درباره نویسنده
پرورش کرم ابریشم، صنعتی پردرآمد و اشتغالزا / نوغانداری در خلیلآباد قدمتی ۱۰ساله دارد

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری صبح توس؛ پرورش کرم ابریشم و صنعت نوغانداری یکی از فعالیتهای مهم است که از جنبه ارزآوری و صادراتی بالایی در زیربخشهای کشاورزی برخوردار است.
تولید در مدتزمان محدود (حداکثر ۴۵ روز)، نیاز به سرمایه اولیه اندک، بینیازی از فناوری پیچیده در امر تولید و بهرهبرداری، امکان اقدام به این کار توسط هر روستایی، ارزشافزوده بالا و غیره از جمله مزیتهای نوغانداری است.
نوغانداران، تخم کرم ابریشم را از پروانه ابریشم در فصل بهار تولید میکنند و در اردیبهشتماه در مکانی گرم، کرمها را باز میکنند و هر خانوادهای که جایی برای پرورش کرم داشته باشد حتماً این کار را انجام میدهد و مکانی برای کرم ابریشم و پیله آن میسازد که تمیز و سفید شده با گچ باشد.
در چند سال گذشته به علت توجه به این صنعت و افزایش قیمت خرید و کوتاهشدن دست دلالها تا حدودی بسیاری از مردم به تولید این محصول گرایش پیدا کردند و حتی اقدام به ایجاد توتستانهای جدید نیز کردند.
۵۰ جعبه تخم نوغان در خلیلآباد توزیع شده است / تخم نوغان بین دهکهای ۱ تا ۵ رایگان توزیع میشود
محمود شبان، مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری صبح توس، با بیان اینکه پرورش کرم ابریشم یکی از سرمایهگذاریهای زودبازده است، اظهار داشت: ۵۰ جعبه تخم نوغان باتوجهبه آغاز فصل پرورش کرم ابریشم بین متقاضیان در شهرستان خلیلآباد توزیع شده است.
وی با بیان اینکه اداره توسعه نوغانداری خراسان رضوی در توزیع جعبههای تخم نوغان همکاری خوبی داشتند، خاطرنشان کرد: هر جعبه تخم نوغان تفریخ شده بالغ بر ۴۷ هزار تومان است که در صورت پرورش مناسب میتوان از هر جعبه حدود ۳۵ تا ۴۰ کیلوگرم پیله تر برداشت کرد.
مدیر جهاد کشاورزی خلیلآباد با تأکید بر اینکه کلاسهای آموزشی پرورش کرم ابریشم برای بهرهبرداران این صنعت در جهت ترویج و توسعه نوغانداری برگزار شده است، تصریح کرد: صنعت نوغانداری در روستاهای بخش مرکزی خلیلآباد قدمتی بیش از ۱۰ساله دارد.
وی با اشاره به اینکه با همکاری کمیته امداد به پرورشدهندگانی که بین دهک ۱ تا ۵ باشند تخم نوغان بهصورت رایگان توزیع میشود، اذعان کرد: برگشت سریع سرمایه و همچنین سرمایهگذاری اندک از مزایای پرورش کرم ابریشم است.
شبان همچنین عنوان کرد: بالغ بر ۸۰۰ اصله نهال توت جهت احداث توتستان بهصورت الگویی با همکاری شهرداری کندر برای توسعه پرورش کرم ابریشم در بخش ششطراز کاشت شده است.
انتهای پیام/

درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
آخرین اخبار
- دستگیری باند سارقان طلاجات و زیورآلات گناباد
- چالشهای رژیم صهیونیستی در جنگ با ایران
- قدرت بازدارنده ایران استکبار را به زانو درآورد
- عزاداری باشکوه مردم رزقآباد کاشمر در ایام محرم
- اجرای نیت ۷۰۰ موقوفه محرم در طرقبه شاندیز
- ولایتپذیری به مثابه عقلانیت در فتنهها است
- شهادتطلبی رمز شجاعت در کلام شهید بهشتی
- آیه ۱۰ سوره مبارکه فاطر
- تقویت وحدت و هوشیاری برای حرکت درمسیر حسینی
- توسعه فرهنگی مکان روایت حدیث سلسلهالذهب نیشابور
- مشاهده بیشتر