رسول اکرم (ص‌): حق را بگو و در راه خدا از ملامت هیچ ملامت گری نهراس.
چهارشنبه 1403/08/23 Wednesday - 2024 13 November الأربعاء ، 11 جمادى الأول ، 1446
ساعت
1403-08-16 12:21 شماره خبر : 9377 https://sobhtoos.ir/short/eGyqz 0
رئیس تعاون روستایی تربت‌حیدریه:

رئیس تعاون روستایی تربت حیدریه گفت: طرح مدیریت قیمت زعفران سال ۱۴۰۳ از طریق بازار سرمایه و بورس در ۵ مرکز تعاون روستایی خراسان رضوی آغاز شده است.

حمیدرضا رضایی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ در تشریح جزئیات طرح مدیریت قیمت زعفران از طریق بازار سرمایه و بورس، اظهار کرد: با توجه به نوسان قیمت زعفران در بازار و در راستای کمک به کشاورزان و زعفرانکاران، طرح مدیریت قیمت زعفران ۱۴۰۳ از طریق بورس و بازار سرمایه در مراکز تعاون روستایی تربت حیدریه زاوه، تربت‌جام، نیشابور و مشهد آغاز شده است. 

وی تصریح کرد: در این طرح ابتدا کشاورز در شهرستان‌ها کد بورسی خود را طریق شرکت‌های کارگزاری دریافت می‌کنند که در شهرستان تربت‌حیدریه برای اینکه کشاورزان سرگردان نباشند، شرکت آگاه در خیابان آیت الله کاشانی و همچنین شرکت کارگزاری اردیبهشت ایرانیان در تقاطع شورا کد بورسی کشاورزان را ارائه می‌دهند.

رضایی افزود: کشاورز پس از دریافت کد بورسی به جهاد کشاورزی مراجعه و مشخصات شامل؛ نام و نام خانوادگی، کد ملی، محل اراضی، سطح زیر کشت و میزان تولید در سال‌جاری و شماره حساب بانکی را به کارشناسان جهاد اعلام و برگه معرفی‌نامه را از جهاد کشاورزی دریافت می‌کند.

وی با بیان اینکه مرکز تعاون روستایی تربت‌حیدریه آمادگی این را دارد تا زعفران‌های جنوب خراسان رضوی را از کشاورزان تحویل بگیرد، گفت: از روز شنبه ۱۲ آیان همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۴ عصر به غیر از پنجشنبه‌ها و ایام تعطیل رسمی زعفران کشاورزان را تحویل می‌گیریم و این روند بازه زمانی خاصی ندارد.

رئیس تعاون روستایی تربت حیدریه با اشاره به اینکه امسال تاکنون فقط گرید نگین بورسی را از کشاورز تحویل می‌گیریم، اظهار کرد: البته با مرکز استان برای تحویل شبه نگین و پوشال مرغوب مکاتبه کردیم، در عین حال و در حال حاضر کارشناسان شکل ظاهری و فیزیک زعفران را بررسی و پس از تایید آیتم‌های نگین بورسی، زعفران را در بسته‌های ۴ کیلویی پلمپ و رسید موقت به کشاورز تحویل می‌شود.

رضایی گفت: از هر کیلو زعفران، مقدار ۳ گرم به آزمایشگاه مرکزی در مشهد ارسال و پس از تایید آزمایشگاه، رسید قطعی به کشاورز تحویل می‌شود.

وی گفت: با توجه به فعالیت‌های مطلوب پژوهشکده ملی زعفران به عنوان تنها مرجع علمی و اداری در ایران، مطالبه کردیم تا آزمایش‌های زعفران در این مرکز انجام شود. 

رئیس مرکز تعاون روستایی تربت‌حیدریه گفت: بعد از اینکه کشاورز رسید قطعی خود را دریافت می‌کند، میزان زعفران تحویلی در سامانه ساتراپ ثبت می‌شود، در عین حال به محض اینکه زعفران در نماد بورسی ثبت شد زعفران در اختیار کشاورز است و می‌تواند با بررسی تابلوی بورس در هر روز از میزان قیمت زعفران اطلاع و نسبت به فروش زعفران خود اقدام کند. 

رضایی با اشاره به اینکه برای هر کیلو زعفران در ماه مبلغ ۲۶۴ هزار تومان هزینه انبارداری دریافت می‌شود، اظهار کرد: کشاورز با نگاه به نماد بورسی در هر روز می‌تواند قیمت زعفران خود را در کارگزاری به فروش برساند.

شهرستان‌های تربت‌حیدریه و زاوه با بیش از ۲۲ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران و تولید حدود ۷۰ تن زعفران خشک، قطب تولید زعفران ایران و جهان محسوب می‌شود.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار