درباره نویسنده
یادداشت؛
تغییرات بنیادی از طبیعت نو به دلهای نو

همزمانی نوروز با شبهای قدر، فرصتی نادر برای بازنگری در زندگی و تطهیر دلها و فرصتی ناب برای نوسازی روح و آغاز سالی پر از برکت را فراهم میکند.
به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، امین باقرزاده، فعال حوزه رسانه و خبر در یادداشتی نوشت: در این شبهای پر از نور و معنویت قدر که بهعنوان مهمترین شبهای سال در تقویم اسلامی شناخته میشود، مردم به اماکن مذهبی، مساجد، حسینیهها میروند تا با قرائت قرآن و دعا، نیایش و عبادت، لحظاتی روحانی را تجربه کرده و عاقبتبهخیری را برای سرنوشت خود درخواست کنند.
از آنجایی که براساس آیات قرآن و روایات، ارزش شب قدر، بیش از هزار ماه است، این شب را بافضیلتترین شب سال و شب رحمت الهی و آمرزش گناهان میدانند؛ شبی که فرشتگان به زمین آمده و بنابر برخی از احادیث شیعه، مقدرات سال آینده بندگان را بر امام عرضه میکنند.
از طرفی، حالوهوای نوروز نیز در کشور ما طنینانداز شده، زمانی که جهان بار دیگر لباس نو بر تن میکند و دعاها در آسمانها به استجابت میرسند؛ این بهار طبیعت نیز، فرصتی استثنائی برای راز و نیاز با خداوند فراهم کرده و در این لحظات معنوی، عالمان دینی و هموطنانمان با دلهای پر از امید و دعا، از خداوند میخواهند که حالشان را به بهترین حالت ممکن تغییر دهد.
در این دو مورد، اشتراکات فراوانی وجود دارد؛ دعای «یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَالْأَبْصَارِ» بهعنوان یکی از بهترین دعاها در این زمان، نشاندهنده آرزوی انسانها و آدمیان برای بهبود حال و زندگیشان است.
میتوان گفت که همزمانی نوروز با شبهای قدر، فرصتی با ترکیب سنت و ایمان در بازنگری زندگی و تطهیر دلها بهوجود آورده که بهار طبیعت با عطر شکوفهها و شبهای قدر با عطر دعا، همگی یادآور نو شدن و بازگشت به خویشتن هستند.
یکی از توفیقات سال ۱۴۰۴، مصادف شدن نوروز با ایام سالروز ضربت خوردن امام علی (ع) است که این تقارن، فرصتی ناب برای نوسازی روح و آغاز سالی پر از برکت را فراهم میکند.
همه ما معتقد هستیم که مقدرات هر فردی از خوشبختی یا بدبختی، از طول عمر یا پایان زندگی و..، همه و همه در طول یکسال آینده در شب قدر مقدر میشود اما در این میان، دعاها هستند که ما را آماده میکنند تا بتوانیم تقدیر خود را بهشکل خوبی به بهترین حالها که همان احسنالحال است تغییر دهیم. این همان دعایی است که در لحظه تحویل سال نیز خوانده و قرائت و در لبهایمان جاری میشود؛ بر همین اساس، در این شبها نقش دعا برای خود و دیگران بسیار تعیین کننده است.
بدینصورت که همزمان با نو شدن زمین، تغییرات بنیادی و نو را در خودمان ایجاد کنیم و با رشد انسانی و رفتاری، تغییرات مثبتی را در شخصیت و اخلاق خودمان ایجاد کنیم.
این موضوع یعنی اینکه علاوه بر تحولی که با تحویل سال نو در طبیعت رخ میدهد، باید تلاش و خواست قلبی ما به گونهای باشد که با بهرهگیری از این شبهای معنوی ماه رمضان، تحولی در زندگی فردی و اجتماعی خود نیز ایجاد کنیم.
در پایان، باید گفت که با ایام سالروز شهادت امام علی (ع)، باید ضمن بهرهگیری از راه، روش و رفتار آن حضرت، همه با هم طلب دعای خیر کرده و در شبهای قدر و لحظه تحویل سال، که فرصتی برای نزدیکی به خداوند و طلب بهترین مقدرات برای سال پیش رو را فراهم کرده، برای یکدیگر و رساندن پرچم انقلاب اسلامی به صاحب اصلی آن، حضرت ولیعصر (عج)، دعا کنیم.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
آخرین اخبار
- تقویت وحدت و هوشیاری برای حرکت درمسیر حسینی
- توسعه فرهنگی مکان روایت حدیث سلسلهالذهب نیشابور
- رقابت مساجد با فضای مجازی برای جذب نوجوانان
- خدمترسانی به بیش از ۱۰هزار عزادار در نیشابور
- ملت امام حسین علیهالسلام در گفتار امام خمینی(ره)
- آیه ۱-۳ سوره مبارکه نجم
- شور و شعور حسینی در عاشورای فدیشه میانجلگه
- نیشابور در سوگ عاشورای حسینی
- گناباد در مسیر تحول انرژی قرار گرفته است
- نخبگان در مصداقیابی یزید زمان دقت کنند
- مشاهده بیشتر