رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
چهارشنبه 1403/11/24 Wednesday - 2025 12 February الأربعاء ، 13 شعبان ، 1446
ساعت
1403-11-23 21:10 شماره خبر : 10422 https://sobhtoos.ir/short/VvQXa 0
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی:

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی گفت: باید از تجربه‌های گذشته استفاده کنیم و به جای تکیه بر مذاکرات بی‌ثمر، به ظرفیت‌های داخلی خود تکیه کنیم و در مسیر پیشرفت و رفع مشکلات اقتصادی گام برداریم.

حمیدرضا ترقی در گفتگو تفصیلی با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، به بررسی تجربه ایران در مذاکرات با آمریکا و غرب پرداخت و اظهار داشت: این مذاکرات نه‌تنها دستاوردی برای کشور نداشته، بلکه موجب خسارات سنگین و عقب‌افتادگی ایران در مسیر پیشرفت شده است. 

وی با اشاره به تجربه بیش از یک دهه مذاکره در دولت‌های مختلف، از جمله دولت‌های خاتمی، روحانی و احمدی‌نژاد، خاطرنشان کرد: نتیجه این مذاکرات تنها معطوف به منافع آمریکا و غرب بوده و هیچ بهبودی در وضعیت اقتصادی یا کاهش دشمنی‌های آمریکا علیه ایران ایجاد نکرده است.

 

مذاکرات؛ عامل معطل‌کردن پیشرفت کشور

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی با بیان اینکه مذاکرات به‌عنوان یک عامل بازدارنده در مسیر پیشرفت کشور عمل کرده است، تصریح کرد: ما بیش از یک دهه تجربه مذاکره را پشت سر گذاشته‌ایم. دولت‌های خاتمی، روحانی و حتی دولت احمدی‌نژاد تلاش‌های زیادی در رابطه با مذاکره با آمریکا و گروه ۵+۱ انجام دادند، اما متأسفانه نتیجه این مذاکرات جز خسارت سنگین برای کشور ما چیزی نبوده است.

وی با بیان اینکه مذاکرات نه‌تنها منجر به لغو تحریم‌ها نشد، بلکه نتوانست دشمنی‌ها و توطئه‌های آمریکا علیه ملت ایران را کاهش دهد یا بهبودی در وضعیت اقتصادی کشور ایجاد کند، اذعان کرد: مذاکرات به‌عنوان یک عامل معطل کننده، کشور را از پرداختن به ظرفیت‌های داخلی برای حل مشکلات بازداشته است. 

ترقی همچنین در ادامه عنوان کرد: اگر کسانی ادعا می‌کنند که مذاکرات نتیجه‌ای داشته است، باید بتوانند یک اقدام مثبت یا علامت مثبتی که در اثر این مذاکرات برای کشور ما حاصل شده است را ذکر کنند. اما تاکنون هیچ نکته مثبتی از این مذاکرات مشاهده نشده است.

 

عدم پایبندی طرف‌های مقابل به تعهدات

وی با اشاره به عدم پایبندی طرف‌های مقابل به تعهدات خود در مذاکرات، تشریح کرد: حتی زمانی که مذاکرات به نتیجه می‌رسید و قراردادی امضا می‌شد، طرف مقابل قرارداد را زیر پا می‌گذاشت و به تعهدات خود عمل نمی‌کرد، این موضوع نه‌تنها در مورد آمریکا، بلکه در مورد اروپایی‌ها نیز صدق می‌کند. 

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی با تأکید بر اینکه هیچ‌یک از طرف‌هایی که با آنها مذاکره کردیم، تاکنون به تعهدات خود عمل نکرده‌اند، بیان کرد: رهبری انقلاب برای اینکه هم مردم و هم دولت‌ها متوجه این واقعیت شوند، فرصت‌های مختلفی به مذاکره‌کنندگان دادند تا ببینند که مذاکرات به جایی نمی‌رسد.

وی ادامه داد: حتی زمانی که قراردادی امضا می‌شد، طرف مقابل آن را نقض می‌کرد و این موضوع به مردم ثابت کرد که مذاکرات با آمریکا و غرب نتیجه‌ای ندارد.

 

مذاکره با طرفی است، که به ایران خیانت کرد

ترقی با اشاره به جنبه‌های اخلاقی و عزت‌مدارانه مذاکرات، گفت: مقام معظم رهبری به‌درستی اشاره کرده‌اند که مذاکره با طرفی که قاتل بزرگ‌ترین سردار نظامی ایران، شهید حاج قاسم سلیمانی، است، نه‌تنها هوشمندانه نیست، بلکه عزتمندانه نیز نیست. 

