
روستای رباط سمنگان تربتجام با جمعیتی بالغ بر ۱۰ هزار نفر، همچنان فاقد دبیرستان دخترانه است که این مسئله نیازمند توجه فوری مسئولان برای احداث دبیرستان دخترانه و ایجاد فرصتهای برابر تحصیلی برای تمامی جوانان است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه تحلیلی خبری «صبح توس»، نظام آموزشی ایران پس از انقلاب ۵۷، تحولات چشمگیری را تجربه کرده به طوری که امروز ایران با افزایش نرخ باسوادی ۶ سال به بالاها از ۴۷.۵ درصد قبل از انقلاب به ۹۰.۷ درصد بعد از انقلاب به عنوان یکی از کشورهای تراز اول در پوشش تحصیلی به شمار میرود هرچند هنوز در برقراری عدالت آموزشی و رسیدن به نقطه مطلوب، فاصله بسیار دارد.
با وجود وعده همۀ دولتهای پس از انقلاب برای توسعه عدالت آموزشی، دانشآموزانی هستند از روستاهای کشور هنوز بدون مدرسه درس میخوانند؛ عدالت زمانی محقق میشود که هر دانشآموز و هر کودک بدون تبعیض در جنسیت، قومیت، زبان، فرهنگ و محل زندگی، بتواند در محیط آموزشی باکیفیت مطلوب حضور داشته باشد.
الزام عدالت آموزشی به معنای دسترسی برابر و منصفانه به امکانات
الزام عدالت آموزشی به معنای دسترسی برابر و منصفانه به امکانات و فرصتهای آموزشی برای همه افراد جامعه است، بدون توجه به جنسیت، قومیت، موقعیت اقتصادی یا جغرافیایی آنها است؛ هنگامی که همه افراد جامعه به آموزش با کیفیت دسترسی داشته باشند، فرصتهای برابر برای موفقیت و پیشرفت فردی و جمعی فراهم میشود.
همچنین، دسترسی برابر به آموزش میتواند به کاهش نابرابریهای اجتماعی، اقتصادی و جنسیتی کمک کند؛ اما با اجرای سیاستهای عدالت آموزشی، این نابرابریها کاهش مییابد و با ارائه آموزش مناسب به همه افراد جامعه، سرمایه انسانی کشور تقویت میشود و افراد توانمندتری برای مشارکت در توسعه و پیشرفت کشور آماده میشوند.
عدالت آموزشی یکی از عوامل کلیدی برای رشد و پیشرفت جامعه است و باید به عنوان یکی از اولویتهای اصلی سیاستگذاران و تصمیمگیران کشور مدنظر قرار گیرد؛ با اجرای سیاستهای عدالت آموزشی، میتوان به توسعه پایدار و برقراری عدالت اجتماعی دست یافت و آیندهای روشنتر برای همه افراد جامعه فراهم کرد.
انتظار میرود دولت چهاردهم در ادامه راه دولت شهید آیتالله رئیسی، شاخصهای آموزشی و تربیتی در جوامع روستائی محروم را ارتقاء دهد.
روستای با 10هزارنفر بدون دبیرستان دخترانه
حجتالاسلام علی قابل امام جمعه نصرآباد تربتجام در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، با انتقاد از نبود مدرسه متوسطه دوم دخترانه در روستای ۱۰ هزار نفری رباط سمنگان تربتجام اظهار کرد: نبود دبیرستان دخترانه در روستای رباط سمنگان یکی از مشکلات بزرگی است که دختران روستا مجبورند برای ادامه تحصیل به شهرهای نزدیک بروند که هم هزینه زیادی دارد و هم زمانبر است.
وی تصریح کرد: این موضوع باعث میشود بسیاری از دختران نتوانند تحصیلات خود را ادامه دهند و مجبور به ترک تحصیل شوند.
