صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی قوچان به عنوان یک حامی اصلی برای کشاورزان و بهرهبرداران عمل کرده و میتواند با توانمندسازی به ایجاد کشاورزی مدرن کمک کند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، بخش کشاورزی نقش اساسی در اقتصاد کلان ایران دارد اما سهم سرمایهگذاری در این بخش از مجموع سرمایهگذاری کشور تنها حدود 5 درصد است که یکی از عمدهترین دلایل پایین بودن میزان رشد در این حوزه ضعف در زیرساختهای تأمین منابع مالی و اعتباری برای تجهیز و مکانیزاسیون بخش کشاورزی است.
به طور قطع راهاندازی صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی از حدود 2 دهه پیش تاکنون توانسته است نقش اساسی را در تأمین بخشی از منابع مالی، اعتباری و سرمایهگذاری در این حوزه داشته باشد.
صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی دارای ظرفیتهای مالی، نهادی و سرمایه اجتماعی هستند که در صورت شکوفا شدن این ظرفیتها میتوانند به بزرگترین و قدرتمندترین شبکه غیردولتی تأمین مالی و توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی تبدیل شوند.
صندوق حمایت از توسعه کشاورزی قوچان تنها صندوق استان است
مدیر جهاد کشاورزی قوچان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، با اشاره به راهاندازی اولین صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی خراسان رضوی در این شهرستان، گفت: هدف از راهاندازی این صندوق تقویت رشد کمی و کیفی سرمایهگذاری در بخش کشاورزی، آسان کردن دسترسی بهرهبرداران به نقدینگی با از بین بردن تشریفات زائد اداری و کم کردن هر چه بیشتر تصدیگری دولت با واگذاری هر چه بیشتر اداره امور بخش توسط بهرهبرداران است.
حبیباله مقتدر با یادآوری اینکه صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی یکی از غیردولتیترین بخشهای حوزه اقتصادی کشور است، افزود: این صندوق مأموریت مهم و راهبردی امنیت غذایی را بر عهده دارد و یکی از ظرفیتهای نهادی توسعه کشاورزی است.
وی صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی را بهعنوان مردمنهادترین تشکلهای موجود در کشور یاد و تأکید کرد: این صندوقها مصداق واقعی مشارکت مردم جهت توسعه بخش کشاورزی است و تقویت هر چه بیشتر این صندوقها به تقویت بخش کشاورزی کمک میکند.
مدیر جهاد کشاورزی قوچان با بیان اینکه مشارکت مردم در صندوقهای حمایت از بخش کشاورزی مصداق تحقق شعار امسال مقام معظم رهبری در زمینه جهش تولید با مشارکت مردم است، افزود: صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی با پرداخت تسهیلات آسان و به موقع و بهجا به سهامداران خود و پرداخت تسهیلات اثربخش جهت خرید به موقع کود، بذر و نهادههای دامی کمک شایانی به این بخش میکنند.
80 درصد اعضای صندوق تسهیلات کمبهره دریافت کردهاند
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی قوچان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی صبح توس اظهار کرد: صندوق توسعه بخش کشاورزی در اسفند سال 99 با سرمایه اولیه یک میلیارد و ۲۸۷ میلیون تومان به صورت نیمه دولتی آغاز به کار کرد.
محمد قوچانی بابیان اینکه بر اساس قانون و طبق اساسنامه 51 درصد سهام این صندوق در اختیار کشاورزان و حداکثر 49 درصد آن به سهم دولت اختصاص دارد، افزود: در ابتدای راهاندازی صندوق 876 میلیون تومان توسط اعضا و 500 میلیون تومان نیز از طریق صندوق ما در تخصصی بهعنوان سهم دولت تأمین شد.
وی با اشاره به استقبال خوب کشاورزان و حمایت مسئولان از افزایش سرمایه این صندوق به ۲ میلیارد و ۴۱۶ میلیون تومان در سال 1400 خبر داد و تصریح کرد: در این مرحله سهم دولت از 38 درصد در زمان تأسیس به 45 درصد افزایش یافت و 591 میلیون تومان موجودی دولتی این صندوق شد.
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی قوچان با بیان اینکه سرمایه صندوق در سال 1401 به 5 میلیارد تومان افزایش یافت، گفت: در حال حاضر سرمایه صندوق به 13 میلیارد و 200 میلیون تومان افزایشیافته که 53 آن سهم کشاورزان این شهرستان و 47 درصد سهم دولت است.
وی با یادآوری اینکه این صندوق در ابتدای تنها ۱۳۷ عضو داشت که ۱۲ نفر آنها به عنوان عضو حقوقی بودهاند، افزود: افزایش سرمایهای که در این صندوق رقم خورده، موجب شده است این اعضا به 227 نفر برسند که 14 نفر آنها اعضای حقوقی و مابقی کشاورزان هستند.
قوچانی بیشترین اعضای حقیقی عضو این صندوق را کشاورزان در بخش زراعت و باغبانی دانست و خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات انجام شده در طول 3 سال فعالیت صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در قوچان ارائه تسهیلات 4 درصدی با بازپرداخت 11 ماهه تا سقف 170 میلیون تومان بوده که تاکنون 80 درصد اعضا از این تسهیلات بهره بردهاند.
