درباره نویسنده
کشاورزی نوین راهکاری برای مدیریت مصرف آب

به گزارش صبح توس، یکی از موضوعاتی که در سال های اخیر در نقاط مختلف کشور مطرح است، بحث بحران جدی آب و کمبود آب در سفرههای آب زیرزمینی است که استان خراسان رضوی و دشتهای این استان نیز از بحرانیترین دشتهای آبی کشور لقب گرفتهاند، فرونشست زمین، شکافهای زمینی و … از آثار کاهش آب در سفرههای زیر زمینی است.
امروز باید شرایط را به گونهای برنامهریزی کرد تا بهترین عملکرد را در برداشت محصول و کاهش مصرف آب داشته باشیم، قطعاً استفاده از روشهای نوین آبیاری در مزارع کشاورزی در سطح وسیع و آموزشهای لازم به کشاورزان و همچنین برنامهریزی جهت اجرای طرحهای کم مصرف آب در مزارع کشاورزی میتواند کمکی بزرگ در حوزه کشاورزی و مصرف آب در سطح کشور داشته باشد.
کارشناسان کشاورزی اعلام میکنند که در بسیاری از آزمایشها و بررسی های انجام شده، استفاده از روشهای نوین آبیاری همانند قطرهای، تحت فشار، آبیاری بارانی، میتواند علاوه بر کاهش مصرف آب در سفره کشاورزی کمک شایانی به تولید بیشتر محصولات داشته باشد، امروز باید کاری کرد که کشاورز ما مجاب به اجرای طرحهای کشاورزی نوین شود البته در کنار آن نیز باید حمایتهایی از کشاورزان عزیز برای رفتن به سمت و سوی کشاورزی نوین در دستور کار دولت و مجموعه جهاد کشاورزی با اعطای وام و … باشد.
کشتهای گلخانهای یکی از برنامه های بسیار مهم در حوزه تولید محصولات کشاورزی است، که میتواند علاوه بر حفاظت از محصولات کشاورزی در برابر بلایای طبیعی همانند سرما، بارش های سنگین تگرگ، آفت، هجوم حشرات و غیره مدیریت کار را برای تولید کننده محصولات کشاورزی بسیار آسان کند.
آبیاری زیر سطحی یکی دیگر از روشهای جدید کشاورزی است که در حوزه باغات میتواند نقش بسیار مفیدی در مصرف آب و بهرهوری بهتر باغات نیز ایفا کند، کشاورزانی که به این سمت و سو سوق پیدا کرده و این روشها را اجرا کردند رضایت بسیار زیادی از اجرای طرح آبیاری زیر سطحی داشتند بهطوریکه درختان این باغات علاوه بر رشد چند برابری چند برابر ظرفیت باغ محصول برداشت شده است، این در کنار موضوع مدیریت مصرف آب است که مصرف آب را به یک چهارم حداقل کاهش میدهد.
روش های سنتی غرقابی بسیار در حوزه مصرف آب تاثیر گذار بوده و علاوه بر هدررفت آب در سطح وسیع میتوانند لطمات جبرانناپذیری به بخشهای کشاورزی کشور وارد کرده و ما را در سالهای آینده با مشکلات بزرگی در حوزه مدیریت آب روبرو کند، امروز سد های ذخیره آب ما تقریباً از آب خالی است و هیچگونه ذخیرهسازی آبی در آنها به دلیل کاهش بارندگیها طی چند سال اخیر انجام نشده است، یا بسیار محدود بوده است.
اجرای برنامه های آموزشی جهاد کشاورزی در راستای طرح های مدیریت مصرف آب و روشهای نوین آبیاری مزارع کشاورزی یکی از مهمترین عوامل می تواند در زمینه کمک به موضوع مدیریت مصرف آب و مدیریت سفره های آب سفره های زیرزمینی باشد.
لوله کشی انتقال آب به مزارع، حذف جوبها، استفاده از روشهای نوین آبیاری، استخرهای استاندارد ذخیره آب کشاورزی، آبیاری های تحت فشار، قطره ای، بارانی و حمایت از تمامی این عرصه ها در بخش کشاورزی ما را در موضوع مدیریت مصرف آب در سفره های آب زیر زمینی کمک خواهد کرد.
نویسنده: محسن میرسعیدی
انتهای پیام/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
آخرین اخبار
- لازمه حضور در جنگ داشتن عقبه است
- آیه ۱۵ سوره مبارکه نمل
- ایجاد ۱۸۰ فرصت شغلی برای مددجویان بهزیستی خلیلآباد
- همدلی ملی؛ پشتوانه نیروهای مسلح
- نگارش کتاب «خاکستر زیتون» در نیشابور
- افتتاح نخستین نیروگاه تجمیعی پادگانی کشور در گناباد
- اجرای پروژههای عمرانی در سبزوار با هدف محرومیتزدایی
- امروز در یک جنگ شناختی قرار گرفتیم
- تربتحیدریه میزبان رقابتهای فوتسال لیگ خراسانرضوی
- والیبال دختران نیشابور چشم انتظار حمایت مسئولان
- مشاهده بیشتر