امام جمعه نصرآباد تربتجام بیان داشت: این مشکل تاثیرات زیادی دارد. اول از همه، دختران از دسترسی به آموزش با کیفیت محروم میشوند؛ این موضوع تاثیرات منفی بر توسعه اجتماعی و اقتصادی روستای خواهد داشت.
حجتالاسلام قبال در ادامه خاطر نشان کرد: مسئولان باید در ساخت یک دبیرستان دخترانه در این روستا اقدام کنند این امر سبب افزایش تحصیل دختران و کاهش نابرابریهای اجتماعی و جنسیتی بسیار ارزشمند میباشد و باعث بالا رفتن سطح تحصیلات و ایجاد فرصتهای شغلی و اقتصادی بیشتری در منطقه خواهد شد.
وی در پایان بیان داشت: مردم روستای رباط سمنگان نقش بسیار مهمی در این خصوص دارند و با همکاری و کمک مسئولان و خیران منطقه میتوانند منابع لازم را برای ساخت دبیرستان فراهم کنند.
وجود کلاسهای کانسکی در مدارس این شهرستان غیرقابل قبول است
محسنمهآبادی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، اظهار کرد: نبود دبیرستان دخترانه در روستای رباط سمنگان باعث میشود که دخترهای این منطقه مجبور به ترک تحصیل شوند این موضوع باعث افزایش آسیبهای اجتماعی در روستا شده و نگرانیهای جدی برای خانوادهها به وجود آورده است.
وی تصریح کرد: وجود کلاسهای کانسکی در مدارس این شهرستان غیرقابل قبول و نگران کننده است و تمام تلاش خود را جهت رفع این کمبودها به کار خواهیم گرفت.
فرماندار تربتجام با اشاره به برنامههای دولت برای بهبود کیفیت آموزش در مناطق کمتر برخوردار، اظهار داشت: توسعه واقعی بدون مشارکت مردم امکانپذیر نیست؛ مردم محلی هم نیز میتوانند با همکاری و مشارکت خود در ایجاد امکانات بهتر و حمایت از طرحهای آموزشی نقش مهمی ایفا کنند.
وی در پایان بیان داشت: امیدواریم با تلاشهای جمعی، بتوانیم این مشکلات را رفع کنیم و آیندهای بهتر برای دانشآموزان این منطقه فراهم آوریم.
عدم همراهی مردم در ساخت مدرسه مواجه هستیم
حجتالاسلام یدالله دامنپاک مدیر آموزش و پرورش تربتجام در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، اظهار کرد: در خصوص مشکل نبود مدرسه متوسطه دوم دخترانه در روستای رباط سمنگان، پیگیریهای لازم انجام و اقدامات لازم از سوی اداره کل نوسازی مدارس استان انجام شده است.
وی تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی ما این است که زیرساختهای آموزشی کافی نداریم؛ برای ساخت یک دبیرستان دخترانه، به منابع مالی و تجهیزات زیادی نیاز داریم که تا حدودی این مشکل برطرف شده است؛ همچنین، برخی از مردم محلی به دلایل مختلف مثل نداشتن انگیزه، همکاری لازم را در این خصوص انجام نمیدهند.
مدیر آموزش و پرورش تربتجام بیان داشت: باید با همکاری معتمدین و علمای روستا با مردم صحبت شود و اهمیت فرا گرفتن علم و تاثیرات مثبت آن را بر زندگیشان توضیح دهیم تا بتوانیم آنها را به همکاری و مشارکت در این پروژه ترغیب کنیم؛ اگر مردم ببینند که ساخت مدرسه میتواند آینده بهتری برای فرزندانشان به همراه داشته باشد، قطعاً همکاری بیشتری خواهند کرد.
دامنپاک در ادامه خاطر نشان کرد: رفع مشکلات آموزشی نیازمند همکاری همهجانبه از سوی مسئولان و مردم محلی است؛ اگر همگی دست به دست هم دهیم، میتوانیم به هدفمان برسیم و شرایط تحصیلی بهتری برای دختران روستای رباط سمنگان فراهم کنیم.
