درباره نویسنده
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه:
مهمترین راهکار مقابله با پشه «آئدس» پیشگیری است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه با تاکید بر اینکه پیشگیری مهمترین راهکار مقابله با این بیماری است، گفت: از بین بردن آبهای راکد بهعنوان یکی از مهمترین زیستگاههای پشه «آئدس» در پیشگیری از این بیماری موثر است.
محمد قربانی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «صبح توس»؛ اظهار کرد: در کل کشور تاکنون ۱۵۱ نفر مبتلای قطعی داشتیم که ۱۳۰ نفر سابقه سفر به کشور امارات، هفت نفر پاکستان، یک نفر عمان و یک نفر بَنین و ۱۲ نفر بدون سابقه سفر هستند.
وی با بیان اینکه پشههای آئدس سه بیماری تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا را منتقل میکنند که شایعترین آن تب دنگی است، افزود: تخم پشه با توجه به مقاومت بالایی که دارد در سفرهای مختلف بینالمللی منتقل میشود و به محض انتقال خود را با شرایط آب و هوایی وفق و رشد میکند.
قربانی با اشاره به اینکه گسترش این بیماری بستگی به رفتار بهداشتی مردم دارد، گفت: وقتی در کشورهای اطراف ما این پشه و بیماری وجود دارد یعنی هر لحظه ممکن است فراگیر شود و مانند کووید۱۹ قابلیت ایجاد همهگیری را دارد، در عین حال وقتی مسافری وارد منطقه میشود و آلوده به بیماری است در صورت وجود پشه به عنوان یک کانون بیماری ممکن است اطرافیان خود و آن روستا و شهر را نیز آلوده کند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه به تشریح همهگیری و ابتلا به این بیماری اشاره کرد و گفت: علاوه بر وجود انسان آلوده به پشه آئدس باید پشه آئدس هم در این نقطه وجود داشته باشد، در عین حال انتقال رایج این بیماری انسان به انسان نیست و غالبا از طریق گزش پشه از فردی به فرد دیگر منتقل میشود.
وی با بیان اینکه تاکنون گزارشی از وجود پشه آئدس در این منطقه مشاهده نشده، افزود: چنانچه این پشه در تربتحیدریه مشاهده شود امکان تخمگذاری با توجه به شرایط موجود وجود دارد و این بدان معناست که علاوه بر انتقال از طریق سفرهای خارجی یا استانهای شمالی و جنوبی، متاسفانه برخی مسیلهای داخل شهر و همچنین آبهای راکد استعداد رشد این پشه و انتقال بیماری را دارند.
قربانی به علائم این بیماری اشاره کرد و گفت: با برخورد اولین پشهگزیدگی و ابتلا به اولین گونه بیماری تا ۸۰ درصد افراد علائمی ندارند، اما به محض پشه گزیدگی و ابتلا به گونه دوم مرحله علائم آن از تب و استخوان درد شدید و آبریزش بینی و علائمی شبیه سرخک به منصه ظهور میرسد.
وی در توصیهای بهداشتی خطاب به مردم گفت: با فرض اینکه در همه نقاط کشور پشه آئدس وجود دارد، بنابراین در ساعات صبح زود و غروب که پشه زیاد است تردد غیرضروری نداشته باشند، در صورت امکان در فضای باز بدون پشهبند نخوابند، لباس روشن و آستین بلند بپوشند و قسمتهای باز بدن تا حد امکان بهخصوص برای کودکان پوشیده شود و تا حد امکان درب و پنجره منازل را از ورود پشه ایمن کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه گفت: این بیماری درمان و یا واکسن اختصاصی ندارد، در عین حال به محض مشاهده آن نمونهگیری در مراکز جامع سلامت انجام و پاسخ آن اعلام و طبق نظام ارجاع عمل میشود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
آخرین اخبار
- وجود ۸۳۲ بیماری مشترک بین انسان و حیوان
- گفتاری از شهید قربانعلی علیپور
- آیه ۳۹ سوره حج
- پیمان نوجوانان نیشابوری با حضرت قاسم علیهالسلام
- فرقهسازی، راهبرد استکبار برای انحراف جامعه دینی است
- بانکها به داد تولید و تولیدکننده برسند
- صنعت نوغانداری خراسان رضوی و چالشهای پیشرو
- صراط مستقیم یعنی حسینی بمانیم
- پیروزی جبهه مقاومت حاصل تبعیت از ولیفقیه است
- سالروز ورود کاروان نمادین امام رضا به نیشابور
- مشاهده بیشتر