وی تأمین بذر دیم برای کشاورزان شهرستان را دارای اهمیت بالایی برشمرد و اضافه کرد: با همکاری اتحادیه تعاون روستایی به عنوان عامل تأمین و توزیع بذر دیم و تأمین نقدینگی برای این اتحادیه مشکلی در توزیع بذر مورد نیاز کشاورزان نداشتیم و در حال حاضر این اتحادیه یکی از شرکتهای مطرح در استان بهحساب میآید.
وی ادامه داد: یکی از برنامههای در دست اقدام برای سال آینده خرید تضمینی برای کشمش است که با توجه به وجود کشمش صادراتی در این شهرستان دغدغه قیمت و خرید این محصول برای باغداران نیز رفع شود.
به طور قطع راهاندازی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی به عنوان یک حامی در این حوزه میتواند نقش مؤثری در توسعه و مدرن سازی کشاورزی داشته باشد و اثرات آن در توانمندسازی برای این بخش به ویژه زمینههای زراعت و باغداری، دامداری و ... ملموس و هدفمند باشد.
انتهای خبر/
- تبلور قدرت دریایی ایران در قلب اقیانوس هند
- خراسان رضوی از جایگاه ورزش قهرمانی دور شده است
- زهرا گنزالس مسلمانی از دیار کفر
- باخرزی اهلسنت، معاون وزیر جهاد کشاورزی شد
- معرفی برگزیدگان جشنواره تئاتر بسیج در خراسان رضوی
- اختتامیه جشنواره شعر و ترانههای آب در نیشابور
- خرید حمایتی زعفران از شنبه آغاز میشود
- ۱۰۰ هزار راس دام در سرخس رایگان واکسینه میشوند
- افزایش 38 درصدی دانشجو در آموزشکده فنی قوچان
- معادن سنگ آهن بلای جان محیط زیست خواف
- هنرمندان با هنر خود صدای مظلومان فلسطین باشند
- نجات بیمار سکته مغزی در قوچان با «تنکتپلاز»
- از جهاد طلایی تا ایجاد بازارچه مقاومت به همت بانوان شاندیزی
- فیشهای عمره خلیلآبادیها به مردم لبنان اهدا شد
- تداوم صدرنشینی تیم فوتبال صنعت گاز سرخس
- احیای قناتها؛ کلیدی برای اشتغال و مهاجرت معکوس
- مشق سخت، تکلیف خوب
- «جبهه مقاومت» رژیم صهیونیستی را در سرزمینهای اشغالی حبس کرده است
- راهاندازی نهضت موضعگیری فعالان سیاسی حامی جبهه مقاومت
- «تاد» قدرت مقابله با موشکهای هایپرسونیک ایران را ندارد
- اهدای ۱۲هزار پتو توسط مردم استان به جبههمقاومت
- رشد ۵۶ درصدی تعهدات بلند مدت تامین اجتماعی تربتحیدریه
- کشف ۹۰ میلیارد ریال کالای قاچاق در تربتحیدریه
- مردم معاملات اموال غیرمنقول را ثبت رسمی کنند
- رعایت اخلاق حرفهای اصلیترین مطالبه از شهردار قوچان
- دستگیری عناصر فرقه انحرافی مهدویت در تربتحیدریه
- گفتاری از شهید ابراهیم هادی
- آیه ۴۶ سوره مبارکه طه
- سرمایهگذاری دشمن بر بحث افغانهراسی
- رفتار حکومت در حوزه فرهنگ باید دلسوزانه باشد
- سنگتمام بانوان نیشابوری در پویش یکروزه ایران همدل
- جمعآوری یک میلیارد تومان طی یک روز در نیشابور
- رشد ۲۰ درصدی تولید زعفران در شهرستان زاوه
- افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت پرستاری در کشور
- اصلاح 23 کیلومتر شبکه فرسوده آبرسانی روستاهای میانجلگه
- گفتاری از شهید علی حیدری
- آیه ۷ سوره مبارکه ماعون
- جزئیات خاموشیهای برنامهریزی شده مشهد اعلام شد
- طرح سؤال از شهردار قوچان کلید خورد
- راهپیمایی مسئولان خراسان رضوی در حمایت از جبهه مقاومت
- ثبت یک طلاق به ازای هر 2 ازدواج در قوچان
- گسترش فعالیت پزشکان قلابی در شبکههای اجتماعی
- پروژه کاشمر به شادمهر در دستانداز اعتبارات
- اهدای 92 دستگاه بخاری به خانوادههای کممصرف تربتجامی
- توسعه نوآوری در خراسان رضوی با تمرکز بر زعفران و ابریشم
- جشن تکلیف دختران دانشآموز میانجلگه برگزار شد
- برگزاری جشن تکلیف بیش از 400 دانشآموز میانجلگه
- «سرخس» تامینکننده بذر پنبه ۴ استان کشور است
- برگزاری همایش تجلیل از حافظان جامعه کبیره نیشابور
- مانور کنترل واحدهای عرضهکننده آفتکشهای کشاورزی در نیشابور
- مشاهده بیشتر