حالت تاریک
  • شنبه, 1404/08/03 شمسی | 2025/10/25 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری صبح توس هستید؟
بحران نیروی انسانی و کمبود تجهیزات درآتش‌نشانی نیشابور
مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی نیشابور خبر داد:

بحران نیروی انسانی و کمبود تجهیزات درآتش‌نشانی نیشابور

‌مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری نیشابور گفت: نیشابور در وضعیت بحرانی از نظر نیروی انسانی، تجهیزات و اعتبارات قرار دارد و ادامه این روند می‌تواند موجب بروز حوادث جبران‌ناپذیر شود.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»، ابوالفضل اسدی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه نیشابور مهم‌ترین دغدغه‌ها و مشکلات این سازمان را تشریح و با اشاره به جایگاه والای شهدای آتش‌نشان گفت: ما آتش‌نشانان نیشابور در ظاهر عنوان شهید را برای همکاران از‌دست‌رفته‌مان داریم، اما در عمل هیچ‌یک از خانواده‌های این عزیزان از مزایای قانونی شهدای نظام مقدس جمهوری اسلامی برخوردار نیستند.

وی افزود: در حادثه انفجار سال ۱۳۸۰ که چند نفر از همکاران ما جان خود را از دست دادند، هیچ‌یک به‌صورت رسمی شهید شناخته نشدند. پدر و مادران این عزیزان امروز در کنار مزار خالی فرزندانشان دفن شده‌اند، چون حتی پیکر برخی از شهدای آتش‌نشان پیدا نشد. این درد بزرگی است که هنوز بعد از سال‌ها بر دوش خانواده‌های آنان سنگینی می‌کند.

مدیرعامل آتش‌نشانی نیشابور با اشاره به حادثه پلاسکو در تهران ادامه داد: در تهران، شهدای حادثه پلاسکو با دستور مقام معظم رهبری رسماً شهید اعلام شدند و خانواده‌هایشان از تمام مزایای قانونی برخوردار شدند. اگر آن زمان نمایندگان ما در مجلس پیگیری می‌کردند، شاید خانواده‌های شهدای آتش‌نشان نیشابور نیز می‌توانستند از همین ظرفیت قانونی استفاده کنند.

فقدان قانون هماهنگ برای حمایت از آتش‌نشانان

اسدی با بیان اینکه نبود قانون نظام هماهنگ برای آتش‌نشانان یکی از مشکلات اصلی کشور است، اظهار داشت: در تهران اگر آتش‌نشانی در حین خدمت جانش را از دست بدهد، تا زمان بازنشستگی، حقوق کاملش برقرار می‌ماند، اما در شهرهایی مانند نیشابور چنین حمایتی وجود ندارد. ما در مجلس نیازمند تصویب قانونی هستیم که وضعیت معیشتی آتش‌نشانان و خانواده‌هایشان را سامان دهد.
نابرابری در تخصیص اعتبارات و بی‌توجهی به شهرهای میانی

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری نیشابور یکی از مهم‌ترین دغدغه‌ها را تبعیض در تخصیص اعتبارات وزارت کشور دانست و گفت: در تقسیم‌بندی وزارت کشور، شهرها به سه گروه زیر ۵۰ هزار نفر، بالای ۵۰۰ هزار نفر و کلان‌شهرها تقسیم شده‌اند.
اسدی ادامه داد: شهرهایی مثل نیشابور که در میانه این دو گروه قرار دارند، از نظر جمعیت، وسعت و نقش منطقه‌ای بسیار مهم‌اند، اما در عمل در تخصیص اعتبارات نادیده گرفته می‌شوند.

وی افزود: کل اعتبارات به شهرهای کوچک یا کلان‌شهرها می‌رسد و سهم نیشابور ناچیز است. در حالی که آتش‌نشانی نیشابور ۱۰۰ درصد حوادث شهرهای اطراف را هم پوشش می‌دهد. از چاه‌افتادگی تا حوادث غرق‌شدگی در شهرستان‌های نیشابور بزرگ، همه را نیروهای ما انجام می‌دهند، در حالی که مردم نیشابور هزینه خدمات شهری را فقط برای شهر خودشان پرداخت می‌کنند.

اسدی تأکید کرد: این شرایط نه عادلانه است و نه قابل دوام. ما هم بار مالی مضاعف داریم، هم فرسودگی نیرو و تجهیزات. اما از سر وظیفه انسانی و دینی، ناچاریم به همه مردم منطقه خدمت‌رسانی کنیم.

پیری نیروها و بحران بازنشستگی در آتش‌نشانی نیشابور

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری نیشابور با ارائه آماری از وضعیت نیروها گفت:و طبق چارت مصوب سال ۱۳۹۶، آتش‌نشانی نیشابور باید با ۶ ایستگاه، ۱۶۷ نیروی عملیاتی داشته باشد، اما امروز با وجود افزایش ایستگاه‌ها به هفت واحد، تنها ۱۲۱ نیرو داریم.

اسدی افزود: در حال حاضر ۱۲ نفر دیگر تا پایان امسال بازنشسته می‌شوند و اگر جذب جدید انجام نشود، ناچار به تعطیلی برخی ایستگاه‌ها خواهیم بود.

وی با اشاره به روند فرسایشی جذب نیروها گفت: در گذشته به علت محدودیت‌های استخدامی از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ هیچ مجوز جذب صادر نشد. خوشبختانه امسال مجوز جذب ۵۵ نیرو صادر شده و امیدواریم تا پایان سال آزمون برگزار و نیروها به بدنه عملیاتی اضافه شوند.

وی تصریح کرد: میانگین سنی نیروهای فعلی بالای ۴۳ سال است. در حالی که در استاندارد جهانی، آتش‌نشان با سن ۲۰ تا ۲۵ سال استخدام و با سن ۴۵ سال بازنشسته می‌شود. ما امروز با یک سازمان پیر مواجهیم.

ایستگاه‌هایی با دو یا سه نیرو؛ فاصله زیاد تا استاندارد جهانی

اسدی درباره وضعیت شیفت‌ها و ایستگاه‌های آتش‌نشانی گفت: در استاندارد جهانی، هر ایستگاه آتش‌نشانی حداقل باید ۶ تا ۷ نیروی عملیاتی در هر شیفت داشته باشد، اما در نیشابور بسیاری از ایستگاه‌ها با دو تا سه نیرو فعالیت می‌کنند.

 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!