و همدل در میدان ایستاده، این را مدیون عاشورا هستیم؛ عاشورا برای ما فقط یک واقعه تاریخی نیست، بلکه الگویی زنده برای مقاومت، بصیرت و وحدت است.

این کارشناس مسائل مذهبی با اشاره به شب‌های پرشور محرم، شکل‌گیری وحدت ملی در روزهای دفاع مقدس اخیر را برخاسته از ایمان عاشورایی مردم ایران دانست و تصریح کرد: همان‌طور که جبهه حق در عاشورا با قدرت ایمان ایستاد، امروز هم ملت ایران با الهام از آن ایستادگی، در برابر ظلم جهانی ایستاده و پیروز میدان است.

مقاومت؛ راهبردی برخاسته از دل ایمان

وی با تأکید بر اینکه مقاومت در جمهوری اسلامی نه یک تاکتیک سیاسی، بلکه یک راهبرد اعتقادی و برآمده از منطق هیهات منّا الذله است، اذعان کرد: ما در این ۱۲ روز گذشته دیدیم که چگونه همه اقشار، همه ادیان، حتی کسانی که شاید نقدهایی به برخی مسائل داخلی دارند، در برابر دشمن خارجی یک‌دل و یک‌صدا شدند.

علوی‌مقدم با اشاره به اینکه وطن‌دوستی در فرهنگ اسلامی با ایمان گره خورده است، عنوان کرد: وطن‌دوست‌ترین انسان‌های این سرزمین، شهدا و علمایی بودند که با روحیه مذهبی جان خود را فدای ملت کردند، محبوب‌ترین چهره امروز هم ولی‌فقیه است؛ چون هم از ملت، هم از اسلام و ایران دفاع می‌کند.

ولایت، حلقه عقلانیت و هویت ملی

وی با بیان اینکه اگر امروز بخواهیم وحدت ملی‌مان را حفظ کنیم، باید پیوند نسل‌ها با رهبر انقلاب تقویت شود، تشریح کرد: این رهبری است که با تکیه بر ایمان، فرهنگ ایرانی و هویت دینی، ما را از توفان‌های سیاسی عبور داده، نگاه ایشان به زبان فارسی، تمدن ایرانی اسلامی، امت اسلامی و آینده ایران، سرمایه‌ای استراتژیک برای کشور است.

جنگ روایت‌ها، جبهه‌ای تازه

علوی‌مقدم در بخش دیگری از این گفتگو به اهمیت روایتگری صحیح از دفاع مقدس ۱۲ روزه پرداخت و گفت: همان‌گونه که اربعین روایت عاشورا را جهانی کرد، امروز هم باید روایت قهرمانی‌ها، مظلومیت‌ها و حتی جنایات دشمن در این جنگ اخیر، به زبان رسانه و هنر جهانی شود.

وی افزود: ما نیاز داریم تصاویر مادران شهدا، مجاهدت امدادگران و حتی نوجوانانی که در فضای مجازی حقیقت را منتشر کردند، در قالب مستند و محتواهای نو بازنمایی شود. ملت ایران در جنگ روایت‌ها هم پیروز شد؛ چون مردم روایتگر شدند.

از کربلا تا دفاع مقدس ۱۲ روزه

وی جنگ اخیر را امتداد عاشورا دانست و گفت: در کربلا، امام حسین علیه‌السلام ایستاد و جهان را تحت‌تأثیر قرار داد، امروز هم سرداران و نیروهای ما، همان فرهنگ را ادامه دادند؛ چرا سردار سلیمانی محبوب همه شد؟ چون صادقانه جنگید، چون خالص بود، چون بوی کربلا می‌داد.

علوی‌مقدم با اشاره به نوای «ای ایران» در شب عاشورا، گفت: وقتی در حسینیه امام خمینی، رهبر انقلاب خواستند سرود ای ایران با لحن عاشورایی خوانده شود، این یک اتفاق نمادین مهم بود؛ یعنی ملت و امت یکی است، دین و ملیت در تضاد نیستند. بلکه هم‌افزا هستند.

انتهای خبر/

1404-04-22 23:56 شماره خبر : 12153

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!