وی در پایان بیان داشت: در صورت یافتن مکان اجارهای مورد تایید آموزش و پرورش، کد مدرسه صادر خواهد شد.
انتهای خبر/
- افتتاح ساختمان و استقلال ساختاری کمیته امداد میانجلگه
- گلزار شهدای قوچان عطرافشانی شد
- چراغ ۷۰ محفل قرآنی در خلیلآباد روشن شد
- کشتی با چوخه نیازمند ساختار تشکیلاتی برای توسعه
- سفر وزیر ورزش و جوانان به گناباد
- زورخانهها مراکزی برای حفظ سنتهای ملی هستند
- تاثیرات معنوی و علمی روزه بر بدن انسان
- چند دستگی و تقابل برای سرخس سَم است
- آقای فرماندار؛ ورزش تربتجام را دریابید
- انسجام مدیران اجرایی برای حل مشکلات کشور
- ادعای آمریکا برای مذاکره فریب افکار عمومی است
- آمریکا به دنبال تحکم، سلطهگری و قدرتنمایی است
- وزیر ورزش پاسخگوی نیازهای ورزشی مردم خلیلآباد نبود
- عفاف و حجاب نیازمند توجه جدی است
- منطق حاکم بر غرب، منطق جاهلیت است
- انهدام دو باند سارقان حرفهای احشام در طرقبهشاندیز
- طرقبه شاندیز؛ نیازمند توسعه زیرساخت کتابخانههای عمومی
- بزرگترین سفره افطار جهان اسلام درمشهد گسترده میشود
- ترامپ به دنبال توقعات و زورگویی جدید است
- احیای شبهای قدر در گلزار بهشت رضا(ع) مشهد
- اجتماع بزرگ عزاداران علوی در سبزوار
- اجتماع علویون گناباد
- برخورد قانونی با هنجارشکنان، خواسته مردم نیشابور است
- مخالف شادی نیستیم اما حرمتها باید حفظ شود
- احیای شب ۲۱ ماه رمضان در تربتجام
- قوای سهگانه استراتژی واحد سرمایهگذاری تعریف کنند
- بازدید ۲۵ هزار نفر از جاذبههای تاریخی تربتحیدریه
- نماهنگ «بک یا الله»
- پیوند فرهنگ ایرانی و اسلامی در حرم رضوی
- احیای شب ۲۱ ماه رمضان در مشهد مقدس
- حالوهوای حرم کاشمر در دومین شب قدر
- برگزاری مراسم افطاری شبهای قدر در روستای پروند
- احیای شب بیست و یکم رمضان در سرخس
- هدایت سرمایههای خرد و کلان به سمت تولید
- کماکان دغدغه رهبری حل مشکلات اقتصادی است
- آراستگی باطنی لازمه درک بهتر شبهای قدر
- ۱۰۰۰ بسته معیشتی در صالحآباد توزیع شد
- سرمایهگذاری در تولید، کلید رونق اقتصادی
- سرمایهگذاری مردم منوط به زمینهسازی دولت است
- اولویت اول کشور اقتصاد است
- اگر دشمن شیطنت کند سیلی سختی خواهد خورد
- ضرورت توجه جدی آحاد جامعه به شعار سال
- مهار گرانی با همکاری مردم محقق خواهد شد
- سرمایهگذاری یکی از کلیدهای موفقیت ایران است
- تلاشهای دشمنان برای ایجاد ترس و عدم اطمینان
- ظرفیتهای کشور باید به سمت تولید هدایت شود
- اقتصاد و معیشت باید اولویت دولت باشد
- جنگ روانی دشمن علیه پول ایران توسط دشمن
- اقتصاد بدون مشارکت مردم رشد پایداری نخواهد داشت
- دشمن با عملیات روانی بهدنبال بیثباتی بازار است
- مشاهده بیشتر

