درباره نویسنده
نیلشهر تربتجام ۱۵ سال در انتظار ساخت کتابخانه است

به گزارش صبح توس؛ یکی از موضوعات مهمی است که باید در جامعه مورد توجه جدی قرار گیرد چرا که اصلاح جامعه در گرو اصلاح فرهنگ آن جامعه است و از سوی دیگر اگر مسائل فرهنگی به موقع در جامعه حل و فصل شود، سبب پویایی آن جامعه شده و بسیاری از مشکلات به وجود نمیآید.
در این راستا، بسیاری از صاحبنظران برقراری عدالت فرهنگی را منوط به گسترش کتابخانهها و ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی میدانند این در حالی است که متاسفانه تمامی مردم منطقه تربتجام همانند مردم نیلشهر بخش بوژگان تربتجام با جمعیتی بالغ بر ۷ هزار نفر از کتابخانه عمومی بهرهمند نیستند و ۱۴ سال است در انتظار احداث کتابخانه عمومی شهر هستند.
تاریخ کتابخانه بخش اساسی از تاریخ پیشرفت معنوی و تمدن است؛ ردپای کتابخانهها، در گذرگاههای پیچاپیچ تمدن از عهد باستان تا عصر حاضر، کمابیش به جا مانده است.
کتابخانه تنها نهاد اجتماعی شناخته شدهای است که زمینه کتابخوانی را فراهم و امر مطالعه را ترویج میکند و موجودیت آن خود به خود هدف نبوده؛ بلکه هدف اصلی خدمت به اجتماع است؛ از آن جا که اساس ترقی و تعالی انسان در اندوختن دانش و ارتقا روحی و اخلاقی است، در اسلام نیز مقام علم، عالم، کتاب و کتابت از جایگاه رفیعی برخوردار می باشد چنان چه در قرآن کریم معجزه جاوید نبی اکرم صلی الله علیه وآله وسلم ریشه کتابت ۳۲۲ بار در ۳۷ صیغه مختلف آمده است.
وجود کتابخانه در جوامع اسلامی بسیار با اهمیت تلقی شده زیرا به تغذیه حیات فکری و روحی مردم کمک نموده، مواریث فرهنگی، دانش های نهفته، تفکر گذشتگان و اندیشه های موجود را به قرون بعد انتقال می دهد و به گواه تاریخ، کتابخانه نیرومندترین پایگاه برای محفوظ ماندن ذخایر و سرمایه های معنوی جامعه است.
کمبود کتابخانههای عمومی در مناطق محروم تربتجام دیده میشود
حجت الاسلام و المسلمین فدایی فعال حوزه فرهنگ و استاد حوزه علمیه مهدیه تربتجام در گفتگو با خبرنگار ما در این خصوص با تاکید بر اینکه همه در مسائل فرهنگی و اجتماعی شهر دخیل هستند اظهار داشت: بیتردید نهادهای فرهنگی همواره باید در کنار یکدیگر بوده و در راستای توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی مشارکت داشته باشند.
وی با اشاره به کمبود کتابخانههای عمومی در مناطق محروم تربتجام تصریح کرد: متاسفانه کمبود کتابخانههای عمومی در مناطق محروم به عینه دیده میشود و شورای اسلامی شهر و شهرداریهای بخشها باید نسبت به این موضوع توجه ویژهای داشته باشند.
فعال حوزه فرهنگ و استاد حوزه علمیه مهدیه تربتجام اظهار داشت: بدون شک ایجاد کیوسکهای کتابخانهای در مناطق محروم میتواند کمبود کتابخانهها را در این مناطق تا حدودی رفع کند و از سوی دیگر عدم استفاده بهینه از فضاها و ظرفیتهای فرهنگسراهای شهرداری باید مورد بررسی قرار گیرد.
از زمانی که موضوع احداث ساخت کتابخانه عمومی شهر نیلشهر بخش بوژگان مطرح شده است بیش از ۱۵ سال میگذرد و در این مدت تنها زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه پیش بینی شده است و به نظر میرسد اگر عملیاتی شدن کار، شروع به ساخت و پایان آن با همین کندی انجام گیرد، شاید نسل بعدی بتواند از این کتابخانه استفاده کند.
انتهای پیام/


درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- وصیتنامه شهید ناصرالدین باغانی
- خواندن نماز لیله الدفن برای شهدای خدمت
- یوم السجاد قوچان، اثبات ارادت به یادگار کربلا
- دستگیری سلطان عینک خاورمیانه در طرقبه شاندیز
- برگزاری قرعهکشی مسکن ملی کاشمر در دهه فجر
- وصیتنامه شهید محمود کاوه
- «ویرانی» قطب صنعت چوب شمال شرق کشور است
- استخر دانشآموزی قوچان افتتاح میشود
- مهآبادی سرپرست فرمانداری تربتجام شد
- پس از نوریزاده چه کسی فرماندار سرخس میشود؟
آخرین اخبار
- گرفتار عشق امام حسین(ع) در کلام شهید مشلب
- آیه ۲ سوره مبارکه عادیات
- اعتبارات دهیاریها ۱۰۰ درصد افزایش یافت
- نحوه پیگیری مشکلات و رصد کلابرگ الکترونیکی
- ناامید کردن مردم با جنگترکیبی و شایعهپراکنی
- مقاومت، پاسخ قطعی ملت ایران به توطئههاست
- بصیرت ملت، عامل عقبنشینی دشمن شد
- منافقین و شایعهپراکنان باید تنبیه شوند
- اراده ملی، پیروز واقعی نبرد ۱۲ روزه بود
- ۳ فرمان رسانهای برای روایت فتح و پیروزی
- مشاهده بیشتر