وی در ادامه افزود: شهید سلیمانی کسی بود که در برابر جریان‌های تکفیری ایستاد و از منطقه در مقابل تروریسم دفاع کرد. چگونه می‌توان با طرفی که چنین جنایتی مرتکب شده است، مذاکره کرد؟

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی با بیان اینکه آمریکا ابتدا تحریم‌ها را اعمال می‌کند، سپس تهدید می‌کند و بعد از آن با چماق تحریم و تهدید، به میز مذاکره می‌آید، تأکید کرد: کدام انسان عاقلی عزت و شرافت خود را این‌گونه زیر پا می‌گذارد که با چنین طرفی مذاکره کند؟ این نوع مذاکره با روحیه ملت ایران، غرور ملی و عزت نفس ملی ما کاملاً مغایر است و هیچ کشوری نباید زیر بار چنین مذاکره‌ای برود.

 

شروط مذاکره؛ جنگ خلع سلاح ایران

وی با اشاره به شروطی که آمریکا برای مذاکرات با ایران مطرح کرده است، ابراز کرد: شروطی که آمریکا برای مذاکره با ایران گذاشته است، در واقع به معنای جنگ خلع سلاح ایران در برابر هرگونه تهدید خارجی است، این شروط به معنای دست‌کشیدن از آرمان‌های انقلاب اسلامی، تضعیف جبهه مقاومت و کنار گذاشتن آرمان آزادی قدس شریف و ملت فلسطین است و این شروط با اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی در تضاد کامل هستند و پذیرش آنها خلاف عزت و شرافت ملی است.

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی با بیان اینکه دلایلی که مقام معظم رهبری برای عدم مذاکره با آمریکا مطرح کرده‌اند، کاملاً روشن و مشخص است، اظهار داشت: کسانی که تصور می‌کنند مذاکرات می‌تواند مشکلات معیشتی و اقتصادی کشور را حل کند، دچار اشتباه محاسباتی شده‌اند و مشکلات اقتصادی ایران ربطی به بیرون مرزها ندارد و راه‌حل آن در داخل کشور است.

 

راه‌حل مشکلات اقتصادی در داخل کشور

ترقی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری بر لزوم حل مشکلات اقتصادی از طریق ظرفیت‌های داخلی، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری بارها تأکید کرده‌اند که مشکلات معیشتی کشور ما ربطی به بیرون ندارد و راه‌حل آن در داخل کشور است، اگر مسئولان ما به وظایف خود به‌درستی عمل کنند، روش‌های درستی را برای حل مشکلات اقتصادی انتخاب کنند و از ظرفیت مردم استفاده کنند، قطعاً این مشکلات حل خواهد شد.

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی با تأکید بر اینکه مردم ایران با وحدت و انسجام می‌توانند در برابر دشمن بایستند و مشکلات اقتصادی را حل کنند، تصریح کرد: ما نیازی به قراردادهای خارجی یا تعاملات بیرونی نداریم، مشکلات کنونی ناشی از روش‌های غلط و ناکارآمدی برخی دستگاه‌ها است که باید برطرف شود.

 

تجربه مذاکرات؛ درس‌هایی برای آینده

ترقی با اشاره به تجربه‌های گذشته در مذاکرات با آمریکا و غرب، اذعان کرد: ما در طول ۲۰ سال گذشته بارها مذاکره کرده‌ایم، اما هیچ دستاوردی برای کشور حاصل نشده است. کسانی که ادعا می‌کنند مذاکرات می‌تواند مشکلات را حل کند، باید پاسخ دهند که در این ۲۰ سال چه دستاوردی برای کشور حاصل شده است؟

وی با بیان اینکه تجربه ثابت کرده است که مذاکرات با آمریکا جز خسارت و عقب‌افتادگی، نتیجه‌ای برای ایران نداشته است، عنوان کرد: ما باید از تجربه‌های گذشته درس بگیریم و به جای تکیه بر مذاکرات بی‌ثمر، به ظرفیت‌های داخلی خود تکیه کنیم. تنها در این صورت است که می‌توانیم در مسیر پیشرفت و رفع مشکلات اقتصادی گام برداریم.

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی با تأکید بر اینکه تجربه ایران در مذاکرات با آمریکا و غرب، نه‌تنها دستاوردی برای کشور نداشته، بلکه موجب خسارات سنگین و عقب‌افتادگی در مسیر پیشرفت شده است، تشریح کرد: تجربه‌های گذشته و تأکیدات مقام معظم رهبری، نشان می‌دهد که باید  بر ظرفیت‌های داخلی برای حل مشکلات اقتصادی و معیشتی کشور تکیه کنیم.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار